pühapäev, 11. juuni 2017

Miks Mari-Leenust ja Meelisest said Rikkod? Kommenteerib Dr. Inno

Kohvikusse on tulnud ridamisi küsimusi, miks tuntud seltskonnategelastest Mari-Leen Albersist ja Meelis Tomsonist on saanud pärast nimevahetust Rikko'd. Tuntakse huvi, kas see on seotud telefonivarguste skandaaliga, milles Mari-Leen ja Meelis süüdi mõisteti või on seal taga veel midagi.

Kohvik pöördus selle küsimusega kõigi haiguste spetsialisti ja inimhingede inseneri Dr. Inno poole, kes on Mari-Leenu ja Meelise teemaga varem tegelenud.

Kohvik (Dr. Innole mööda koridori järele joostes hingeldades): Dr. Inno, Dr. Inno!

Dr. Inno (ümber pöörates, prille ninalt tõstes): Teie. Miks te ometi lõõtsutate?

Kohvik: Teid oli väga raske tabada.

Dr. Inno: Nii, ma olen siin.

Kohvik: Jah. Mul on Teile üks pakiline küsimus.

Dr. Inno: Nimelt.

Kohvik: Jah, seesamunegi, et meil on nüüd jälle Meelis Tomsoni teema, mäletate see, kes Eurovisioonil käis.

Dr. Inno (lööb silmad lakke): Mäletan.

Kohvik: Nüüd on ta nime vahetanud.

Dr. Inno: Tõsi või?

Kohvik: Jah. Ja tema abikaasa Mari-Leen samuti.

Dr. Inno: Nii et grupiviisiline nimevahetus. Nii-nii.

Kohvik: Mis te sellest arvate?

Dr. Inno: Ja mis on uus nimi?

Kohvik: Rikko.

Dr. Inno: Meil oli siin üks Dr. Rikko. Jäi rahakoti vargustega vahele ja saadeti minema. Võibolla on sugulased.

Kohvik: Võibolla. Aga enne polnud nende nimi Rikko.

Dr. Inno: Mis see siis oli?

Kohvik: Naisel oli Albers ja mehel Tomson.

Dr. Inno: Ja nüüd on Rikko?

Kohvik: Jah.

Dr. Inno: Nii. (mõttesse vajudes) Rikko-Rikko. Meelis oli meil vist depressiooniga siin. (uuesti mõttesse vajudes) Jaa. See on raske juhtum.

Kohvik: Mis mõttes?

Dr. Inno: Ses mõttes, et on raske. Ma olen sellega varem kokku puutunud. Aga mul on olnud üksikjuhtumid. Nimevahetus võib viidata tõsistele probleemidele.

Kohvik: Tõsi või?

Dr. Inno (prille ninalt võttes): Jah. Aga see võib tähendada ka muid asju. Näiteks usuvahetust. Rikko viitab ka kuritegevusele.

Kohvik: Mis mõttes?

Dr. Inno: Rikos viitab soome keeles kuritegevusele. Seadust rikkuma tähendab rikkoa lakia.

Kohvik: Nad jäid hiljuti telefonide vargusega vahele.

Dr. Inno: No vot. Inimene alateadlikult defineerib end selle järgi, kes ta on. Kurjategijad panevad omale vastava nime. Alateadlikult. Nii see on. Aga nimesid vahetatakse ka seoses haigustega.

Kohvik: Millistega?

Dr. Inno: Haige inimene vahetab nime, et terveneda. Siin võib olla seos Meelise depressiooniga, millest me varem rääkisime.

Kohvik: Et siis Meelist ei tervendanud mitte Eurovisioon, vaid nimevahetus!

Dr. Inno: Just! Nimevahetus võib imesid teha, kui inimsel on psüühilised probleemid. Lühikeses plaanis see aitab. Pikaajaliste tulemuste saamiseks on vaja kasutada teraapiat.

Kohvik: Millist?

Dr. Inno: No meil on siin variandid. Kui vaja, siis sekkume kirurgiliselt, kui vaja, määrame preparaadid. Kõigepealt on vaja inimest uurida.

Kohvik: Aga kui nad ei taha uuringutele tulla?

Dr. Inno: No siis on see risk, et jäävadki nimesid vahetama. Näiteid on meil siin Eestis küllalt. Võtame kasvõi Murutari. Me soovitasime talle teraapiat, tema keeldus ja nüüd on juba ligi kümme korda nime vahetanud. Keegi ei tea, mis ta nimi on. Ta ise ka ilmselt ei tea.

Kohvik: Kas teraapiast on siis abi?

Dr. Inno: Muidugi. Selleks need teraapiad ju ongi! Siin on muidugi üks võimalus veel.

Kohvik: Mis?

Dr. Inno: Et neil läks sassi. Nad tahtsid panna nime Rikka, sõnast rikas. Aga välja tuli Rikko, sõnast rikos. Nad võisid kogemata valesti kirjutada nime ja nii see läks.

Kohvik: Et neil läks sassi?

Dr. Inno: Jah.

Kohvik: Nad vist tahtsid rikkaks saada, vanaema käest pärandust, aga vanaema ei andnud.

Dr. Inno: No näete, hakkame tõele lähemale jõudma.

Kohvik: Üks kiire küsimus veel hr. Savisaare kohta. Kuidas temaga on?

Dr. Inno: Te lugesite ju tema haiguslugu. Midagi head seal ei ole. Aga ma saan aru, et inimene ise vajab tähelepanu ja trügib sinna kohtusse. Minu teada pakuti talle võimalust see asi kohtuväliselt ära lahendada, aga ta keeldus sellest.

Kohvik: Ta siis ise tahab kohtusse?

Dr. Inno: Minu teada jah. Teisest küljest, ega see kohtus käimine nii hull ka nüüd pole. Kui vaja, on võimalik ka haiglavoodi kohtusse tuua, luua palat kohtusaali, seda on meil varem olnud korduvalt. Vajadusel saavad kohtunikud assisteerida meid, kui on vaja kiiresti opereerida. Neid juhuseid on vähe, kus inimene on kohtusaalis hinge heitnud.

Kohvik: Tänan teid.

Dr. Inno (heatujuliselt): Täna läks meil küll ruttu. Aga palun-palun.

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kirurgiliselt saab nimesid muuta küll aga vana nime ikka välja ei lõika. Kõige taskukohasem on täppide maha võtmine, paraku terve tähe vahetuseks on vaja juba doonorit.
Ühesõnaga nime pikemaks ehitada on lihtsam kui lühemaks teha.

Anonüümne ütles ...

ex ikka selle telefonivarguse loo pärast paar aastat tagasi http://elu24.postimees.ee/2655778/video-tipp-ja-tapp-telefoni-varastamise-skandaalis http://publik.delfi.ee/news/inimesed/turvavideo-kas-mari-leen-albers-ja-meelis-tomson-toesti-arandasid-kalli-telefoni?id=67580764 paljud pätid vahetavad nimesid. küllap teeb seda ka tulevane diplomaat junni hanna, kui ta ei taha karjääri teha jaan toomiku jälgedes ja kavatseb ikkagi poliitikasse minna http://www.ohtuleht.ee/806730/purgi-hanna-vagiteod-jatkuvad-neiu-on-varemgi-tooandja-tagant-varastanud aga venemaale saata kuluks selliste oskustega diplomaat marjaks ära http://www.ohtuleht.ee/806520/sokeeriv-tallinna-poes-tootanud-neiu-varastas-kassast-raha-ja-kakas-kattemaksuks-purki. aga noh ex pikanäpunaisi ole ennegi seda lennu taadu konverentsi nillimas olnud http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/kadri-liik-35-000-euro-omastamisest-rkks-sisekontroll-ei-olnud-oma-ulesannete-korgusel?id=66929710

Anonüümne ütles ...

Huvitav, et keegi ei pööra tähelepanu faktile, et tegu pole Mari-Leen Rikkoga isegi mitte, vaid MARLEEN. :)

Anonüümne ütles ...

Väikeses Eestis on küll naiivne arvata, et kui paned kuskil videokaamerate ees telefoni vasakule ja hiljem valetad, siis nimevahetus peaks aitama pleki kuidagi puhtaks pesta. See samm tuletab hoopis kõigile, kes veel ei teadnud, uue lainena meelde, et nad on REAALSELT VARGAD. Ma jagasin Facebookis seda videot ja tuli välja, et pooled mu sõbrad ei teadnud, et nad on vargad.

Irja ütles ...

Nõus, jätab mulje, et inimesed soovivad midagi varjata. Mina enne isegi mõtlesin, et võib-olla pistsid telefoni kogemata taskusse, ajasid oma telefoniga segamini, aga nüüd see nime vahetamine ja sellest vaikimine... Seleta siis ära, et ei olnud soovi varastada, miks vaikida ja salatseda?