laupäev, 24. juuni 2017

Näpunäiteid õelate kommentaatoritega toime tulemiseks

Viimasel ajal on mitmed blogijad kurtnud, et kommentaatorid teevad neile liiga. Mõni kä'ib lausa Perekoolis regulaarselt lugemas, mida tema kohta arvatakse. Mallukas kurdab alatasa kommentaatorite õeluse üle, aga jagab ka nippe, kuidas nende vastu „võidelda” - näiteks kirjutada negatiivsed kommentaarid ümber positiivseteks.

Ei saa mina aru sellisest masohhismusest. Perekool mind absoluutselt ei huvita. Mis puudutab kommentaaride ümberkirjutamisse, siis andke andeks, aga ma lihtsalt ei viitsi. Ega näe ka pointi.

Meie tegutseme lihtsalt - kui kommentaar on meie nägemuse kohaselt nõme, siis me lihtsalt ei avalda seda. Vahel avaldame ka - oma lõbuks. Ja et oleks huvitavam - ainult kiitvaid kommentaare avaldav blogi on natuke igav.

Minu meelest tuleks õelatesse kommentaatoritesse suhtuda nagu sääskedesse - mõne lööd maha, mõnda peletad suitsuga. Mõnel lased end vahel võib-olla ka igavusest näksata. Kuidas parajasti tuju on ja tore tundub. Peaasi - loll on see, kes sääskedega argumenteerima hakkab. Sääsk on sääsk, temast ei saa kunagi ajudega olendit. Seepärast tuleb sääske suhtuda kui tüütusse pinisejasse ja lasta tema pinin ühest kõrvast sisse ja teisest välja. Äärmine lollus on sääse pininat südamesse võtta. Sääsk on kahjur, ta ei ole seda väärt.

Teiseks - see, kui keegi peab avalikku blogi, ei tähenda, et ta peab oma kõikide liigutuste kohta aru andma. Ei pea. Ei ole sellist seadust. Igal blogijal on õigus avada end just nii palju, kui ta heaks arvab. Sama kehtib kommentaaride kohta - igale kommentaarile ei pea vastama. Üldiselt on kohe aru saada, kas tegu on aruka kommentaari või kahjursääse pininaga. Arukale kommentaarile muidugi vastad, aga sääsega argumenteerima hakata on mõttetu, sest esiteks ei mõista mina sääskede keelt ja teiseks ei saa ka sääsed minust aru. Ei ole mõtet ennast vastu pinisedes alandama hakata. Okei, vahel võib seda teha, nalja pärast, aga mitte palju, muidu võid ise sääseks muutuda :D :D :D

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Igatahes tundub, et üks kahjursääsk on suutnud ikka läbi paksu pekikihi susata või miks muidu on vaja siin ennast õigustada? Kuulsad persesaatjad nagu te olete, eksole.

Anonüümne ütles ...

Kommentaatorid on ausad mitte õelad :)
See blogi oli palju rohkem väärt, kui sai vanalt kommenteerida. Nende kommentaaride pärast sai siin käidudki ju.

Inno ütles ...

Põhilise osa kommentaaridest kirjutas üks inimene, kes käis neid ka agaralt lugemas. :) Me ei tee seda blogi ainult ühe inimese huvides.

Anonüümne ütles ...

Ei olnud nii, neid kommentaatoreid oli jumal palju.
Nüüd muudkui kirjutad siin oma tervisemuredest. Krt, mine hooldekodusse kui elada ei jaksa!

Irja ütles ...

Zzzz-zzz-zzz :D

Irja ütles ...

Aga jah, Innol on õigus. Põhikommentaator oli Reet Malm Tallinna Rabarübliku lasteaiast ja siis lisaks temale veel kaks tegelast, kelle nimesid me praegu veel ei avalda. Saime politsei abil nende ip-dele järele. Nii et õelutsege aga, praegu on väga lihtne kommentaatorite ip-sid teada saada :).

Anonüümne ütles ...

See on kõige väiksem asi et mõni sulle siia sinu jaoks mittesobivaid kommentaare kirjutab ja sina tead ta IP aadressi. Mina olen avastanud palju suurema "leiu", kuidas teatud s'tapead läbi arvuti tegutsevad...Politsei poole ma ei pöördu, sest sealt ei saa nagunii abi. Kuid kasutades väikest kavalust saavad nad ühel ilusal päeval oma palga, mille nad on välja teeninud...