pühapäev, 25. juuni 2017

Päris hea Eesti ja Venemaa võrdlus Narva ja Ivangorodi näitel

Tee piiripunkti Ivangorodis, väljavõte varlamov.ru veebist.

Sama asi Narva poolel:

Kusjuures autoril on päris terane tähelepanek, et mõlemal pool piiri elavad venelased, enne NLiidu lagunemist olid Narva ja Ivangorod samal tasemel kaksiklinnad, aga nüüd, kui piir on vahel on nad nagu öö ja päev.

Seejuures anti promemaadi kordategemiseks Euroopa Liidust raha nii Narva kui Ivangorodi jaoks. Narvas valmis korralik promenaad 2015. aastaks, Ivangorodis aga pandi raha lihtsalt pihta ning tehti mingi jubedus.

Küsimus on selles, kuidas Venemaa tohutute ressursside juures on asi nii käest lastud? Sellest ei saa ilmselt keegi aru. Üks on aga ilmselt selge: Venemaal käib kordades suurem varastamine kui Eestis. President Ilves oli küll Putini truu õpilane, aga ei pääsenud ligilähedalegi. :)

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Selle Ivangorodi linnapea peaks kohalt maha võtma. Põhjusena piisaks juba saamatusest prügikoristuse korraldamisel.
Sõiduautode omamise ja kasutamise loogika sarnaneb aga Eesti omale: igaüks peab omama võimalikult uhket sõiduvahendit, olgu ümber või sigala.

Anonüümne ütles ...

Venelastel on prioriteedid paigas ning Ivangorod on ju täiesti perspektiivitu kolgas NATO piiri peal.
Vaata parem millised mastaapsed projektid Leningradi oblastis tegemisel on, uued sadamad, võimsad kiirteed ja tootmisettevõtted. Venemaa jaoks vaenuliku Eesti piiri äärde pole mingit mõtet promenaadi rajada.