laupäev, 15. juuli 2017

Milline on Eesti 20 aasta pärast?



Maailma rahvastik miljonites, allikas: vikipeedia.

Nagu näete juuresolevast graafikust, siis on maailma rahvastikus toimumas hüpe järgnevate aastakümnete jooksu, ja seda põhiliselt Aafrika arvelt. Oleme selle hüppe algusfaasis ja selle üheks tunnuseks on massiline migratsioon Aafrikast Euroopasse. Nagu öeldud, on see alles algus.

Nüüd, nagu vahendab eestinen.fi Soome poliitiku Osmo Soininvaara juttu, siis on peatselt tulemas Euroopasse mitte tuhanded ega kümned tuhanded ega ka miljonid, vaid kümned miljonid inimesed. Seda võib võrrelda paarisaja aasta taguse ajaga, mil Euroopast rändasid Ameerikasse kümned miljonit inimesed. Me kõik teame, mida see tähendas nende jaoks, kes Ameerikas enne elasid ...

Ma meenutan, et inimesed läksid massiliselt Ameerikasse selleks, et toitu saada, kuna Euroopas valitses nälg.

Nüüd kui vaadata uuesti seda graafikut, siis näeme, et see, mis toimus paarsada aastat tagasi on poisike selle kõrval, mis hakkab lähematel aastatel juhtuma:

Ehk siis tegelikult ei tea keegi täpselt, mis saama hakkab, aga kindel on see, et midagi suurt on toimumas ja me oleme selle protsessi alguses. Aafrikas valitseb kuuldavasti suur nälg.

Inno jutt on lühike: selleks ei pea olema Margus Tsahkna, et aru saada, et 20 aasta pärast elab Eestis mitte 2 ega 3, vaid ligi 5 miljonit inimest ja kõige levinud usk on islam. Eestlased on vähemus, umbes samas olukorras, mis praegu on venelased Eestis.

Nii et praegu on veel viimane aeg vaikust ja rahu ning eesti keele kaunist kõla nautida.

Ma prognoosin, et sõnapaar hoiame kokku omandab õige varsti Eestis hoopis teistsuguse tähenduse.

Vaielge palun vastu, kui julgete! :)

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See on nii õudne prognoos et seda ei kujuta ettegi. Jääb loota et seda ikka ei juhtu.

Anonüümne ütles ...

tõenäoliselt pole 20 aasta pärast eestist enam midagi järele jäänud. mõnes muuseumis ehk leiab vihje selle kohta, et olid kunagi varem mingid eestlased.

oi, meil on täna kremli ip xD

Anonüümne ütles ...

ah et eurooplased rändasid kakssada aastat tagasi ameerikasse? ja mis nad seal tegid ka?
eks see nüüd ole siis eurooplaste karmavõlg vist. huvitav kas koos intressiga? kahesaja aastaga on vist vinge intress tiksunud.

Indrek Särg ütles ...

Ajaloos ei ole kohvik just tugevaim... Hispaanias ja Portugalis, kes Ameerika koloniseerimisega alustasid, polnud mingit nälga, vaid kullahimu.
Samamoodi poleks ka Aafrikas mingit nälga, kui tööd viitsitaks teha.

Inno ütles ...

Nälg tuli hiljem, kui rahvaarv hakkas Euroopas plahvatuslikult kasvama, nagu praegu toimub Aafrikas.