pühapäev, 13. august 2017

Valimisloosungid on ka Eestis vägivaldsed

Reformierakonna ja EKRE valimisloosungid.

Olukorras, kus Eesti vajab kõige rohkem ühtsust ja hoolimist, et viimase 100 aasta kõige raskem aeg üle elada, on loosungid muutunud vägivaldseks.

Ma juba märkisin laste laulupeo loosungit „Mina jään!”, mis on loomult enesekeskne, kui uued poliitilised loosungid nagu haamrit ja alasit meenutav„Tugev Eesti” ja sõjakas „Anname tuld!” on selgelt agressiivsed.

Tugevaks ei saada teistele tuld andes, vaid läbi koos asjade tegemise. Kõik hakkab pihta perekonna tasandilt, kus inimesed peavad olema koos ja tegema asju koos. Eesti pered on aga lõhutud, kus vanemad ja lapsed elavad teineteisest eraldi, paljudel juhtudel lausa eri riikides.

Eesti tugevus saab alguse sellest, kui pereisad tuua Soomest tagasi Eestisse oma perede juurde, pakkudes neile korralikku tööd, mitte tuld. Neid pereisasid, kes olude sunnil Soomes töötavad on mitukümmend tuhat. Praegu aga käib Eestis elu väljasuretamine, mille üks vorme on haldusreform, mis kaotab tuhanded töökohad, mille tagajärjel peavad paljud pereisad Soome minema.

Kommentaare ei ole: