esmaspäev, 2. oktoober 2017

21. sajandil peaks iseseisvus olema iga rahva põhiõigus, või mis? Miks Eesti otsustajad vait on?



Eesti juhid oleks saanud eesistumist kasutades näidata selgroogu, aga valiti vaikiv alistumine nagu 1939. aastal. Selle pärast on häbi.

Iseseisvus on habras asi ja kui vaadatakse pealt ühe rahva iseseisvuse hävitamist, siis pole ime, kui kaob samamoodi mõne teise rahva oma.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Euroopa riigid ei ole iseseisvad. Euroopa liit ei ole huvitatud riikide iseseisvusest, näitasid eilse päeva sündmused selgelt. Eesti ei ole iseseisev riik.

Inno ütles ...

Formaalselt on Eesti ikka veel iseseisev. Oma raha küll enam pole, aga oma vapp, lipp ja hümn on olemas.

Anonüümne ütles ...

Eesti esindajad ei ole vait. Eesti ju toetas Hispaania "territoriaalset terviklikkust", s.t. kiitis heaks eile Kataloonias toimunu. Ma olen siiani hämmelduses ja šokis sellest, mida ma televiisorist nägin. Ja mu hämmeldus ja imestus suurenes veelgi, kui kuulsin Eesti ametlikku seisukohta selles küsimuses.

Inno ütles ...

Mina imetlen jätkuvalt väikest Islandit, kes enne teisi Eesti iseseisvust tunnustas. Majanduskriisi ajal jätkus Islandil julgust saata välismaised kreeditorid pikalt ja kuulutada välja laenuamnestia, mis andis inimestele ja ettevõtetele hingamisruumi, et kriisiga toime tulla. Tänu sellele tuli Island kriisist välja edukamana kui keegi teine. Seda viimast ei taheta siinmail eriti tunnistada.

Anonüümne ütles ...

Vaherepliigiks: isegi meie Ruta Arumäe, kunagine Taavi Rõivase valitsuse nõunik, tunnistas ERRi saates, et Eesti ei võtnud kriisi ajal midagi ette, et selle mõju rahvale pehmendada.

a.

Anonüümne ütles ...

Island on tõesti äge maa. Tugev, väike rahvusriik. Abordid on keelatud, inimeste laenud kustutati ja jalgpallis tegid Inglismaale kotti.

Anonüümne ütles ...

Islandil ei ole abordid keelatud, palun mitte levitada siin väärinfot.

Anonüümne ütles ...

Kuule, mine hari ennast. Islandil on abort lubatud vaid teatud, äärmuslikel, tetvislikel tingimustel. Niisama tellimise peale aborte ei tehta!

Anonüümne ütles ...

Sa vist ei saa aru, mis erinevus on abordi keelustamise ja teatud tingimustel lubamise vahel. Islandil on abort lubatud ja legaalne alates 22. mai 1975. aastast.

Tehakse meditsiinilistel ja sotsiaalsetel põhjustel. Meditsiinilised näidustused: rasedus ähvardab naise füüsilist ja vaimset tervist, lootel defekt, naine ei saa vanuse või puude tõttu lapse eest hoolitseda.

Sotsiaalsed näidustused: rasedus põhjustatud vägistamisest või intsestist, naisel on juba mitu last lühikese aja jooksul, naine elab raskes perekondlikus olukorras, naise või partneri terviserike takistab lapse eest hoolitseda.

Kui nüüd tutvud nende riikide aborditeemalise seadusandlusega, kus abort tõesti keelatud, siis võid näha, et paljud neist ülalnimetatud põhjustest ei ole vabanduseks. Islandil on abort lubatud ja seaduslik, aga enne ja pärast aborti on vajalik nõustamine.