teisipäev, 10. oktoober 2017

Mõned minu valimislubadused



Panen siia kokkuvõtlikult mõned asjad, millest volikokku pääsedes võidelda kavatsen (nimekiri täieneb!):

1. Linnapea ja abilinnapeade palka tuleb vähendada vähemalt poole võrra. Hetkel pistab Anti Allas taskusse 2500 euri ja abilinnapead natuke üle 2000nde kuus. Seda on selgelt liiga palju.
2. Võru linnavalitsus peab linnakodanikele regulaarselt oma tegevuse kohta aru andma. Mitte ainult „presidendikõnedega” allapoole igasugust arvestust jäävas Linnalehes, vaid korraldama ca korra kuus rahvakoosoleku, kus inimestel on õigus linnapealt ja abilinnapeadelt küsimusi küsida ja aru pärida. Lõppema peab praegune olukord, kus istuv linnapea Anti Allas, kui talle Facebookis terav küsimus esitatakse, lihtsalt blokeerib küsimuse küsija ära, nõnda et too talt enam midagi küsida ei saa, ja peidab pea liiva alla. Ise kavatsen pidada volikogulase päevikut.
3. Toidupanga töö, mis on oluliseks õlekõrreks paljudele abiajajatele, peab tõhustuma. Hetkel jagatakse toiduabi ülenädalati. Seda on selgelt liiga vähe, abivajavad lastega pered peavad saama mitmekülgset toiduabi vähemasti kord nädalas. Linnavalitsus peab pidama toidupoodidega (Maxima, Maksimarket, väiksemad poed) läbirääkimisi, et kaasata veel enam poode Toidupanga töösse.
4. Linnapoolsed sotsiaaltoetused tuleb välja maksta kindlal kuupäeval. Hetkel on see nii, nagu jumal juhatab.
5. Suurem tähelepanu lastega peredele ja erivajadustega inimestele neile sobiva elupaiga leidmisel.
6. Võrdne tähelepanu kõikidele linnaosadele. Mitte nii, et ühte kohta teeme five stars ***** mänguväljaku, aga teises kohas ei liiguta lillegi (nt Võru Laane linnaosa).
7. Lõppema peab olukord, kus Võru tänavatel lapsevankri või ratastooliga liikleja peab ilmutama kaskadööri oskusi, sest vankrirattad jäävad vihmaveetorudesse kinni. Enne tuleb lappida olemasolevad tänavaaugud ja alles siis asuda uute teelõikude väljaehitamise juurde!

Nii palju siis tänaseks