reede, 5. jaanuar 2018

Mis siis toimus Urmas Otiga Meriväljale pargitud Mercedeses?

Väljavõte Delfi veebist.

Delfi käib välja intrigeeriva pealkirja Urmas Oti pussitamise kohta - mis toimus Meriväljale pargitud Mercedeses?

Tõde on see, et ega keegi täpselt ei tea, mis seal toimus. Ajakirjandusringkondades räägiti tollal, et Otti pussitati kodumaja ette pargitud autos kõhtu, ta sattus raskes seisus haiglasse, aga mingit kuriteoteadet ta ei teinud. Ta ise ei kommenteerinud midagi. Sahistati, et tegemist oli olnud armutüli lahendamisega. Lööjaks oli üks noormees, aga miks noormees teda lõi, ei teata siiani. Miks Ott ta oma autosse lasi? Arvatavalt oli tegemist armukadeduse hoos tekkinud rünnakuga.

Nimelt oli üldiselt teada, et Ott oli homoseksuaalne. Tal olid mitmed elukaaslased, avalikkusele tundmatud inimesed. Ott oli oma eraelu koha pealt väga diskreetne, ja seda põhjusega - homoseksuaalne taust oleks tema karjäärile nii siin kui sealpool piiri kriipsu peale tõmmanud. Nagu üks Ostankino tuntud telesaatejuht just tuli kapist välja - ja lasti selle peale kohe ametist lahti.

Homosid ei sallitud ega sallita ka nüüd ei Eestis ega Venemaal, kus Otil olid mitmed projektid. Samas töötab teles palju homoseksuaalseid inimesi - neil pole klassikalist pere-elu, seetõttu on neil palju aega teemadega tegeleda, samas on nad keskmisest edevamad ja kuulsusejanulisemad. Kuivõrd paljudel homodel pole lapsi endal, siis ainus jälg, mis neist jääb, ongi nende töö. Nad on sunnitud end tippu töötama. Aga nad püsivad seal telemajas kindlalt kapis ning sellega üldiselt lepitakse. Mis tähendab, et nad oma eraelu ei afišeeri, toimetavad salaja. Mis omakorda on loomulikult emotsionaalselt raske ja tekitab probleeme, mis olid Otil. Võib arvata, et Oti välismaa-lembus tuli ka sellest, et ta oli homoseksuaalne. Sama lugu on näiteks koolipapa Lauri Leesiga, kes armastab käia poisse lantimas Pariisis - Euroopa homode mekas.

Ja see romanss Enelin Meiusi ja Urmas Otiga oli muidugi paras komöödia. Kuidas Meiusi oli Otti kõrvuni armunud, ostis mehele koguni Mercedese, ilmselt sellesama, kus see pussitamine toimus. Ja siiani ongi selgusetu, kas Ott talle üldse rääkis oma seksuaalsetest eelistustest, või kasutas naist lihtsalt ära. Võimalik, et Meiusi üritas oma võlu ja sarmiga Otti nö ümber muuta, teha temast hetero, aga nagu me teame, see ei õnnestunud.

Mingis mõttes on kahju, et homodesse suhtutakse nagu suhtutakse. Paraade pole loomulikult vaja kellelegi, need pigem naeruvääristavad homosid ja tekitavad asjatuid pingeid, ja see homode abiellumine on ka paras nali, aga nendesse võiks suhtuda lugupidamisega ning nende seksuaalset sättumust aktsepteerida. Nii nagu aktsepteeritakse tegelikult lesbi-suhteid. Homod pole ise süüdi, et nad sellised on. Mingis mõttes on nad nagu igavesed lapsed, eks see on geenidega paika pandud, seda ei saa muuta ega „ravida” nagu üritatakse teha. Homoseksuaalseid isendeid on isegi loomade hulgas. Mõistagi pole neid palju ja nad ei kujuta kellelegi mingit ohtu. Ühiskonna mõistev suhtumine aitaks homoseksuaalsetel inimestel elada hoopis teistsugust ja palju täisväärtuslikumat elu. Aitaks neil olla õnnelik, millest Ott tundis kindlasti oma elus puudust.

Ja see jutt, et Ott oli üksik. Kui tema pärast käis nii suur rabelemine, et isegi noad välja võeti - kus ta siis üksik oli!!! Ta lihtsalt ei saanud avalikustada oma suhteid, kuna see oleks seadnud löögi alla nii tema enda kui tema elukaaslase.

Otepäält on pärit mitmeid tuntud homosid. Näiteks Jaanus Raidal. Tal on olnud isegi mitmeid naissuhteid, aga need on lõppenud kõik fiaskoga. Raidali suurim viga oli see, et temagi tuli Tallinna, aga seal mingit õnne ei leidnud. Nüüd on Raidal otsaga tagasi Otepääl ja kuuldavasti eluga üsna rahul.

Halvustav suhtumine homodesse tuleb ilmselt sellest, et paljud pedofiilid on homoseksuaalsed, aga see ei tähenda midagi, sest väga vähesed homod on pedofiilid. Näiteks endine tippajakirjanik Toomas H. Liiv, uue nimega Meola on üks sellistest, ilmselt oli ka endine tipp-poliitik Kaur Hanson, kes oma alaealise pojaga ise vahekorras oli ja last teistele kupeldas. Üksikjuhtumite põhjal antakse aga hinnang tervele ühiskonnagrupile, mis tuleneb sellest, et paljud homod on kapis ja varjavad end. Kui homoseksuaalsed avaliku elu tegelased tuleks Eestis kapist välja, nagu see Soomes on toimunud, siis muutuks ühiskond palju tervemaks ja tugevamaks. Siis saadakse teada, et on ka nö normaalseid homosid. Näiteks ekspresident TH Ilvese kohta teatakse rääkida, et ta on homoseksuaalne - ehk Evelin kunagi tunnistab selle üles. Ilvese puhul on muidugi selge, et ta kasutas ja kasutab naisi selleks ära, et elus edasi jõuda.

Aga täitsa korralikud ja eeskujulikud homod on näiteks Reformierakonna tipp-poliitikud Paavo Nõgene ja Imre Sooäär. Selliseid on palju-palju teisigi. Samas, miks ei võiks Eestis presidendiks kandideerida avalikult homoseksuaalne mees, nagu Soomes Pekka Haavisto. Mis selles halba oleks?

4 kommentaari:

Oti üksindusest ja saatest ütles ...

https://kultuur.postimees.ee/4362027/priit-pullerits-arvustab-vahur-kersna-saadet-urmas-otist?_ga=2.79790999.1807517878.1515177845-1266003009.1492323480

Anonüümne ütles ...

Homod elavad Milanos. Meil on pederastid.

Anonüümne ütles ...

Absoluutselt ei huvita, oli Ott homo, hetero või bi. Ja ei huvita üldse ka selle intsidendi tagamaad. Eluajal ei tahtnud ta sellest rääkida, nüüd kui ta on surnud, on minumeelest odav ja inetu urgitseda. Võiks hoopis vaadata, milline isiksus ta oli. Inimene, kes teadis teismelistest peale, mida ta tahab, mille ta esiplaanile seab ja ta tegi selle ära. Ja see suhtumine, mõtted, mis saates läbi tema suu kõlasid. Hästi hea saade oli tegelikult. See kõmu ja intriigid on üks pool kõigest, aga mulle andis see väga palju mõtlemist just inimese ja inimese olemuse kohta. Kõik see vaht, mis siin praegu on- suri üksi kui kurb; oli homo kui jube jne. Milleks? Tegelikult me surema kõik üksi. Ott teadis, et on üks konkreetne elu, mis on praegu. Elus ei ole proove või läbimänge. Ta valis konkreetselt enda tee ja enda eesmärgid ja ta tegi selle ära. Ja tegi hästi. Respekt mehele.

Anonüümne ütles ...

eestis oli juba aastaid tagasi p.d.tv
pärast seda on olukord ainult süvenenud.