kolmapäev, 25. aprill 2018

NB! See on Eesti tulevik: inimesed nälgivad ja mädanevad elusalt!

Väljavõte Ekspressi veebist.

Välisvaatlejad, viimati näiteks Bloomberg hoiatab Eestis ja teistes Balti riikides sotsiaalse katastroofi eest. Vähesed kujutavad ette, mida see täpselt tähendab. Väga hea, et täna Ekspress sellest kirjutas - see ongi Eesti tulevik, kus inimesed nälgivad ja mädanevad elusalt.

Nii see kahjuks on kiiresti vähenevas ja vananevas ühiskonnas, kus lapsi ja noori, lastega peresid ei peeta millekski. Kus valitsuse poliitika on perede elu võimalikult kibedaks teha. Tulemus on selline, nagu kirjutab Ekspress.

Ja kui aus olla, siis on see ka paras, et otsustajad peavad nälgima ja mädanema elusalt. Nagu öeldakse, mida külvad, seda lõikad. Kahju on aga Eestist, rahvast ja iseseisvusest, mis on nii raskelt kätte tulnud, aga millega ei osata midagi peale hakata. Kui nõukogude okupatsiooniaja hind oli pool miljonit sündimata last 50 aasta jooksul, siis Eesti taasiseseisvumise hind on pool miljonit sündimata last 25 aasta jooksul. Ja seda just otsustajate ükskõiksuse tõttu, kus lastest ja peredest absoluutselt ei hoolita.

10 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

vaata inno, riik on teenusepakkuja täpselt nagu näiteks internetiühenduse pakkuja. kui sulle üks teenusepakkuja ei meeldi, siis vaheta ta kähku välja.
kui aga mõni lipsuga munajoodik kasutab sõna patriotism, siis see tähendab seda, et võimulolev jõuk tahab lammastelt jälle midagi tasuta saada.

Inno ütles ...

See on päris hea võrdlus. Aga ma olen selline loll ja konservatiivne, kes eriti asju ei vaheta. Näiteks EMT, praeguse Telia klient olin 20 aastat, kuni firma lihtsalt minust üle rullis ja numbri jõuga ära võttis. Eks ma vahetan teenusepakkujat siis, kui minust üle rullitakse. Mul on muidugi lootus ka, et mind kui pikaajalist klienti ühel päeval austatakse, aga see on ilmselt jälle selline loll lootus. Tavaliselt peibutatakse ja premeeritakse uusi kliente, nii ka Eestis. Vanad olijad ägavad ja maksavad kõik selle lõbu kinni.

Anonüümne ütles ...

Mida sa räägid, just eilsetes uudistes tuli rõõmusõnum, Eesti pole enamvaesemate riikide seas ja EL võtab toetused ära nii Ida- kui Kesk-Euroopalt, et need lõunasse suunata. Me hakkame kohe kohe ise teisi aitama ja oleme juba aidanud ka Kreekat. Uhked peaksime olema.

Inno ütles ...

Eesti loll ise pakkus, et võib vabatahtlikult toetustest loobuda. :) Lõuna-Eauroopas pole keegi nii loll, kuigi seal elatakse mitu korda paremini kui Eestis. Eesti puhul tuleb arvestada, et Eestis elab hästi vaid väike osa elanikkonnast, ülejäänud mass elab väga kehvades oludes. Ainult Lätis on lõhe veel nii suur.

Anonüümne ütles ...

Eestis elatakse hästi vaid Harjumaal ja Tallinnas, muus osas vaadatakse inimestest lihtsalt mööda.

Uhke eestlane, kes abistab Lõuna-Euroopat

Inno ütles ...

Nagu nüüd on välja tulnud, siis ülejäänud Eestit hoitigi selleks näljapajukil, et Euroopa keskmisest ammu üle Tallinna ja Harjumaa saaks jätkuvalt eurotoetusi. Raha kanditi Tallinna ettevõtjate taskusse, ülejäänud Eesti arengu hinnaga.

Anonüümne ütles ...

Harjumaa neljaliikmelisel perel jääb peale makse kätte ca 2000 eur naguanda statistikud teatasid, asi sealt 100 iga kuu lõunasse saata pole.

Inno ütles ...

Traagiline on see, et need Harjumaa „edukad” inimesed on suures osas riigiametnikud. Eesti häda on üldse selles, et on ettekujutus, et riik, see on riigiametid ja institutsioonid ning kõik ressursid, kaasa arvatud euroraha on suunatud nende institutsioonide elushoidmisele. Selleks oli vaja hoida vaest perifeeriat sadade tuhandete virelevate inimestega, et Tallinna riigiasutused kõik eurorahad endale saaks. Ma aga hästi ei saa aru, kuidas need institutsioonid tulevikus riiki üleval hoidma hakkavad, kui lapsi ei sünni ja rahvast enam pole. Eks see e-residentsus on ka nende institutsioonide meeleheitlik samm, et end kuidagi vee peal hoida. Selleks kulutati jälle miljoneid maksumaksja raha, aga tagasi ei tule suurt midagi, ainult üks jama teise otsas. Sisuliselt taheti Eestis investeeringute 0-tulumaksule ehitada mingit offshore-piirkonda nagu Šveits või Liechtenstein, aga Euroopa Liidus on kehtestatud pankadele väga karmid nõuded, mistõttu selline isetegevus ei lähe läbi. Eesti poleks tohtinud liituda ELiga ega eurot kasutusele võtta, kui oleks tahtnud ajada iseseisvat rahapoliitikat. Paljud väiksed riigid elavad välismaa rikaste teenindamise pealt ja saavad väga hästi hakkama. Eestis aga väideti, et muidu NATO-sse ei saa, kui pole ELi liige, mis oli täielik bullshit. Rahvast lihtsalt peteti ja nüüd ollakse vaene ELi perifeeria ning selleks ka jäädakse.

Anonüümne ütles ...

Piusa koopad rikkusid nad ka täiesti ära oma eurorahadega, tegid koobastest turvalise, klaasitaguse liivakasti eurolastele. Väga pettusime viimati seal käies. No ja piparmünti ei tohi enam oma tarbeks kasvatada, tule taevas appi.

Anonüümne ütles ...

eesti rahvale räägi mida tahad, see loll usub alati.