reede, 27. aprill 2018

Suured jagavad maailma: Kas Korea vahetatakse Balti riikide vastu?

Väljavõte CNNi veebist.

Põhja- ja Lõuna-Korea otsustasid lõpetada 65 aastat kestnud vastuseisu, Põhja-Korea on nõus loobuma tuumarelvast. On selge, et selline samm ei saa toimuda ilma maailma suurte, see on USA ja Venemaa kokkuleppeta. Ilmselt on kaasatud ka Inglis- ja Prantsusmaa, nagu pärast teist ilmasõda.

Ühtlasi, tundes Venemaad on selge, et selline asi ei toimu lihtsalt niisama. Venemaa on juba varem andnud märku, et on valmis tagastama Jaapanile Kuriilid. Ehk siis Venemaa on loovutamas õigusi Kaug-Idas.

Mida Venemaa vastu tahab, pole vaja kaugelt otsida. Läänes pole Ukrainast enam midagi kuulda, kuigi seal käib edasi verine sõda. Ilmselt see ongi uus diil: Lääs saab omale Põhja-Korea, mis muutus oma tuumarelva-ähvardustega tülikaks, ja selle vastu loovutatakse kontroll endise NLiidu üle. See on olnud ju Putini lubadus: NLiidu taastamine. Uued Nord Stream 2 torujuhtmed, mis ühendavad Lääne-Euroopa otse Venemaaga on tõestus sellest, et Ida-Euroopa ollakse valmis loovutama.

Ilma USA toetuseta on Balti riikide minek Venemaa mõjusääri ainult vormistamise küsimus. Viimane Balti kolmiku külaskäik Trumpi juurde oli küll väga leige, eriti kui võrrelda, milliste austusavalduste saatel võeti kohe pärast seda vastu Prantsuse president Macron.

Trump on ärimees ja teeb koostööd ainult nendega, kellel on midagi vastu anda. Äsja tuli teade, et NATO ei kavatse oma kontingenti Balti riikides suurendada. Aga NATO, see ongi USA.

Märgid näitavad, et Balti riigid vahetatakse Korea vastu.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Võiks küll, lõpeb see tõmblemine ja pidev Venemaaga hirmutamine.

Anonüümne ütles ...

Tere, mõni aeg kirjutasite te radooni ohtlikust mõjust ja kanserogeensusest. kas te seda lugu ikka nägite, jumal teab paljude elu selline tüüp ohtu võib panna?

https://www.err.ee/826133/pealtnagija-tallinnas-on-ule-saja-hoone-rajatud-libapaberite-alusel


Mingi psihh tegutseb ja keegi jagu ei saa.

Anonüümne ütles ...

Balti riigid ei ole nii väärtuslikud.Võibolla läheks Krimm Balti riikide vastu loosi kui venelane saaks eluagseks kasutamiseks Sevastopoli sadama ja lükkaks juutidele uksed valla.Aga vaevalt ,et seda juhtub.Probleem on Iraani ründamises ja Hiina kaitses kuna nad on ostnud üles suured naftaväljad Iraanis.Hiinlane ei taha USA sõdurisaabast oma maale milleks ta peab ka P-Koread.Lisaks PK torkimisega pakuti Hiinale ka üliodavat naftat USA-lt.Elame näeme!Aga nüüd on veel Venemaa pinnuks juudipepus.Tasuta lõunaid ei ole olemas.Iisrael materdab oma ümbert kõik riigid, USA relvajõududega maatasa ,saates elanikud üheotsa piletiga maailma laiali.Kõik selleks ,et asuda ehitama Great-Israel-i!