pühapäev, 27. mai 2018

Balti riike valmistatakse ette Venemaale üleandmiseks?

Venemaa on loobumas huvidest Kaug-Idas. On selge, et seda ei tehta niisama. Kas vahetuskaup on Balti riigid? Yle veebist.

Käes on uus maailma jagamise aeg. Sellised hetked on otsustavad väikeriikide jaoks, kuna nemad on kauplemise objektid. Mis saab väiksest Eestist? Pärast teist ilmasõda tegid USA ja Inglismaa diili Venemaaga ja andsid Balti riigid üle Venemaale. Kas nüüd juhtub sama?

Märgid näitavad, et Venemaa on loobumas huvidest Kaug-Idas. On selge, et seda ei tehta niisama. Midagi tahetakse vastu. Lääneriigid on Ukraina teemal vaikseks jäänud. Üksteise järel käivad Moskvas suurte Lääneriikide Prantsusmaa ja Saksamaa juhid. Prantsusmaa juht Emmanuel Macron käis Moksvas ja vandus truudust Venemaale.

Pisikestest Balti riikidest ei tee keegi enam välja. Seda on näha arengus. Euroopa Liit lõppeb ära Poolaga, sealt edasi algavad, vabandust väljenduste eest hurtsikud. Ja lagunenud teed. Pärast teist ilmasõda aitas USA Lääne-Euroopa jalule ja üles ehitada. Euroopa Liidust pidi saama sama asi Ida-Euroopa jaoks, aga seda pole juhtunud. Balti riigid on jäänud üha enam kängu. Balti riigid vajavad hädasti kohe sõjalist abi, aga mingist arvestatavast sõjalisest abist pole juttugi.

Kui Venemaa suudab siin piirkonnas välja panna 250 000 meest, siis on selge, et mõnekümne tuhande mehega Balti riike ei kaitse. NATO analüüside põhjal oleks vaja täiendavalt tuua 50 000 meest igasse Balti riiki, lisaks soomusbrigaadid, aga sellest võib ainult unistada. See tähendab, et Venemaa võib oma väed iga hetk sisse tuua ja välja pole venelasi ajama enam keegi suuteline. See näitab, et Balti riigid on sisuliselt loovutatud. Euroopa Liit oma abikätt Balti riikidele ei ulata. Samas näiteks Soomet, mis on kordades elatustasemelt Balti riikidest ees aidatakse kogu aeg. Kui mõni ettevõte Soomes pankrotistub, eraldatakse Euroopa Liidust kohe miljoneid abiraha, mis aitab töötajatel uue töö leida. Kui Soome oli hädas, suurendas Saksamaa kiiresti Soomes laeva- ja autoehitust. Sama lugu on Lõuna-Euroopaga, kuhu pumbatakse igal aastal miljardeid. Balti riikides võib sellest ainult unistada. Põllumajandustoetused on Soomes ja mujal Lääne-Euroopas kordades suuremad, isegi kuni 10 korda suuremad kui Eestis, Lätis ja Leedus. Isegi Poolas on palju suuremad toetused. See näitab, et Euroopa Liidus on solidaarsus vaid sõnakõlks lihtsameelsete lohutamiseks.

Kui Eesti liitus ELiga, siis räägiti, et EL aitab klaarida suhted ja sõlmida piirilepingu Venemaaga. Nüüd on möödas 14 aastat, aga asjad pole grammigi edasi liikunud. Pigem vastupidi, piirilepingust isegi enam ei räägita. Euroopa Liidu suured, Saksamaa ja Prantsusmaa diilitavad Venemaaga otse, üle teiste peade. Sama teevad ka väiksemad nagu Soome, Poola ja Ungari. Tervet Lääne-Euroopat köetakse Vene gaasiga ja Lääne-Euroopast liiguvad Venemaale terved kolonnid uute Lääne-Euroopa autodega.

Kui Eestis isegi ei unistata enam sellest, et tagasi saada pool Petserimaast ja Narva-tagune ala kui Tartu rahu järgsed Eesti alad, siis Venemaa on valmis tagastama Jaapanile Kuriili saared, mis läksid Venemaa valdusse pärast teist ilmasõda. NB! Jaapan oli sõja ajal Venemaa vaenlane, Eesti aga liitlane sõjas Soome vastu. Erinevalt Eestist pole aga Jaapan oma aladest loobunud ja nüüd, üllatus-üllatus, on lootus need koguni tagasi saada. Eesti loobus oma aladest vabatahtlikult, et saada sõlmitud uus piirilepe, aga seda pole siiani sündinud. Ja nagu öeldud, pole ka kuulda, et seda võiks kunagi sündida. Pigem näitavad märgid, et Euroopa Liit on vaikselt Balti riikidest loobumas ja valmistab nende riikide üleandmist Venemaale. Pole saladus, et Euroopa Liit pole olnud huvitatud Balti riikide territooriumist, vaid inimestest, ajudest, kes on juba valdavas osas lahkunud. Sama on juhtumas Gruusia ja Ukrainaga, millest Lääs on vaikselt loobumas. Ka sealt on noorem ja elujõulisem osa lahkunud Läände. Eestist juba lahkuvad vaikselt välisinvestorid. Jäänud on vaid välispangad, aga need tegelevad peaasjalikult Balti riikidest raha väljaviimisega, nii kaua kuni see on veel võimalik. Balti riikide majanduslik tulevik on tume, seda tunnistavad isegi välisanalüütikud.

Kummaline on see, et Balti riikide juhid vaatavad seda vaikides pealt ja ei sekku. Kas neile on midagi selle eest lubatud, mingeid garantiisid? Et nad aidatakse riigikorra muutuse korral minema Läände? Pole just suurem saladus, et Eesti kaitseväe peamine ülesanne on vaenlase sissetungi puhul eliidi lahkumise kindlustamine selle 6 või veidi enama tunni jooksul, mis kulub vaenlasel Eesti alade äravõtmiseks.

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Euroliitu huvitas vaid ärksamapoolne noor tööjõud, ja selle ta ka sai.

Anonüümne ütles ...

pole selles midagi kummalist. puht objektiivselt ei ole võimalik ühelgi valitsusel enam midagi teha. ise ennast ikka münchhauseni kombel juukseidpidi laukast välja ei tõmba.
baltikumiga on sotsiaalmajanduslikult juba keskpikas perspektiivis nii finito, et ma eriti ei usu, et isegi venemaa seda tahab. neil on omal mahajäänud piirkondi küll ja küll.
tõesti, minge minema, kellel soovi.

Anonüümne ütles ...

Teretulemast tagasi depressiivsesse eestisse!
Kas selle pika reisi jooksul ei jäänud silma mõnda paradiisilikku nurgakest, kuhu pesa punuda, ma küll lootsin, et kuulen - vot seal ma tahangi elada.

Anonüümne ütles ...

Ärge tooge Innot nii ruttu Eesti tagasi :-) siin algab tal alati sõda pihta jälle.

Anonüümne ütles ...

Inno, paistab et te ei jaga üldse matsu.
250 000 meest ei päästa Eestit.
Määrav on vaimne dimensioon. Peapiiskov Jevgeni määramisest Eestisse olete kuulnud?

Anonüümne ütles ...

Võiks juba kiiremini Vene mõjusfääri minna, saaks sõjahirmust lahti ja normaalseid majandussuhteid Venemaaga. Arvan, et eestluse edenemisele mõjuks see ka positiivselt nagu põhimõtteliselt tsaariajal oli.

Anonüümne ütles ...

Nagu 1932 aastal, nii kordub ka nüüd sama stsenaarium: alguses Ukraina, seejärel Balti riigid...

Anonüümne ütles ...

Kellele P]hja Korea saab_

Anonüümne ütles ...

Huvitavad valikud: SRÜ või 7 miljonit külalist Aafrikast? Lapsi hakatakse "sallivaks" kasvatama juba alates kolmandast eluaastast!

IT ütles ...

Jama pean lugema

Anonüümne ütles ...

Ajalugu kordub.Mida te lollid siis arvate...

Anonüümne ütles ...

Ent kuhu me selle praegult Euroopas toimuva moslemite invasiooni jätame?