teisipäev, 29. mai 2018

Miks Eesti ELis ei edene? Sest Eestis pole põllumajandust

Kes saavad EList kõige rohkem? Väljavõte capreform.eu veebist.

ELi kohta räägitakse igasuguseid lugusid, aga reaalsus on see, et EL on põllumeeste liit. Kus pool eelarvest läheb põllumeeste toetuseks. Täpsem oleks öelda, et Prantsuse põllumeeste toetuseks, sest nemad on kõige suuremad kasusaajad.

Märkimisväärne raha läheb veel Saksa, Itaalia, Hispaania ja Poola põllumeestele ning ongi kõik.  Ülejäänutele jagub vaid näpuotsaga.

Oma olemuselt on EL püramiidskeem, kus suurem osa rahast jagatakse ära prantslaste, sakslaste, hispaanlaste, itaallaste ja poolakate vahel. Kõik ülejäänud maksavad peale, et prantsuse, saksa, itaalia, hispaania ja poola põllumehi ülal pidada.

Ja kui küsite, miks Eesti ELis kuidagi ei edene, siis pole vaja vastust kaugelt otsida: Eestis pole põllumajandust. Kuivõrd EL on aga põllumeeste liit, siis polegi Eestil kuhugi areneda.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Eesti põlistulu põhines transiidist ehk elatusime vahendamisest.Meie riigi deviis oli ostan-müün-vahetan ja siit puudub sõna toodan.Põllumajandus küll tasapisi areneb aga enamus neist on EL-i toetuste luti otsas.Probleemiks on veel liiga suur osa eramaavaldusi ja miski ei sunni omaniku liigutama.Miks Soomes on iga väiksemgi maalapike vilja all?Sest maa kuulub pankadele ja põllumaa söötis hoidmine võiba kaela tuua pankroti.Oleme liiga laisad ja mugavad ,et midagi toota.Sente me ei loe ,liigutama paneb alles 5 kohaline number.Ja isegi kui on keegi kes tahaks midagi toota ,ootab ees täissöönud riigiametnike hiigelarmee kadalipp kus kõik tahavad ettevõtjalt matti võtta.Lokkava korruptsiooni ja ametnike bürkokraatia tõttu on lahkunud riigist ajud ,töökäed ja järelpõlvkond; alles jäävad pensionärid ,koolilapsed ja riigiametnikud.Riik elab ammu juba üle võimete ,müügiks läheb kõik ,maad ,metsad ,maavarad jne., peaasi ,et kleptokraatlik ametkond saaks veel mingi aja mugavat elu elada.