laupäev, 21. juuli 2018

Kross koristatakse jalust - kas ohu märk?

Väljavõte Postimehe veebist.

Päris huvitav, et Eerik Kross, kes oli ligi 10 aastat USA-s soovimatu isik, seda mingi Gruusiaga seotud jama pärast, kus ta oli väidetavalt esindanud ilma luba küsimata USA ametivõime (Krossil käivad väidetavalt peal luulud), saab järsku loa USA-sse minna ja lausa Harvardisse õppima.

Väga kummaline lugu. Mina Krossi asemel oleks ettevaatlik, eriti pärast Trumpi-Putini lähenemist. Sealt võib kõike oodata. Kindlasti on Kross isik, kellega Vene võimud tahaks veidi „vestelda”. Ja pole võimatu, et ta nabitakse USA-s kinni ning vahetatakse mis-ta-nimi-nüüd-oligi USA häkkeri vastu, kes parasjagu Moskvas redutab, kes on kõik vajaliku ära rääkinud ja keda Vene võimudel enam vaja pole. Küll saab Trump teenida plusspunkte, kui selle häkkeri lõpuks kätte saab.

Nii et taaskord win-win lahendus paistmas. Seda muidugi mitte Krossi, ja tolle teise tegelase, Snowdeni jaoks. Ameeriklane pääseb ilmselt varsti vaikselt vabadusse, sest USA kasutab kurjategijaid ära, nii nagu pandi natsikurjategijad peale sõda enda kasuks tööle. Krossi puhul see nii kindel pole, venelased käituvad teisiti, mistõttu ootab armastatud rahvakirjaniku poega aeglane kustumine kusagil Butõrka hallitavates türmides.

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Kross võib unistada poliitilise konflikti eest, viisa keelustamisest USA-sse.Tegelik lugu on aga tunduvalt labasem ja ta teab väga hästi mille eest keeld kehtestati.Avalikustamine teeks suurt häbi "luurekoordinaatorile" kes kõige labasema skeemiga juppidena USA-st relvi välja smuugeldas ja vahele jäi, samal ajal kui tõelised luurekoordinaatorid rongide ja lennukitega relvi müüvad.Miks te arvate ,et jalust ära?Kogu Krossi esikaanele ja poliitikasse tunglemine on olnud pigem oma naha päästmine ,kättemaksu eet kus tema pärast istusid 7a kinni mehed kellega tal väidetavalt tegu ei olnud.Minuarust Kross põgeneb ,sest on aru saanud ,et pisike Eesti riik ei paku mingisugust poliitilist kaitset ja tänaseks peaksid kõik laevakaaperdajad olema vabanenud Venemaa vaglatest ning Krossi saatus on nende kätes.