laupäev, 4. august 2018

Eesti Vabariik ise hoiab Ida-Virumaal elus Nõukogude Liitu ja imestab, miks eestlased seal elada ei taha

Ida-Virumaa tänane päev.

Viimase paarikümne aastaga on Eestis kulutatud tohutult ressursse selleks, et Ida-Virumaad integreerida, et eestlasi sinna elama viia või et seal mingi ettevõtlust arendada. Selleks on kulutatud sadu miljoneid eurosid. Tulemus on aga nullilähedane. Ida-Virumaa tühjeneb kiiresti ja eestlased sinna elama asuda ei taha. Eestlaste osakaal on seal hoopis langenud.

Põhjust pole vaja kaugelt otsida: Eesti Vabariik hoiab Ida-Virumaal juba mitu aastakümmet vägisi elus NSV Liitu. Ja seda maksumaksja raha eest.

Just nõukogude ajal algas Ida-Virumaa massiivne üles sonkimine ja sealse looduskeskkonna hävitamine, mis kestab tänaseni. Ja siis küsitakse, miks sinna keegi elama minna ei taha. Misjaoks? Kes tahab oma tervist kahjustada keskkonnas, mille hävitamine on kuulus üle terve maailma. Eesti on seoses Ida-Virumaa hävitamisega üks enim loodust reostavaid riike terves maailmas. Eestlaste ökoloogiline jalajälg on hullem kui hiinlastel või venelastel. Eesti on maailmas üks suuremaid looduskeskkonna hävitajaid.

Ja siis räägitakse, et Ida-Virumaad on vaja avastada. Mis avastada? Lõpetage juba ükskord Ida-Virumaa hävitamine!

P.S. Kunagi paarsada aastat tagasi peeti Ida-Virumaad Eestis looduslikult kõige kaunimaks kohaks, terve Vene tsaari õukond käis Peterburist Narva-Jõesuu kuurordis puhkamas. Nüüd on sellest kõigest järel ainult hale vari.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tead ikka, et see on täpselt kümme aastat vana foto?

Helena-Reet Ennet ütles ...

See, mis Ida-Virumaal toimub on tõesti katastroofiline. Loodus on täielikult rikutud, õhk saastatud, müratase lubatust kõrgem, rääkimata ebameeldivast haisust, mida kogu see tehaste ansambel seal toodab. KESKKONNAMINISTEERIUM peaks peeglisse vaatama, kõik tuleks sealt lahti lasta, kuni selline absurdsus toimub. Küsimus pole isegi selles, kas ma tahan sinna elama minna või suvilakrundi muretseda - küsimus on nii kohtuavas looduse rikkumises, et süda tilgub verd. Järved (tehisjärved= on nii mürgised, et pista näpp sisse ja jää sellest ilma. Loomad-linnud surevad. Ma ei taha üldse ennast üles kütma hakata. Kohtla-Järve ja selle ümbrus vajab väga kiirelt mõistusega inimesi!