teisipäev, 21. august 2018

Kuidas Gustav Naani seisukohtadest sai Eesti Vabariigi ametlik ideoloogia


Nõukogude aja lõpus ühelt poolt hirmsalt kiideti, teiselt poolt kiruti Gustav Naani. Ta oli akadeemik, võttis igal pool sõna ja rääkis põhiliselt sellest, et eesti rahvas ongi läbinud demograafilise plahvatuse ja edasi on ainult üks suur allakäik kuni rahva lahustumiseni teiste rahvaste seas. See oli kooskõlas nõukogude ideoloogiaga, mille eesmärk oligi kaotada rahvused ning luua üks nõukogude rahvas (umbes sama asi, mis toimub praegu Euroopa Liidus).

Naani üks tulisemaid kriitikuid oli Lennart Meri, kelle kuulus kõne sama kuulsal Loomeliitude pleenumil 1988. aasta kuumal kevadel rääkis peaasjalikult sellest, kuidas nõukogude aja hind eesti rahvale oli pool miljonit sündimata eestlast. Ja NB! - sel ajal eestlaste arv pidevalt tõusis. Nõukogude aja lõpus lausa plahvatusliku kiirusega.

Ent siis saabus Eesti Vabariik, Meri kõne ununes kiiresti ja mis peamine - eestlaste arv hakkas kukkuma, nagu sõdade ajal. Ning sündide arv kukkus järsku mitu korda. Meri arvutuskäigu kohaselt on Eesti Vabariigi hind eesti rahvale olnud samuti pool miljonit sündimata eestlast, aga seda poole lühema, 25 aasta jooksul.

Olgu lisatud, et eesti rahvas end Meriga eesotsas ju sellepärast köidikuist välja rabeles, et teha tagasi see nõukogude aja kahju. Et sünniks ja oleks rohkem eestlasi. Praeguseks peaks eestlasi olema Meri unistuste kohaselt juba vähemalt 2 miljonit või isegi rohkem, aga on vähem kui miljon, veel vähem kui 1939. aastal. Sündide arv on Eestis kukkunud mitmesaja aasta madalaimale tasemele.

Ok. Need on kurvad arvud. Aga mitte see pole peamine point. Peamine point on see, et Eesti Vabariigis, selles Eesti Vabariigis, mille eest andsid oma elu Vabadussõjas tuhanded ja hiljem veel tuhanded ja tuhanded eestlased, et selles eestlaste oma riigis on võetud omaks Gustav Naani poolt propageeritud ideoloogia - et see ongi ajalooline paratamatus, et eestlasi jääb vähemaks. Mis siis tähendab, Naani selgituste kohaselt eesti rahva sulandumist teistesse rahvastesse. Juba räägitakse vajadusest hakata Eestisse sisse tooma massiliselt migrante, nagu nõukogude ajal. Kusjuures see on ka Euroopa Liidu ideoloogia - et tekiks üks euroopa rahvas, kus poleks rasse ega rahvusi.

On ju nii, mu kallid sõbrad?!

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tänaseks päevaks on üsna tõenäoliselt tõesti tegu ajaloolise paratamatusega, et eestlasi jääb aegamööda üha vähemaks ja järgneb teadagi mis. Muide sellel ei ole majandusliku reaalsusega mitte midagi pistmist, sest kui võrrelda Soomega, mis on Eestile kultuuriliselt üsna lähedane ja samas majanduslikult märgatavalt jõukam, siis ka seal on sünde praegusel ajal nii vähe nagu ei kunagi varem.

Aga Gustav Naan, mhjahhh... kui tema poliitilist profiili mitte arvestada, siis muidu oli Naan intelligentne ja julge mees, julges mõnikord isegi Kremli seatud raamidest erinevat juttu ajada. Tänases Eestis teenimatult maha vaikitud.
Akadeemikuks ei saa lollpead isegi tänapäeval, mis siis veel nõukaajast rääkida.

HeasMõttes ütles ...

Eelmisele niipalju, et iive on majanduse ja elujärjega ikka seotud küll. Kaasnevateks nähtusteks on riigi hoolivuse tunnetamine ja kodanike rakendus.
Eesti ja veelgi põhjamaisema Soome tingimusi ei saa ühe mütsiga lüüa.

Anonüümne ütles ...

Eestisse juba tuuaksegi aastaid sisse tuhendeid migrante rohkem kui sisserännukvoot lubab. Põhiliselt Venemaalt ja Ukrainast.

Sellest ei taha keegi peale EKRE rääkida,kuid erinevate migratsioonikvoodist vabastatud erandite all tuuakse Eestisse igal aastal sisse ca 4000 -5000 venelast. Võrdluseks võib tuua,et Karl Vaino venestamise tippajal toodi sisse ca 15 000 venelast aastas.

Seega Eesti venestamine jätkub umbes 1/3 selle tempoga,mis oli ENSV-s . Lisaks veel eestlaste väljaränne,mida Vaino ajal polnud,sest ei saanud ju Soome rännata sellal ehkki paljud oleks tahtnud

Julgesti võib öelda,et ammu enne kui Eestist saab neegrite ja araablaste maa,saab sellest venelaste maa.

Indrek Särg ütles ...

Jah, Inno, Sul on õigus.