esmaspäev, 15. oktoober 2018

Kremli uus salarelv: jobud


Skripalide mürgitamises kahtlustatavate meeste puhul on pandud imeks, kuidas nad said olla sellised käpardid. Või et miks saatis kõikvõimas GRU Inglismaale sellised jobud. Või miks mängisid need mehed jobu?

Aga kui see ongi Vene luureteenistuste ja üldse Kremli uus strateegia, või doktriin - jobusus. Et kui oled jobu, siis ei peeta sind ohtlikuks ja ei osata midagi kahtlustada. Ja sa saad kõik oma asjad tehtud, eesmärgid täidetud. Midagi sellist nagu Mr Bean või Austin Powers.

Kui nüüd Eesti juurde tulla, siis Savisaar asendati ratasega ja kõik võtavad seda rahulikult, sest ratas on selline ... jobu. Keegi ei oska ega suuda tema mingit ohtu kujutada.

Aga kui tähele panete, siis pole Ratas siiani lasknud tühistada koostöölepet Kremli parteiga Ühtne Venemaa, kuigi sellest on palju juttu olnud ja Savisaarele heideti põhiliselt ette just seda lepet. Aga Ratas ütles, et lepe ei toimi, ja kõik jäid teda uskuma. Lätis näiteks oli kohalik „ossinovski”, venemeelsete sotside juht Nils Ušakovs sunnitud selle leppe Õhtse Venemaaga tühistama. Eestis aga pole see probleem, kuna erinevalt Ušakovsist ei peeta Ratast ohtlikuks.

Miks on veel jobud head? Sest Läänes on suur osa otsustajatest samuti jobud ning ühel jobul on teist väga lihtne ära rääkida. Jobude jaoks pole eriti tõsiseltvõetavad aktiivsed tõmblejad nagu James Bond või nagu luurajaid üldiselt ette kujutatakse.

Kaasaja luurajad võivad olla Ratase-sugused mühkamid või naiste koha pealt kahvatud tuhkatriinud.

2 kommentaari:

Kulla Kang ütles ...

Inno on ka samasugune ohutu järelikult luuraja.

Anonüümne ütles ...

Jobud aitavad kadedate ja vaenulike kodanike pingeid maandada.
Kunagi tõdes seda Aimla oma humoreskis: Armastage teda, meie väikest viinanina!