neljapäev, 18. oktoober 2018

USA konkurentsivõime kasvab, Eesti areng käib Euroopa Liidus alla

USA on üle 10 aasta taas maailma konkurentsivõime tipus. Väljavõte Wall Street Journali veebist.

Riikide edu näitab kõige paremini konkurentsivõime indeks. USA on üle 10 aasta taas maailmas esimene.

Aastal 2000 võttis Euroopa Liit ambitsioonika eesmärgi kasvada 2010. aastaks maailma kõige konkurentsivõimelisemaks majanduseks (Lissaboni strateegia). Tegelikult, nagu kõik teavad, läks vastupidi ja Euroopa Liit on üks mahajäänumaid ja väiksema konkurentsivõimega.

Mis seejuures huvitav, ka Eesti areng käib Euroopa Liidus alla. Eesti konkurentsivõime on Euroopa Liidus vähenenud, mis näitab, et Euroopa Liit on Eesti riigi ja rahva seisukohalt olnud kahjulik. Või oskab keegi tuua välja mõne positiivse asja Eesti jaoks seoses Euroopa Liiduga?


2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irja, kuidas sina näed selle Doris Kareva luuletuse sisu ja mõtet "ma ootasin sind sellel külmal päeval, ma teadsin, et sa ei teadnud, nüüd siis tea..." Mida ta sellega öelda tahab? Mul on selline tunne, et tavaline inimene näeb selles üht, luuletaja aga võib-olla hoopis muud.

Anonüümne ütles ...

Kui USA sunnib Euroopa Liitu ostma (LNG) gaasi 30% kallimalt kui EL võiks osta Venemaalt , siis ei tohiks olla kahtlust, kellele selline tehing kasuks ja kellele kahjuks tuleb.Et selline äri läbi läheks, tuleb jõuga keelustada Nord Stream 2