reede, 30. november 2018

Oleks rohkem selliseid ettevõtjaid, kes presidendi vastuvõttudele ei trügi

Kristjan Rahu annab igale töötajale 50 000 eurot. Väljavõte Õhtulehe veebist.

Ma pidin toolilt pikali kukkuma, kui seda lugu lugesin. Et Eestis, kus valitseb totaalne postsoveetlik krabamispoliitika, ja seda eriti ettevõtjate hulgas, on keegi, kes midagi teistega jagab. Vau!

Seni on Eestis domineerinud ärimehed, kel küüned ainult enda poole ja kes end igale poole pressivad, näiteks presidendi vastuvõtule. Kristjan Rahut, kes osa kasumist töötajatega jagab, pole ma presidendi vastuvõtul näinud. Ma kujutan ette, kuidas H.Luiged, Lumanid ja Sõõrumaad, need kõiksugu vastuvõttude ja pidude stammkunded nüüd kiruvad, et kuradi värdjas reetur. Sest need viimati nimetatud paistavad nüüd eriti lollid. Ja oma lolluses on nad osalised Eesti elu pekki keeramises. On võtnud oma raha ja viinud selle välismaale. Selle asemel, et seda kasvõi oma töötajatega jagada.

Rahu aga kinkis iga töötajale enne jõule sisuliselt 2. pensionisamba. Kui kõik Eesti ettevõtjad seda teeksid, pole poliitikutel või laiemalt eesti rahval vaja pensioni pärast muretsedagi. Või mis?!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Minu arvates viidi selle tehinguga meie ressurssi ikkagi välismaale?
Vaatamata kohalike ajutistele preemiatele on pikemas perspektiivis sellised omanikevahetused tavakodanikele kahjulikud.
Välisärikad on huvitatud ainult kasumi teenimisest ja selle väljaviimisest. Paraku meie riik sellest midagi ei teeni, sest reformide tulemusena on ettevõetete reinvesteeringud maksuvabad :(

Anonüümne ütles ...

254 töötajat, s.t. 12,7 milj. ainult töötajatele. Lihtsalt pingelõdvendusžest.