teisipäev, 13. november 2018

Peaminister valetab: mitte e-Eesti ei aita riigil raha säästa, vaid inimeste kannatlikkus


Peaminister Jüri Ratas väidab, et e-Eesti aitab kokku hoida 4-7 protsenti SKP-st igal aastal, see on siis ligi miljard eurot.

Tegelikult peaminister valetab. Avalik saladus on see, et e-asjaajamine on SUURENDANUD paberite välja printimist ametiasutustes. Lisaks on suurenenud pettuste hulk, mille hulka kuuluvad valimispettused stiilis, et vanadekodus korjavad hooldajad ID-kaardid kokku ja hääletavad „ära”. Sama lugu on kodudes vanaemade-vanaisadega, kellelt on võetud võimalus vabadeks ja salajasteks valimisteks. Keskerakond tagus varem pidevalt seda trummi, nüüd enam mitte. Huvitav, miks?!

Mis puutub tuludeklaratsiooni täitmist 1 minutiga, millega Eesti riigi juhid uhkustavad, siis on seegi pettus, ja seda inimeste arvelt, sest inimestelt on võetud võimalus eri liiki maksusoodustusteks, mis on näiteks väga levinud Soomes. Eestis maksavad kõik „täie rauaga”, olenemeta sellest, kas oled erivajadusega lapse või vanuri hooldaja, paljulapselise pere vanem või remondid oma kodu. Eesti maksusüsteem soodustab lastetuid majapidamisi, see on juba ammu selge. Ja seepärast on sündide arv kukkunud viimase 200 aasta madalaimale tasemele, isegi madalamale kui oli sõdade ajal. See on täielik katastroof, aga riigi juhid kiitlevad. Häbenema peaks.

Aga mis peamine - Eestis aitab raha kokku hoida mitte e-asjaajamine, vaid inimeste kannatlikkus. Asutused on maapiirkondades täielikult kokku tõmmatud, aga inimesed kannatavad selle ära, sest nad on harjunud kannatama. Näiteks erivajadustega inimeste pealt hoitakse Eestis julmalt aha kokku ja keegi ei iitsata. Samuti pole Eesti liitunud siiani konventsiooniga, mille järgi peab kõigil olema inimväärne eluase. Mis on huvitav, sest Eesti valitsus on salaja liitumas migrantide vastuvõtmisega seotud konventsiooniga, aga oma inimesed elavad hullemini kui sõja ajal. Jälle näide, kuidas Eesti riik, see tähendab ametnikud ja juhid vihkavad kõige rohkem oma inimesi. Millest see küll tuleb?!

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

See tuleb sellest, et valitsusse on alati trüginud kollaborandid ja nad pole harilikult etnilised eestlased, vaid mis iganes muust rahvusest, lihtsalt eestipäraste nimedega.
See jutt ei vasta tõele, et eestlane on orirahvas, ta on töökas ja tööinimesel pole aega ja tahtmist uduangerjas olla. Näited eesti kirjandusklassikast Pearu vs. Andres, Kaval-Ants vs. Vanapagan, Kiir vs.Tõnisson. Tilbentalben pole veres!!!