esmaspäev, 17. detsember 2018

Kes meid siis kohtusse kaebas? :)



Praegust Delfi peauudist on nüüd küll naljakas lugeda. Jääb mulje, nagu meid oleks kohtusse kaevanud terve kari süütuid inimesi. Selgitan siis natuke taustu.

Kohtusse kaebas meid Tartu linnavolikogu liige, tulevastel Riigikogu valimistel kandideeriv sotsiaaldemokraat Gea Kangilaski, kellele ei meeldinud, et me avalikustasime tema viimatise valimisvideo, kus ta võitleb kanepi legaliseerimise eest ja räägib, et tema tuttavad narkomaanid on politsei tegevuse tõttu palju kannatanud. Arusaadav - narkootikumide käitlemine on hetkel Eestis kuritegu.

Gea advokaat Kalev Aavik nõudis, et me video ja Gead narkootikumide lembust kritiseerivad postitused blogist maha võtaks ning Gea ees vabandaks, kuid me ei olnud sellega nõus. Leiame nimelt, et avaliku elu tegelast ja eriti poliitikut, Riigikokku kandideerivat poliitikut, ja tema vaateid peab olema võimalik kritiseerida. Inimestel peab olema õigus teada, milliseid vaateid poliitik esindab, et nad saaksid teha valimistel informeeritud valiku.

Hüvitist nõuab Gea meilt selle pärast, et tema hinnangul võib selle video ja tema narkolembust kritiseerivate tekstide avaldamine blogis viia selleni, et ta ei osutu Riigikogu valimistel valituks. Ehk siis sisuliselt nõuab ta meilt hüvitist saamatajäänud Riigikogu liikme palga eest - juba ette.

Seetõttu läkski siis asi kohtusse. Kui küsimusi on, siis vastan hea meelega. Aga jah, see on sotside "ristiretk" põhimõtteliselt :)

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Edu tõerindel (kuigi võiks olla vähem isiklitte teemasid)!

Fännid peaksid kohvikut toetama vastaliste artiklite kommentaarides, nagu näiteks:
http://epl.delfi.ee/news/eesti/ristiretk-laimajate-vastu-teine-vaatus-palju-inimesi-sopaga-ule-valanud-tahismaad-annavad-kohtu-ees-vastust?

Anonüümne ütles ...

Pange oma kirjutisse see link ka sellest Geast, ei pea ostima blogist. Aitäh.

Irja ütles ...

Ok :)

Anonüümne ütles ...

Sotsid on jälgid, hoian teile pöialt!

Anonüümne ütles ...

Kusjuures küsimus on selles, et kas Gea praegu ka toetab kanepit ja narkomaanide rehabiliteerimist või sooviks praegu sellest kunagisest eksiarvamusest lahti öelda.Ja mis pani teda üleüldse arvama, et ta kaotab hääli-äkki hoopis võidab, sest muidu ei teadnud teda keegi ning võimalik, et ka praegu ei tea.Pealegi miks arvab Gea, et tal oleks olnud koht Riigikogus-ja kuna Kanal2 on saatekavast palju saateid välja visanud, siis võiks ju Gea tuleproovi saade olla, kus analüüsitaks Gea võimalusi Riigikokku saada.Ja siis selguks ka, kui palju Gea mingi otsus talle hääli tõi või maha võttis.

Irja ütles ...

:D Ma arvan, et ta kahetseb, et kunagi nii lolli video teha lasi, aga ilmselt Kanepiliit, kes selle üles pani, pole nõus seda maha võtma. Gea tuleproov on hea mõte :D