laupäev, 15. detsember 2018

Kesikute advokaadi karm nõudekiri, avaldatud täismahus!



Nonii, tuuslasin Inno arvutis ja leidsin sellise nõudekirja kesikute advokaadilt Silja Holsmerilt (pildil, väljavõte Supremia koduleheküljelt), panen selle siia täispikkuses üles:

NÕUE

Silja Holsmer
vandeadvokaat
Advokaadibüroo Supremia

e-post: silja.holsmer@supremia.ee

Pöördun Teie poole avalduse esitajate nimel ning lepingulise esindajana (volikirjad lisatud avaldusele).

Lõuna Ekspress OÜ annab välja väljaannet „Lõunaeestlane“, mis on kättesaadav võrgulehel

https:

lounaeestlane.ee.

Nimetatud väljaandes avaldati 30.10.2018.a. artikkel pealkirjaga „K-JAMA: Keskerakond on
mässitud Soome kaudu rahapesuskandaali“. Artiklis on esitatud mitmeid erinevaid faktiväiteid ja antud kohatuid hinnanguid, mis ei vasta tegelikkusele ning kahjustavad avalduse esitajaid. Muuhulgas sisaldab artikkel alljärgnevaid ebaõigeid ning avaldajaid kahjustavaid faktiväiteid ja hinnanguid:

- Arto Kalevi Autio't nimetatakse artikli avalõigus hämara taustaga Soome
kinnisvaraärimeheks, samuti on samas lauses seostatud Arto Kalevi Autio't Soomes
rahapesuga.

- Arto Kalevi Autiot't nimetatakse artiklis võtmefiguuriks rahapesu- ja altkäemaksuskandaalis.

- Artiklis viidatakse väidetavate fiktiivsete arvete alusel toimunud laekumisele Arto Kalevi Autio juhitud ja omatud riiulifirmadele.

- Artikli viimases lõigus on esitatud väide, et Keskerakond maksab renti rahagesuga
tegelevale firmale.

- Artikli viimases lõigus on esitatud väide, et Soome maksumaksja taskust välja kanditud
kuritegeliku maiguga rahaga toetatakse Eestis valitsevat Keskerakonda. Artiklist tervikuna, koos viimati nimetatud väitega, on tuletatav järeldus, et Arto Kalevi Autioga seotud firmad on saanud kuritegelikul teel Soomest (maksumaksja) raha Arto Kalevi Autioga seotud firmad on ostnud Keskerakonna maja 2017.a. ja üürivad Keskerakonnale kontoriruume ning sellega on järelikult kuritegelikul teel saadud rahaga toetatud Keskerakonda.

Ei saa olla vaidlust selles, et eelnimetatud faktiväited ja antud hinnangud on negatiivsed (mh omistavad isikutele kuritegusid) ja kahjustavad seetõttu neis viidatud isikuid. Väidetes ja hinnangutes viidatud isikud on samuti vaieldamatult identifitseeritavad.

Avalduse esitajad avaldavad ja kinnitavad käesolevaga, et viidatud faktiväited (vähemalt allajoonitud osas) on ebaõiged ning antud hinnangud kohatud. Arto Kalevi Autio ei ole seotud rahapesuga ega mistahes rahapesu skandaaliga (sh. ei Soomes ega Eestis). Samuti puudub alus nimetada Arto Kalevi Autio tausta hämaraks. Arto Kalevi Autio'ga seotud firmade, mis on arveldanud teiste äriühingutega, nimetamine riiulifirmadeks on samuti ebaõige. Arto Kalevi Autio ega ükski temaga seotud firma (s.o. firma, mille juhatuse liige või osanik Arto Kalevi Autio on või on olnud, sh. OÜ Ravensholm, mis üürib Keskerakonnale ruume ning BC 51 Holding OÜ, mis ostis Keskerakonnalt Tallinnas Toom—Rüütli 5/5 kinnistu) ei tegele ega ole kunagi tegelenud rahapesuga, samuti ei ole Arto Kalevi Autiole ega ühelegi temaga seotud firmale esitatud rahapesuga seoses mitte ühtegi kahtlustust ega süüdistust;

Sellest tulenevalt ning lähtudes mh VÕS §-st 1047 lg 4, palun viivitamatult kustutada sh teha internetis kättesaamatuks) viidatud artiklist kõik viited Arto Kalevi Autio'le, temaga seotud firmadele, samuti kustutada viited Keskerakonnale ruume üüriva ja Keskerakonnalt kinnistu ostnud firma seostele rahapesuga ning nende poolt raha kuritegelikul teel saamisele.

Juhul, kui Te viidatud artiklit vastavalt 2 ööpäeva jooksul selliselt ei korrigeeri, esitavad avalduse esitajad koheselt kohtusse sellekohase hagi, muuhulgas rahalise hüvitise nõudega. Ühtlasi kavatsevad avalduse esitajad kasutada kõiki lubatavaid õiguskaitsevahendeid oma õiguste maksma panemiseks (sh. varalise nõude tagamiseks hagi tagamise abinõude kohaldamise taotlemist jne.).

Lugupidamisega

Silja Holsmer
vandeadvokaat

Ja minu kommentaar: Et siis jääme aga ootama kesikute KOHEST hagi minu vastu :D Kuidas see ähvardus nüüd kõlaski? „Palun viivitamatult kustutada sh teha internetis kättesaamatuks) viidatud artiklist kõik viited Arto Kalevi Autio'le, temaga seotud firmadele, samuti kustutada viited Keskerakonnale ruume üüriva ja Keskerakonnalt kinnistu ostnud firma seostele rahapesuga ning nende poolt raha kuritegelikul teel saamisele.

Juhul, kui Te viidatud artiklit vastavalt 2 ööpäeva jooksul selliselt ei korrigeeri, esitavad avalduse esitajad KOHESELT (minu suured tähed, sry :D) kohtusse sellekohase hagi, muuhulgas rahalise hüvitise nõudega. Ühtlasi kavatsevad avalduse esitajad kasutada kõiki lubatavaid õiguskaitsevahendeid oma õiguste maksma panemiseks (sh. varalise nõude tagamiseks hagi tagamise abinõude kohaldamise taotlemist jne.).

Pildil kesikute advokaat Silja Holsmer, kujutis Supremia kodukalt. 

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Irja, sa oled ju jurist. Artiklise tuleb siia-sinna lisada väljendeid "väidetavalt", "kuuldavasti", "kinnitamata andmetel" (toodud loetelu ei ole lõplik) ja ongi asi korras.