reede, 25. jaanuar 2019

Miks Eesti ei oska näha võimalusi?


Eesti on väike maa ja võiks olla väle ning paindlik laevuke suurte kolosside vahel. Aga tuleb välja, et Eesti on nagu vana rauk. Umbes nagu kunagi oli Brežnev, kes maigutas suud ja imiteeris juhtimist. Brežnev oli stagnatsiooni sümbol.

Davosi majandusfoorumil on tänavu tähelepanu keskmes kliimamuutus ja sellega võitlemine. Eestil on selles osas välja töötatud unikaalne ümbruse puhastamise tehnoloogia, mille abil oleks võimalik näiteks maailma kilest puhastada. Eesti peaminister on Davosis kohal, aga istub seal nagu tukunui.

Raske uskuda, et eestlased on nagu neegrid, kes ootavad, kuni banaan neile ise pähe kukub. Eesti saaks käia kliimamuutusega seotud küsimustes maailmas esirinnas, aga millegipärast seda ei tehta. Miks, on täiesti arusaamatu. Eesti juhid on aga need, kes peaks oma riiki müüma, aga sellega millegipärast ei tegelda. Ja siis imestatakse, miks ollakse 15 aastaga jätkuvalt 5 vaesema hulgas. Sellise passiivse suhtumisega ei jõuagi kuhugi. Või jõuab sinna, kuhu NLiit Brežnevi juhtimisel lõpuks jõudis.

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

eestlased ongi lihtsalt nii aeglased nagu läti anekdoodis. päriselt ka.

Halleluuja ütles ...

MIS sa tahad unistada, et Ratas hakkab maailmaprügist sulle uut eestit ehitama Või et suudab oma ümara jutuga suurt rikkust toota. Piisab ju sellest kui sina üksi saad rikkaks kui oskad saada.