teisipäev, 22. jaanuar 2019

Irja valimisradar. Nii, mis siis praeguse seisuga parim pakkumine?


Sotsidel ärkas samuti südametunnistus ning nad on välja käinud lubaduse kolmekordistada sügava puudega laste toetust 3 x (kuni 240 euroni) ning keskmise ja raske puudega laste toetust 2 x (60lt 120ni ning 80lt 140ni) „Toetuste tõstmine on hädavajalik selleks, et katta laste puudest tulenevaid lisakulusid, toetada perede toimetulekut ja hoida ära perede vaesusesse langemist,” teatasid sotsid. 

Väga hea! Kuna kõik (välja arvatud Eesti 200, kes kellelegi raha ei luba) toetuste tõusu lubavad, siis suure tõenäosusega puuetega laste toetused ka pärast valimisi tõusevad. Siin väike ülevaade lubadustest puuetega lastele ja nende hooldajatele:

*EKRE lubab sügava puudega inimese hooldajale miinimumpalka;
*Vabaerakond lubab raske ja sügava puudega inimese hooldajale miinimumpalka, kui sotsiaalteenustest ei piisa; 
*Reform lubab kolmekordistada sügava puudega lapse toetuse;
 *Keskerakond lubab puuetega laste toetusi tõsta ning tõsta hooldaja toetuse 100 euroni;
*Isamaa lubab puuetega laste toetusi tõsta;
*Ja nüüd sotsid lubavad samuti sügava puudega lapse toetust kolmekordistada ning keskmise ja raske puudega lapse toetust kahekordistada;
*Eesti200 toetuste tõusu ei luba, lubab selle asemel süsteemi korda teha (näiteks vähendada bürokraatiat).

Sügava puudega laste vanemate jaoks on kõige parem pakkumine EKRE lubadus tagada sügava puudega inimese, sh lapse hooldajale miinimumpalk ehk praeguse seisuga 540 eurot.

Pildil rõõmustav Juulike. Puuetega laste toetused suure tõenäosusega pärast valimisi tõusevad, sest kõik parteid peale Eesti200 on toetuste tõusu oma programmi lisanud. 

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tarvis on väärikat palka, mitte toetusi.

Anonüümne ütles ...

kas te saate aru kas see on see ojasoo ja no99 lugu http://reisijuht.delfi.ee/news/news/eduka-mehe-armukese-dramaatiline-lugu-saatus-sai-mind-londonis-teist-korda-katte?id=85008485 ?