teisipäev, 23. veebruar 2021

Noh, mida te vaktsineerimisest arvate?

Kõik kohvikulised on oodatud arvamust avaldama!

Kui avaneb võimalus end koroona vastu vaktsineerida, siis kas vaktsineerite? Kes juba on vaktsineerinud, palun kirjutage, millise vaktsiiniga end vaktsineerida lasite ning kas oli pärast ka mingeid vaevusi, kuidas mõjus!

Alustan ise. Arutasime seda asja Innoga ning otsustasime, et vähemasti praegu me veel end ei vaktsineeri. Kuna ka koroona läbi põdenutel löövad osad vaevused välja alles poole aasta pärast, siis sama võib juhtuda vaktsineeritutega. Ootame ja vaatame. Praegu lihtsalt hoiame end ning püsime kodus. Spaad ja muud lustikohad meid niikuinii ei tõmba :D Toidupoes ainult käime ning sedagi kiiresti. Muud asjast tellime e-poodidest.

Aga kuidas teiega? Usaldate vaktsiine ning kui jah, siis milliseid? Ma enne mõtlesin, et Astra Zeneca, aga see tõmbas õpetajad nii siruli, et kindlasti mitte :D

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Panin ennast kirja AstraZeneca vaktsiinile ja oleks esimese doosi reedel kätte saanud, aga jäin enne haigeks. Ma oleks igal juhul eelistanud seda lühikest aega rivist väljas olekut, mis vaktsiini kõrvalmõjuna võib esineda. Praegune teadmatus on palju hullem. Koroonasümptomid ei ole justkui väga hullud, aga olemine on ikka väga vilets ja muutub pidevalt päeva jooksul. Lisaks veel hirm selle pärast, kas jõudsin kedagi nakatada enne kui eneseisolatsiooni jäin. Vaktsiin süstitakse kehasse adenoviiruse abil ja on igati loogiline, et tekib reaktsioon. Aga see möödub kiiresti erinevalt koroonast. Vaktsiiniga saad ainult antikehad ja see ei põhjusta poole aasta pärast enam mingeid tüsistusi. Aga viiruse võid saada hoolimata ekstra ettevaatlik olemisest, sest see levib täiesti ettearvamatult. Lisaks veel teadmatus, kuidas läbi põdemine kulgeb. Mina soovitan igal juhul võimalusel vaktsiin võtta.

ann ütles ...

Ma annaks oma panuse vaktsineeritud inimeste protsendi kasvamisse Eestis ehk vaktsineeriks.

Kui keegi võimaldaks, hakkas võimalikult ruttu pihta - aega kulub ju niigi nädalaid, enne kui ka II süsti tehtud saab - saaks need võimalikud kõrvatoimed/ebamugavused ka rutem seljataha.

Midagi isegi koidab ehk tööandaja on praegu käinud vaktsineerimise alustamise kuupäevana välja 22.märtsi. Eks see, kas see paika peab, oleneb jällegi sellest, kas tarned ikka tulevad jne. Kui valida antaks (ei anta ilmselt, vaktsiinid on niigi defitsiit) valiks need Pfizeri või Moderna (teadaolev efektiivuse % suurem).

Irja ütles ...

Ohh, kui kahju, tunnen kaasa! Rootsi peatas just Zenecaga vaktsineerimise, sest inimestel ilmnesid rängad kõrvalnähud. Seda vaktsiini võimalusel vältige. Mul üks sõber vaktsineeris Pfizeriga ning tollega kõrvaltoimeid polnud.

Anonüümne ütles ...

Nüüd paar päeva hiljem ja targemana võin öelda, et mistahes pisikesed kõrvaltoimed (ja üks ööpäev palavikku ning halba enesetunnet kahtlemata on pisike kõrvaltoime) on köki-möki viiruse enda kõrval. Mul on vist veel hästi läinud, sest sain ainult suhteliselt madala palaviku ja väikse köha, aga keegi ei hoiatanud, et viirus kuidagi südamele võib mõjuda. Mul on alates sümptomite esimesest päevast süda peksnud, nii et isegi magada ei saa. 30 lööki minutis normaalist rohkem. Ja see ei ole ärevusest, sest olen proovinud kõiksugu aeglaselt hingamise harjutusi ja isegi südametilku, aga ei midagi. Energiat üldse ei ole. Iga kiirem liigutus võtab naha märjaks. Ma olen umbes sinuvanune muide. Tutvusringkonnas on just minuealised naisterahvad mingil põhjusel raskemalt põdenud.

Anonüümne ütles ...

Vaktsineeritud Astraga ja töökohas enamusel kerged kõrvalnähud ühe päeva. Pikemalt kirjutasin teise kommentaariumi kohta.