esmaspäev, 22. veebruar 2021

SILDARUDE ASJAST

 Küsiti, mida me Sildarude asjast arvame. Tahtsin juba eile sellest kirjutada, kui Pealtnägija saate ära olin vaadanud, aga ei jõudnud.

Minu arvates on selle pere tragöödia selles, et vanemad on oma lapsi liig noorelt liig palju tagant pressinud, mõtlemata sellele, kuidas see neile mõjuda võib. Saates oli juttu, et Kelly on oma venna suhtes vägivaldne olnud. Laste vägivaldsus tulebki sageli sellest, et neid sunnitakse tegema midagi sellist, mida nad teha ei taha, või siis sunnitakse tegema rohkem ning intensiivsemalt kui nad tahaksid. Puuetega lastega on samuti sageli nõnda - vanemad ei saa aru, et ka puudega laps on laps ning tahab puhata ja mängida, mitte iga nädal trenni teha. Ja kuna laps teistmoodi oma ängi väljendada ei suuda, siis ta hakkab teisi näpistama ja hammustama. Juuli, keda kunagi tagant pressitud pole, ei tee seda kunagi. Et ses mõttes karm hoiatuslugu kõigile vanematele. Ärge pressige oma lapsi tagant! Las nad teevad asju huvi ning rõõmuga! Ja kui ei taha, siis ei tohi mingil tingimusel tagant pressida. 

Teiseks. Kelly ema Lilian Talving on üritanud näidata oma meest, Tõnis Sildarut, suure kurjamina. Aga ma küsiks: naine, MIDA SA ISE TEED? Sa käid oma pojaga kohut! Omaenda pojaga, kelle sa oled ise siia maailma sünnitanud! Ma saan eru, et sa oled oma mehe peale vihane, aga kuidas saab üks ema oma poja vastu minna? Või isa tütre vastu? Lukustada tema ees ukse, et ta majja sisse ei pääseks? Nii et olete mõlemad ühed parajad parents from hell, keda ei sooviks mitte ühelegi lapsele. 

Võtke ennast kokku ja leppige vähemasti oma lastega ära. Käige omavahel kohut, kiskuge teineteisel või silmad peast välja, aga jätke oma lapsed rahule. Nüüd olete teinud õest ja vennast teineteise vaenlased. Kas häbi ei ole?

Kommentaare ei ole: