kolmapäev, 3. mai 2023

KAKS PÄEVA PÄRAST ELLAKESE OPPI


Siin siis Ellakesele opijärgsel lõunal Lissaboni Dona Estefania haigla poolt serveeritud eine. Puudu on ainult sai, mille järele Ella esmajärjekorras haaras. Aga muidu on kandikul siis lasanje, juurviljasupp, õun ning kauss rohelise salatiga. Ei mingeid piimatooteid. Enne seda toodi veel mahla ning hommikul magusat putru. 

Ellale maitses kõige rohkem sai, mille ta sõi ära tervenisti. Salatiit mugis ta ka kahe suupoolega ja lasanjest võttis mitu suutäit. Õunast sõi ära ühe kolmandiku. 

Isu oli lapsel hea. Pärast oppi tahtis ta ainult rinnapiima ja Portugali arstid kiitsid, et väga hea, et laps veel piima saab, kuna ema rinnapiim aitab lapsel pärast operatsiooni paremini taastuda.
Naljakas - kui ma Juuliga Tartu lastehaiglas olin, Juuli oli siis pooleteisene ning tal olid krambid, siis vaatasid arstid viltu, et "juba pooleteiseaastane" veel piima saab. Ella on aga varsti kolmene :D Selline erinevus siis Eesti ning Portugali arstide vahel. 

Täna, kaks päeva pärast oppi, tunneb Ellake end juba väga hästi -jaksab isegi joosta ningt mängida. Enne magamaminekut andsime talle antibiootikumi, mida ta peab võtma kaheksa päeva, siis rinnapiima peale ning tibu jäi norinal magama. Valuvaigistit ei olnud tarvis anda, sest Ella käsi ei valutanud. 

Ise sain ka hästi magada. Oma voodi on ikka teine tera võrreldes haigla lamamistooliga :D Söönud polnud ma ka kaks päeva midagi, kui välja arvata kaks haigla kohvikust ostetud pastel de natat ning kaks pastel de bacalhaod. Inno oli ostnud koju terve laari sushit. See oli küll väga hea! 

Kommentaare ei ole: