neljapäev, 14. mai 2009

Hakkame koos paljastama Kapo võrgustikku: ETV saade Pealtnägija on Kapo käepikendus

Nonii, hakkame siis paljastama Kapo võrgustikku. Ja alustame meediast. Ma olen tähele pannud, et need teemad, millega Kapo tegeleb või on tegelema hakanud, käivad sageli läbi meediast. Ja esimeste seas just ETV telesaatest Pealtnägija. Ja, mis seal salata, just Mihkel Kärmase saatelõikudest. Ilmselt siis on Kapo omale "kodustanud" Kärmase seetõttu, et too töötab lisaks riigitelevisioonile ka ajalehes "Eesti Ekspress", saab ühe isiku puhul lüüa kaks kärbest ühe hoobiga. Teisalt võib arvata, et Kärmas on hästi maias raha peale, ja seetõttu suht kergesti äraostetav, mistõttu temaga on lihtne "koostööd" teha.

Ja siis Kärmas tegutseb. Ajakirjanikuna pole ta just suurem asi, peale Kersna lahkumist Pealtnägijast langes saate vaadatavus kolinal, aga eks tal on vaja ka teemasid ja end paremast küljest näidata, ja siis ta võtab ette ühe Kapo teema teise järel. Näiteks siis, kui Kapo huvitus Johan Bäckmanist, tegi Kärmas temaga intervjuu täpselt nii kuis vaja. Nüüd, kui Kapo võttis vahele politseinikud Tartus, tegi Kärmas saatelõigu politseinike tegemistest.

Ja siis ka meie kohviku asi. Et neil juhtumitel, mida Kapo tahab, et hakataks "tegelema", aga millega ise justkui tegeleda pole sünnis, siis lekitatakse info Kärmasele, kes siis teeb loo ja pärast algatatakse uurimine, kuna kui asi juba Pealtnägijast läbi käinud, siis on ikka väga tõsine asi. Või umbes nii. Kärmas võttis siis ühendust ka kohvikuga, helistas mulle ja ütles, et kohviku peale on saabunud kaebused, ja mis nüüd küll saab. Ma siis seletasin talle pikalt ja laialt, et niisama kaebusega lehvitamisest pole kasu. Kui on kaebus, tuleb pöörduda kohtusse. Kärmas siis, et nii ikka ei saa, et ikka kui on kaebus, siis on asi hull, ja tahtis ka seda, et me tele jaoks intervjuu annaksime. Loomulikult polnud ma nõus, sellega, et Kärmas saaks mingi järjekordse paskvilli kokku keerata. Ma polnud nõus, ja ilmselt saadi Kapos väga tigedaks selle peale, nii et keerati kohe kraesse läbiotsimine. Ebaseaduslik seejuures. Aga ametnikel on Eestis väga suur võim, nad ei vastuta millegi eest, eriti kui neil jookseb palk kuskilt mujalt. Kui Irja tahtis läbiotsimise käigus advokaati ja talle seda ei võimaldatud, ning kui ta ütles, et andmekaitse ületab oma võimupiire, öeldi talle lihtsalt: "Sa võid ju kaevata!" Nii ütleb Eesti ametnik. Ja tal jääb õigust veel ülegi. Teeb ebaseadusliku teo, keerab su elu tuksi, viib minema su vara, ja siis ütleb: "Sa võid ju kaevata!"

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Reformierakonna aasta puhuks sümboolne link Dilbertile

http://static.epl.ee/pildid/2009/normal/155137.jpg

Anonüümne ütles ...

Inno, nii mõnegagi siin blogis kirjutatust võib ju nõus olla. Aga ühest asjast ma aru ei saa: miks te nii hirmsasti pahandate, et andmekaitsjad soovitasid teil kohtusse pöörduda? See on ju täpselt seesama soovitus, mida jagasite neile inimestele, kes teie blogis kirjutatu põhjal end solvatuna tundsid...

Inno ütles ...

Ma ei pahandagi. Lihtsalt see toon, millega seda öeldi, see ülbe toon ei lähe mul meelest. Et neile ametnikele ei lähe üldse korda see, mida nad teevad. Ja nemad toimetavad maksumaksja raha eest, on avalikus teenistuses.

Anonüümne ütles ...

>Lihtsalt see toon, millega seda öeldi, see ülbe toon ei lähe mul meelest. Et neile ametnikele ei lähe üldse korda see, mida nad teevad.

ei noh, palju õnne. see on ju seesama lahendus, mida te siin blogis laimatutele soovitate - kui ei sobi, kaeba kohtusse. saate tehtud halva bumerangina omale tagasi.

Kirjasaatja-Nugis ütles ...

Ah et andmekaitsja TOON ei meeldinud Sulle??? Selle blogi pidajad on vist küll viimased inimesed, kellel peaks olema vestluse TOONI kohta midagi arvata.

Irja ütles ...

Riigiametnikele kehtivad siiski teistsugused nõuded kui blogipidajatele, kuna neil on paju rohkem võimu, sh inimese kodus läbiotsimist teha, teda vahistada jms, mida meil pole

Anonüümne ütles ...

no aga see nibuuru mees keilast kes 6ue peale tyramiidi ehitas ja kes 2012 maailma l6ppu ennustab ning vanamees lembit kes kalevi korvpalli fannab need ju suht marginaalsed tyybib aga kust nal leitakse.

Anonüümne ütles ...

Selleks,et seda missiooni läbi viia
külastage:
1.Tõnismäel asuvat Karl Lewmani poksiklubi...sealt valitakse
KAPO-sse kaastöötajaid...see Lewmani klubi olevat eesti suurim katuse panemise firma s.o. väljapressijate firma...20 meetrit KAPO peakontorist...
2.Käige poksivõistlustel...enamus neist on KAPO kaastöötajad...
3.Külastage maadlusvõistlusi...enamus neist KAPO kaastöötajad...
4.Mistahes spordivõistlusi kus on meie tipp sportlased...
:Tipp sportlane-potentsiaalne kurjategija-KAPO kaastöötaja...
5.Kalma sauna...seda külastavad allmailma tegeleased...nägin seal Nikolai Tarankovi...
6.jne

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ah jaa.)))
See Andu kes oli kunagi Viru tänava katus...töötas hiljem KAPO-s
...no teate seda maskuliinset meest kes käis mööda Viru tänavat alati koos kahe naisega...tal oli karvane rind ja must tukk,madal laup-näis välja nagu gorilla...kunagi sõitis ta sellise musta värvi autoga millel oli tagumine aken väga väike...
No teda tunevad kõik Viru tänaval kauplustes töödanud müüjad ja muidugi ka omanikud sest ta ju pressis välja raha neist kauplustest ja lilleputkadest ja kampsunitega kaubelnud mutikestelt...noh Viru tänava katus ju...ja hilisem KAPO ametnik...
Vargad ahju!