teisipäev, 22. september 2009

Väike Inno küsib: kui palju pappi said Ansip ja Ligi, et müüsid poolmuidu Telekomi?


Väike Inno emaga.

Täna tuli uudis selle kohta, et valitsus, see on siis Andrus Ansip ja Jürgen Ligi otsustasid ära müüa riigile, ehk rahvale kuuluvad Eesti Telekomi aktsiad hinna eest, mille kohta ütlesid asjatundjad, et seda on vähe.

Nüüd tekib küsimus, miks tegid härrad Ansip ja Ligi sedasi? Ilmselt mitte sellest, et nende vanemad seisid nõukogude võimu kehtestamise ja Eesti astumise eest NSV Liitu. Vaid sel on palju proosalisem põhjus: need härrased said selle otsuse eest raha. Väike Inno küsib: kui palju nad said?

Taustaks: ka 1939. aastal said Päts ja Laidoner venelaste käest raha, kui Eesti riigi maha müüsid (nn baaside leppega kaasnes ka riigijuhtidele soodne kaubanduslepe, mida korraldas Moskvas, muideks, kadunud Lennart Meri isa Georg Meri). Kõik kordub, pole midagi uut siin ilmas.

3 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hullud Päevad, Väike Taks, Odav Väljamüük, Kõik Müügiks...jne.
Eesti Loto ja Eesti Energia on järgmised Alekaubad...
iluspoiss

jevlampi ütles ...

Nooh, küllap juba leidub mõni fond, kes majandusvabaduduse arendamise eest mõned millid kingib. Lisaks muidugi järgmistele jäetud mõnus miin. Pole paha!

Anonüümne ütles ...

Telekomi müük demonstreerib vaid seda kui s***sesse seisu Eesti riik on jõudnud. Järgmine samm on IMF-i ja Maailmapanga ukse taga kerjamine, mille eest kõigi maade ja rahvaste majandusgeenius Malt Laal juba kevadel hoiatas. See isamaa-reformi-sotside seltskond kes selle eelarvepasa kokkukeeras tuleks mune pidi järeltulevatele põlvedele hoiatuseks laternaposti otsa riputada

Halenaljakal kombel sarnanevad selle aasta majandusnäitajad (SKP vähenemine, tööstustoodangu vähenemine, tööpuudus, ettevõtete pankrotistumine) sellise riigi nagu Jugoslaavi SFV 1990. aasta näitajatega. Protsendid on praktiliselt üks-ühele. Seal riigis toimus ka ühe aastaga praktiliselt totaalne majanduslik ja sotsiaalne kollaps. Ja me kõik teame millega see riik lõpetas. Nii et helget tulevikku ning maailma viie rikkaima riigi hulka jõudmist on palju loota.