reede, 31. august 2007

Šarlatan saab sõna




Viimases Annes võtab laste kasvatamise teemal sõna Helle Niit, kes on end psühholoogiks tituleerinud.

Ma tahaks kõiki hoiatada selle tegelase eest (nii nagu ma olen hoiatanud ka nartsissistist soolapuhuja Jüri Enneti eest, Ennet on see mees, kes näo järgi diagnoose paneb), kuna mul on temaga suheldes üks väga halb kogemus.

Nimelt, kaks aastat tagasi, kui Ingridiga leivad eraldi kappi tõstsime, palkas Ingrid selle tegelase suhteid klattima. Me siis Irjaga kohtusime Niiduga tema Narva maanteel asuvas büroos, mis oli pigem üks korter, kus ta meid rõõmsalt vastu võttis. Ja siis hakkas vahutama sellest, kuidas ma pean ikka Ingridi juurde tagasi kolima ja selles vaimus edasi. Et lapsi ei saa kohe niimoodi jätta ja muud säärast. Mina ei saanud suurt sõna vahele öelda. Ja kui ma siis tahtsin ka oma jutu talle ära rääkida, siis kaotas ta asja vastu huvi ja ütles külmalt nägemist. Isegi välja ei saatnud mind. Sita maitse oli suus, kui Helle Niidu pugerikust tänavale välja sain.

Mulle jäi tast mulje kui ühest kibestunud vanamutist, kel endal suhted sassis. Vähemasti minu enda kogemuse põhjal pole sellest naisest küll suhete klaarijat. Ajab mingit nõuka aegset jampsi suust välja.

Ühesõnaga, hoiatan selle olevuse eest! Kuigi, tõsi, pildil on kena naeratav, usaldust tekitav nägu. Ma usun, et nooremad psühholoogid on asjalikumad. Kes soovitavalt mõnes Lääne ülikoolis õppinud. Nõuka-aegne psühholoogia ja psühhiaatria olid rohkem pseudo-teadused, KGB tööriistad.

Kommentaare ei ole: