kolmapäev, 5. september 2007

Pulleritsult uus naiivne kirjatükk




Postimehe esiajakirjanik Priit Pullerits on üllitanud järjekordse naiivse kirjatüki. Ta on taas lugenud välismaiseid lehti, ning nagu talle kombeks, sünteesinud loetud info Eesti oludesse. Aga kuivõrd Pullerits eriti tänaval ei käi, vaid ainult kas jookseb või sõidab rattaga või suusatab, pea seljas, nagu enamik sportlasi, siis tundub jutt natuke elukauge. Nagu teiselt planeedilt.

Kui Pullerits veidi tänaval ringi käiks, see on siis rahulikult, normaalses tempos, siis paneks ta tähele, et Eesti on kaugel tänavamärgitsusest, mida me kohtame Inglismaal või Hollandis. Enamik Eesti teid on samasugused nagu Venemaal või Egiptuses. Kus siis inimesed on ise seadusandjad ja korra loojad.

Kes tahab veenduda Pulleritsu väidete paikapidavuses, või vastupidi, eksitavuses, võib külastada vahelduseks Moskvat. Ja proovida seal veidi tänavatel liigelda, kas jalgsi või siis autoga.

1 kommentaar:

tohlakas ütles ...

Pange palun need pollid mingile oma leheküljele ja koristage need videod sealt altservast ka kuhugi ning pange esilehele link mis viitab nendele. Täiesti loetav blog hakkab surema sita kujunduse taha - juba praegu jookseb mu Mac'i firefox asja peale kinni. Peale selle pole video ammu aktuaalne, kaua seda paljast jorssi ikka seal eksponeerida?