reede, 12. oktoober 2007

Mis siis on Kruuda stiilis "positiivne uudis"

Tärganud meediamagnaat lubab hakata edastama positiivseid uudiseid. Stiilis, et "kui meile saadetakse info, siis me riputame selle üles".

Praegu on sellise "positiivse" ajakirjandusega võimalik tutvuda Kruuda ajakirjas Just. Kus siis "roosade" uudiste eest lubatakse nende "uudiste" saatjatele ohtralt pappi, kuni 10 000 krooni. Ja siis avaldatakse ära igasugu pask, see on siis klatš ja kõmu. Mis ilmselt on ainult "positiivne" mõnede rumalamate lugejate ja ehk ka Kruuda enda jaoks, kuna ta tundub kah suht rumal inimene, aga pole kindlasti positiivne neile, kelle kohta neid kuulujutte massitiraažis paljundatakse. Ja kuuldavasti on Kruudal omakorda nn Schindleri list oma väljaannete toimetustesse saadetud, kelle kohta siis ei või paha sõna öelda.

Näiteks viimasest Justist võib lugeda, kuidas kirjanik Kerttu rakke tegeleb piraat-toodangu müügiga, Missi-Margit läbustas sünnipäeval, näitleja Britta Vahur semmib ühe filmimehega. Siis on juures pildid "missitibidest" Triinust ja Sillest, kelle kohta Just avaldas alasti pildid. Ning sellest, et Hans Luik lahutab. Juures tekst: "Näiteks meediamagnaat Hans H. Luigest tilgub harva uudiseid. Seepärast maksamegi iga väikseimagi vihje eest päris korraliku summa."

Samas, huvitaval kombel, pole Justis sõnakestki sellest, et Kruuda ostis Rahvaliidu aseesimehele Ester Tuiksoole auto. Huvitav, sest ka Tuiksoo kohta tilgub harva uudiseid. Kuigi see oleks igati kuum inff. Samuti pole sõnagi Kruuda mehkeldustest minu eksi Ingrid Tähismaaga. Kuumad, tuhandeid kroone väärt uudised on lausa nina all, aga neist ei kirjutata. Tekib küsimus, miks?

Kruuda võiks kohe ausalt välja öelda, et tema "ajakirjandus" on mingi kummaline poliit-projekt, kus ta pakub siis oma lemmikutele ajakirjanduslikku katust. Mingi perverssus, tõega.

Kommentaare ei ole: