teisipäev, 27. november 2007

Kroonika jookseb tühjaks: Pedaru läks Delfisse


Väljavõte Delfist.

Kroonika pikaaegne tegevtoimetaja Tõnu Pedaru asus tööle Delfi peatoimetajana, seni Delfit vedanud Mart Pukk läheb Ekspressi veebi arendama.

Nõnda jookseb Kroonika vaikselt tühjaks. Ja uusi häid tegijaid pole kuskilt võtta. Ja varsti pannakse see väljaanne kinni. Ning keegi ei pane tähelegi.

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

See, et Pedaru lahkus on masendav. Pedaru on neetult tark ja arukas inimene. Mäletan teda kooliajast, kui ta meile kultuuriajalugu andis. Pedaru koolisaabumine oli tegelikult väga märgiline sündmus, sest tegemist oli esimese nö iseseisvalt mõtleva õpetajaga koolis. Või pigem -nõukogude taagast vaba õpetajaga.
Tõnu saabumine ajas kõik viimaste kalsside plikad muidugi jube õhevile -oli ju tegu kena ja seejuures ka targa meesterahvaga. Pliklad haistsid saaki. Kuid peagi selgus tüdrukute suureks hämmastuseks ja meelepahaks, et Tõnu polegi nii lihtsalt manipuleeritav meesterahvas, kui arvata oleks tahtnud. Küll püüdsid tütarlapsed Tõnuga mesijuttu ajada ja imekaunilt silmi volksutada, et paremat hinnet välja pressida -kuid Tõnu jäi kõigile säärastele võtetele külmaks ja üksnes muigas läbinägevalt. Ning esitas järjekordse äärmiselt ebamugava küsimuse -näiteks, et mis on õnn? Jah- misasi on õnn? Kes oskab vastata? Nii- neiu seal teises pingis- kas te võiksite meile seletada, mis on teie arvates õnn?
Neiu teises pingis oli hämmingus, sest sellisest asjast nagu õnn polnud õpikus ega töövihikus räägitud. Loomulikult püüdis ta kogu küsimust koketeerimisega tühjaks teha- kuid Tõnu- nagu me ennist rääkisime -jäi kõigutamatult endale kindlaks. Õnneteemat said neiud lausa küllastumiseni arutada.

Tõnu pole kloun vaid tubli mees ja küllap käis talle kroonika õhkkond pinda.

Anonüümne ütles ...

Miks masendav? Tõnu Pedaru ei kao ju maapealt ega ka kohalikult ajakirjandusmaastikult ära, ta liigub lihtsalt edasi. Ei näe põhjust maailma Kroonika mõõdupuu järgi mõõta. Edu talle igatahes!

Anonüümne ütles ...

Ma arvan ka, et masendavat pole seal midagi. Kroonika on juba ammu marginaalne väljaanne ja kui andekas inimene saab kaasa lüüa ülimalt loetavas keskkonnas, võidavad ju sellest kõik.

Irja ütles ...

Meie poolt ka palju edu Tõnu Pedarule!