reede, 14. detsember 2007

Eesti restoranid on toidumürgituste keskused


Kirjanikud Irja Vaher ja Vahur Afanasjev Brüsselis brasseriis Paon Royal.

Oleme Innoga kahel viimasel aastal Eesti eri restodes nii palju toidumürgitusi saanud, et see on võtnud ära igasuguse Eestis restoranis käimise isu. Kui hästi süüa tahame, lendame Brüsselisse. Söögikohad, mida soojalt soovitan: brasserie Leffe Sabloni väljakul ja Paon Royal peaväljaku ligidal. Ja, sõbrad, kui elutee peaks teid kunagi Washingtoni viima, siis külastage kindlasti kohalike seas ülipoppi restot The Oceanaire, mis on meretoidusõltlaste meka.

Aga. Mõned ok söögikohad meil siin Eestis (kus me kunagi toidumürgitust saanud ei ole) siiski on. Ja kuna neid on nii vähe, siis tahaks neid kohe esile tõsta:

Hotell EVE restoran Viljandis (lambapraad, mmm!)
Steffani Pärnus (hea toit, meeldiv teenindus, lahe ambience)
Wilde kohvik ja pubi Tartus
Turuplatz Rakveres (uus, nooruslik, hää toit)

Proovimata on Tallinnas restoran Aed, mis, kahtlustan, on samuti hää.
Aga teate, saatke meile oma kogemusi ja nii heade kui halbade restoranide kohta ja siis valime eesti parima resto ka. Kirjutage kindlasti ka halbadest kogemustest, eks!

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Vilde küll nüüd mingi hea koht pole. Tipperary pirukas on hea ja magustoidud ka. Ülejäänud ujutab rasvast nii, et süda läheb prae lõpuks pahaks. Ristiisa samamoodi. Liiga rasvane. Pubirooogadest mingit naudingut ikka ei saa. Tartu vaieldamatult parim koht on Dolce Vita. Suudlevad on ka päris hea. Väga head itaalia jäätist pakutakse Kaubamaja teisel korrusel.

Irja ütles ...

Dolce Vitas käisime Innoga jupp aega, aga ükskord saime mereandide salatist toidumürgituse ja siis enam ei läinud. Muidu tõesti hea koht! Ja Suudlevad on eimidagierilist. Teenindus on väga halb.

Anonüümne ütles ...

Tartus, mulle tundub, on lademes häid kohti. Kogu Raekoja platsi ümbrus, põh-mõh. Mis nad kõik on -- ühes kohas, mille aknad jäävad otse raekoja platsi poole, kui näoga bussijaama poole seista, on head suured salatid, siis see, mis seal edasi on, pärast Truffe`i -- super creme brulee, mäletan. Truffe ise, lahe stiilne kujundus ja atmosfäär, siis Crepp (või kuidas oligi), Catwalk, Gruusia Saatkond, Rasputin. Mis Maailmalgi häda, kuigi aegajalt on liiga ülesoolatud toidud.....Või Tsink Plekk Pangel. Mulle Tartus käies meeldib just väljas söömas käia, natuke odavam ka, kui Tallinnas. Tartu Ülikooli kohviku sisekujundus meeldib. Ja Rüütli tänaval on peaaegu vastamisi Ruuni pizza (tänuväärne komme müüa ka viilukaupa ning mingeid pizzapirukaid 20-25 kr eest, kusjuures ollakse nõus komponente vahetama) ja odavate kookidega kondiitripood. Tahaks Tartusse, kui selle kõige peale mõtlema hakkan....
Aga Tallinnas on viimase aja taas-avastus Elevant.
Aga toidumürgitust saan väga harva, viimati üle-eelmises augustis, kui ostsin Moskva-lähedase asula külapoest karbi salatit, mis 30-kraadises kuumuses oli pahaks läinud. Ütleme, et see oli viga....
Kas te tõesti arvate, et söögikohtadest,mis pole just aguliurkad, kus võileivad leti peal seisavad, saab mürgitusi? Ei usu hästi .

Anonüümne ütles ...

eelmise jätkuks -- halvad kogemused on seotud põhiliselt sellega, et toit on mõttetult kallis, kusjuures kasutatakse odavat toorainet, konserve, külmutatud asju, pulbreid jne. igav ja ülehinnatud. tundub, et idamaiste söögikohtadega on väiksem võimalus alt minna, vist on hindud-hiinlased juba algusest peale oma kodumaal parema toiduga üles kasvanud.

Unknown ütles ...

Tartus olles einestan Rasputinis VÕI Gruusia Saatkonnas. Vildes ainult suvel terrassil pienet kaljat .

Huvitab mind mida kujutab see Balkani menüüga koht Rüütli (on vist Rüütli see) tänaval?

Anonüümne ütles ...

Tallinnas võiks proovida Lennujaama lähedal Lõõtsa 6 asuvat uut Eesti suurimat söögikohta (nad ise nimetavad seda restoraniks) Mercado't. Tulenevalt sellest, et selle pealik on Imre Kose, on seal söögid maitsvad ja mõistliku hinnaga. Teenindajaneiud on ka väga sõbralikud ja vastutulelikud. Lõuna ajal söömas käies on veel õhtul töölt koju minnes toidu maitse suus.