pühapäev, 13. jaanuar 2008

Edgar Savisaar võib olla hädalaps


Savisaare õe Koidula Frolovi pikaajaline töö- ja elukoht: Vastse-Kuuste postkontor, väljavõte Den za Dnjomi veebist.

Nagu kirjutab ajakirjanik Virkko Lepassalu ajalehes Den za Dnjom, (sellest tegid kokkuvõtted ka SLÕhtuleht ja Postimees) olles intervjueerinud Savisaare õde Koidula Frolovit (kes töötab Vastse-Kuuste postkontori juhatajana), et ema tuli Edgariga Harku vanglast ruttu koju, kuna poisil oli kopsupõletik. Koidula oli sel ajal vanavanemate hooldada.

Millest võib järeldada, et Edgar oli nö hädalaps, kas siis Egon Ranneti või kellegi teisega, et vanglast ruttu minema saada. Maha jäi ju 10aastane tütar, kelle juurde arvatavalt ema kiirustas. Sest ta oli mõistetud vangi 5 aastaks, see oleks ta murdnud, kui last poleks näinud nii kaua. Ja isa saadeti Siberisse 7 aastaks, polnud kindel, kas üldse elusana tagasi tuleb.

Koidula meenutab, et Edgar oli noorena väga eriline laps, erines muust seltskonnast, nina oli kogu aeg raamatus. Ka teised on sellest rääkinud, et noor Edgar hoidis rohkem omaette. Millest võib järeldada, et ta on kirjaniku laps. Võib ka arvata, et see omaette hoidmise joon, mis lapsena välja arenes, on tal tänaseni. Mis takistab tal end poliitikas täiel määral teostada. Pigem sobiks talle rohkem kirjaniku amet. Aga eks poliitika-ahvatlus on suur.

Savisaare ema Maria suri 1984. aastal. Õde Koidula sündis 1939. aastal. Koidula end pildistada ei lubanud.

Kommentaare ei ole: