teisipäev, 15. jaanuar 2008

Mailis Reps tagasi Riigikokku

A mis te sest teemast arvate?

Õhtuleht näägutab Mailis Repsi, et too tahab pärast kolmanda lapse sündi jälle kähku tööle tagasi minna. Ja Kati Murutar võtab uljalt sõna, et Mailis Reps on rumal, sest tahab "ühitada ühitamatut".

Hmm. Mina mõtlen, et kui inimesel jäksu on, siis aga toimetagu. Mailis Repsi töö on riigikogus ja arusaadav, et ta tahab sinna tagasi minna. Miks pagana pärast ta siis ei tohiks sinna last kaasa võtta? Kati Murutar on ju kirjanik ja kirjaniku töökoht on kodune kirjutuslaud, nii et ta ei saa ennast Mailis Repsiga võrrelda.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

murutari arvamus tundub vulgaarne lahmimine, Mis lapse tööl kaasaskandmisse puutub, siis aafriklannad teevad ikka nii, ema südamelöökide tajumine mõjub lapsele hästi ja hea rinda anda. Kas pr Repsel on kandelinaga edaspidi pisitita Carl Robert riigikogu istungitel ühes? See oleks pretsedent - huvitav järgimist vääriv igatahes. Aga kui on võimalik vanaemasid-tädisid või appi paluda, oleks ehk mõistlik neid appi paluda. Egas üksi kõike jõua. Muide Puškini imekaunil kaasal oli 4 last nelja abieluaastaga, ja ta ei puudunud üheltki ballilt! Laste eest kandsid hoolt ammed ja teenijad. Neli aastat nende kooselu kestiski, siis oli see saatuslik duell. Tänapäeval oleks tohtrid suutnud poeedi päästa - surma põhjus: killunenud vaagnaluu vigastas kõhuõõne sisu ja vallandus veremürgitus.

Anonüümne ütles ...

Minu arust pingutab Reps üle selle tubli olemisega. Või tahab ta uue trendi looja olla, et lapsed ei takista karjääri?! Igatahes soovitaksin tal asja rahulikumalt võtta. Pilt ajalehes oli kuidagi koomiline, pisike rippus ei tea kuidas süles, teine laps oli ka kuidagi ja ema maru õndsa näoga. Isa eriti pildil ei esine...kummaline nelik viimasel ajal kõikjal.

Irja ütles ...

Ma ise arvan ka, et hea, kui laps emaga kaasas. Tegelikult muidugi parim, kui kõik kolm, ema, isa ja laps on koos. Siis saab isa ema aidata. Väike laps on parajalt raske ka.

Kui poliitikatöö on Mailise kirg, nagu minu kirg on kirjutamine, siis ei tohiks talt seda rõõmu ära võtta pelgalt selle pärast, et tal sündis laps.

Anonüümne ütles ...

Väga õige see jutt lapsega koos olemisest. Vaikselt võiks palvetada, et emand samal ajal poliitikast võimalikult kaugel oleks. Pole ju nii kallis talle sinna Riigkokku ristsõnu hankida... no on ju laste ristsõnad ka olemas.

Inno ütles ...

Siin torkab silma eesti naiste kadedus, mis on peamine põhjus, miks naised saavad madalat palka ja miks neid kuhugi ei valita. Kuigi valijad on suures osas naised. Aga see selleks.

Minu arvates oleks mõistlik rakendada ka Riigikogus rohkem kaugtööd, e-Riigikogu, et saadikud saaks olla rohkem valijatega koos. Perega koos. Sest ma olen täheldanud, et niipea, kui nad sinna Toompeale saavad, ei huvita neid enam, väikeste eranditega, mis mujal toimub. See on VÄGA paha.

Anonüümne ütles ...

No igaühele oma eksole? Kes tahab lapsega 3 aastat kodus olla - olgu! Aga ärgu siis nokkigu nende kallal, kes tahavad rutem tööle minna. Ja jutud teemal "siis ei teki emal lapsega sidet" jne on jura. Lapsele on oluline rahulolev ja õnnelik ema ja kui ema on tööl käies rahul ja kodus närvihaige, siis ei ole raske arvata, kumb lapsele parem on. Kui mina kunagi lapse saan, siis tahan võimalikult ruttu tööle tagasi - ei lase endale asendajatki võtta näiteks. Muidugi olen juba ette leppinud faktiga, et "kangelasemade" sõimust paraku ei pääse. Kõik teised teavad ju alati paremini, millal, kui palju ja kuidas sa oma lapsed saama peaks. Jääb vist ainult rohkem sallivust soovida...

Anonüümne ütles ...

Murutar vedas ise oma tittesid kah igale poole, mis nüüd siis hädaldab. Samas ise ma ikka lapsega tööle küll ei läheks. Eriti veel imikuga. Hädaolukorras olen 5-aastase kaasa võtnud, aga varsti selgus, et mõttekam on töö koju võtta. Õnneks eriala võimaldab.
Kui nüüd äärmustesse minna, siis ma nt ei kujutaks ette, et müüja poes imetaks töö ajal....nojah....