neljapäev, 20. märts 2008

Kuidas Eesti Vabariigis inimesi vägisi ekspertiisi viiakse 4/100

Eeli Kure dokumentide seast leidub veel üks huvitav kiri Tervishoiuametile, kus ta kirjutab järgmist:

"Kuna 17. 11. 2005 kinkisin oma kinnistud Maimu-Milvi Loitile, siis peale seda avaldasid Rohuneeme kinnistu ostjad nii minule kui Maimule survet, et me maad kindlasti neile maha müüks. Kuna me aga keeldusime, siis ähvardasid nad meid, et kasutavad oma tutvusi politseis ja lasevad mind hulluks teha ning tehingud sellest tulenevalt tühistada ning saavad maad nii või teisiti endale. Seda kartes ja ettenähes läksin ise Psühhiaatria Dispanserisse, kust mulle väljastas dr Reilent 08. 02. 2006 a. otsuse, et olen täie mõistuse juures ning teo- ja tahtevõimeline (tõepoolest, minu käes on koopia sellest tõendist - seal on mustvalgel kirjas, et Eeli Kurg on täie mõistuse juures ning teovõimeline - Irja Vaher).

Nüüd, 12. 04. 2006 tulid majanduspolitseinikud uurija Krislin Riisalu eestvedamisel minule Eha tänaval asuvasse Punase Risti supikööki, kus ma käin suppi toomas iga päev, järele ja sundisid mind autosse istuma ning viisid mind Paldiski maanteele dr Arno Aadamsoo juurde, kes küsis minult lihtsaid küsimusi minu isikliku elu kohta. Kas see ei ole mitte minu isiklikku ellu sekkumine?"

Sedasi kirjutab vana mees Eeli Kurg. Et vabandatagu, aga kas on normaalne, kui inimene viiakse ilma kohtu otsuseta vägisi ekspertiisi, nagu ta oleks 3-aastane tita, kes jooksis autotee peale. Ma ei tea, mind võtab selline käitumine pehmelt ütelda tummaks. Ma ei teadnudki, et nii teha on võimalik. Saddam Husseini-aegses Iraagis, jaa, aga Eesti-suguses õigusriigis? Ütleksin, et siin peaks nüüd kiiresti reageerima justiitsministeerium. Muidu jääb õigussüsteemist väga nadi mulje.

Aga see ähvarduse-asi ei anna mulle ka asu. Rohuneeme kinnistu ostjad olid siis kes? Urmas Sõõrukas ja Jaan Toots ehk? Kui nemad, siis ma usun küll, et nemad võisid Eelit ähvardada, sest neil on politseis palju tutvusi-oi kui palju. Ja kindlasti on mõni krislinriisalu neile teenekse võlgu.

Oh, meenuvad ajad, kui käisin veel Riksiga, selle oma maffiamehega. No tema rääkis, et tal oli olnud üks sõber-ülemkomissar politseis. Ja kord kukkunud Riks kinni ja pandud ta arestimajja. Piisas sellest, et ta helistas oma sõbrale-ülemkomissarile ja too siis orgunnis tema vabastamise. Minuti pärast. Nii et äraostetav on see me politsei ehk mendid, oi-kui-äraostetavad. Aga siin ongi ajugümnastikat Rein Langile - mida nüüd teha? Ei saa ju olla normaalne, et inimesi nii ähvardatakse ja päise päeva ajal ilma kohtuotsuse ja etteteatamiseta ekspertiisi viiakse. Palun seisukohta, Rein Lang! Sorri, unustasin, et oled Luige sõber ja Luik aitas sul Anna-Maria Galojani kottida... Aga äkki ikka?

Kommentaare ei ole: