neljapäev, 6. märts 2008

Ülisalajane info

Selles e-kirjas sisalduv teave (kaasa arvatud manused) on mõeldud
ametialaseks kasutamiseks ning seda võivad kasutada vaid e-kirja
adressaadid. E-kirjas sisalduvat teavet ei tohi ilma saatja selgelt
väljendatud loata edasi saata ega mistahes viisil kõrvalistele isikutele
avaldada. Juhul, kui Te olete saanud käesoleva e-kirja eksituse tõttu,
teavitage sellest koheselt saatjat ning kustutage e-kiri oma arvutist.

This e-mail and any attachments may contain confidential and privileged
information. If you are not the intended recipient, please notify the
sender immediately by return e-mail, delete this e-mail and destroy any
copies. Any dissemination or use of this information by a person other
than the intended recipient is unauthorized and may be illegal.



Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi pressiteade
06.03.2008
Riik suunab 6,5 miljardit krooni transpordi investeeringuteks

Täna kinnitas valitsus Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumis ette valmistatud Transpordi infrastruktuuri arendamise investeeringute kava, millega suunab liiklussõlmede, raudtee ja kohalike lennujaamade ning sadamate arendamiseks ligi 6,5 miljardit krooni peamiselt Euroopa struktuurfondide raha.
Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Partsi sõnul on investeeringud kasulikud nii ühistranspordi kasutajatele, väikesaarte elanikele kui ka kõigile tallinlastele.
„Ülemiste liiklussõlme, Põhjaväila ja Russalka eritasandilise ristmiku rajamine peaks aitama muuta Tallinna taas linnaks, kus on võimalik liigelda,” ütles Parts.
Transpordiinvesteeringute kava järgi investeeritakse Tallinna kui Eesti olulise liiklussõlme arendamiseks 1,8 miljardit krooni. Selle eest rekonstrueeritakse Ülemiste liiklussõlm, ehitatakse Põhjaväil ja Russalka eritasandiristmik ning Pärnu maantee Nõmme raudteeülesõit.
Raudteesse investeeritakse kava järgi 2,6 miljardit krooni. Lähiaastatel vahetatakse välja kõik reisirongid – praegu on käimas analüüs, millise veeremi soetamine on Eesti oludes kõige otstarbekam. Samuti on kavas rekonstrueerida Tallinna-Tartu raudtee, et aastaks 2011 saaksid rongid seal sõita kiirusega 120 kilomeetrit tunnis. Kavas on ümber ehitada raudtee reisiplatvormid ja uuendada raudtee ülesõidukohad Tartu-Jõgeva-Aravete, Pikkjärve-Tõrve ja Kaarepere-Palamuse maanteedel.
Transpordiinvesteeringutest võidavad ka saarte elanikud. 274 miljonit krooni investeeritakse Kärdla, Kuressaare, Ruhnu ja Tartu lennujaamadesse. Sadamate jaoks eraldab kava lähiaastateks veidi üle miljardi krooni, mille eest kaasajastatakse Kuivastu, Virtsu, Heltermaa ja Rohuküla sadamad ja lõpetatakse Hundipea sadama rekonstrueerimise esimene etapp. Rekonstrueeritakse ka Munalaiu, Manilaiu, Kihnu, Piirissaare ja Laaksaare sadamad. Samuti ehitatakse ühendusteed Muuga sadama idaosa ja tööstuspargi vahel ning laiendatakse sealset raudteejaama ja manööverparki.
Aastateks 2007-2013 transpordi investeeringuteks kuluvatest vahenditest 5,2 miljardit krooni tuleb Euroopa Liidu struktuurifondide vahenditest, ülejäänu riigi, riigi osalusega äriühingute ja kohalike omavalitsuste eelarvetest. Lisaks jääb praegu reservi 4,6 miljardit krooni transpordiinvesteeringuteks mõeldud Euroopa Liidu raha.
Projektid käivituvad ning esimesed väljamaksed tehakse 2008. aasta lõpus.

Lugupidamisega,
Gea Otsa
Avalike suhete osakond
Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium
tel: 625 6429; 5266464
e-post: gea.otsa@mkm.ee

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi tegevuse eesmärgiks on luua tingimused Eesti majanduse konkurentsivõime kasvuks ja tasakaalustatud arenguks läbi riigi majanduspoliitika väljatöötamise ja elluviimise. Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas on riigi majanduspoliitika ja majanduse arengukavade väljatöötamine tööstuse, kaubanduse, energeetika, elamumajanduse- ja ehituse, transpordi, liikluskorralduse, informaatika ja telekommunikatsiooni, postiside ja turismi valdkonnas. Samuti riigi infosüsteemide arendamise koordineerimine; tehnoloogiline arendustegevus ja innovatsioon; tööstusomandi kaitse, konkurentsijärelvalve, tarbijakaitse, ekspordiarengu ja kaubanduse kaitsemeetmete korraldamine ning ettevõtluse regionaalse arengu ja investeeringute alased küsimused.

------------------------------------------------------------------------
Express yourself instantly with MSN Messenger! MSN Messenger

2 kommentaari:

Gea ütles ...

heh, MKMist ta igatahes ylisalajase info klausliga v2lja ei l2inud. keegi on kuskil forwardinud. meie pressiteated on t2iesti avalikud :)

Anonüümne ütles ...

Muide, eesti seaduste kontekstis on see "salajasuse" klausel absoluutne bullshit, ega kohusta mitte millekski, aga küllap juristi haridusega Irja teab seda isegi ;)