neljapäev, 6. märts 2008

Me oleme Irjaga seda asja arutanud...


Jutt vabadussambast, väljavõte Päevalehe veebist.

... et kas see ristiga asjandus ikka sobib Eesti vabadust tähistama, või umbes nii. Ja Irja on muidugi olnud poolt, sest tema isa oli vabadusvõitleja, sai ristiga märgi rinda ja puha, ja Irja on tema vol. 2 (omavahel öeldes).

Mina jälle, et see rist ei lähe kohe kuidagi, sest esiteks, minu vanaisa, teadaolevalt, ei saanud mingit ristiga asjandust rinda, ja teiseks, ega rist ei toonud Eestile mingit iseseisvust! 1000 aasta perspektiivis võib vabadussamba kohal olla ka sitajunn. Aga mitte rist, sest ristimärgi all rööviti eestlastelt see iseseisvus, millest jutt.

Ja Soomega ei tasu Eestit võrrelda, sest soomlased on need eestlased, kes siit sakslaste eest 800 aastat tagasi põgenesid. Seal tekkis kaasajani talletatud tsivilisatsioon mingi 100-150 aasta hiljem kui Eestis. Ja neil nn sommidel loomulikult "vedas", sest nad said endale orjapidajateks rootslased, kelles voolab ilmselt enam soome-ugri verd kui sakslastes, kes paljaperselistena 1500 aastat tagasi Rooma vallutasid, paavstiga mesti lõid ja siis arvasid, et nendele kuulub tulevik. Munnigi! Ja ma olen kindel, et eestlane pole kunagi palja persega ringi lasknud. Ja et eestlane pärineb otse jumalast. Ja vaielgu vastu, kes tahab!

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Appikene, nii et risti pooldajate-vastaste rindejoon jookseb tegelikult ka keset teie ideaalkodu?! Kas te vastastiku üksteise postitustele kurje anonüümseid komme ka kribite?

Anonüümne ütles ...

Vot nii tulebki intriigi tekitada! Ja see "otse jumalast" on kah väga õige