pühapäev, 16. märts 2008

Sirvime reformikirja (5)


Väljavõtted viimasest Reformikirjast (Talv 2008), siin pildil tervitab Rosimannus üht puna-Hiina tähtsat asjapulka.

Nüüd siis, nagu lubatud, veidi sellest, kuidas Reformi üks niiditõmbajaid Rain Rosimannus käis Hiinas. Ehk pakub huvi viimaste sündmuste valguses. Ja saab selgemaks, miks õpib Rain-poiss alates möödunud aasta sügisest hiina keelt.

Saame teada, et Rosimannus on Hiina-Eesti sõprusrühma liige. Oh sa poiss! Ma ei teadnudki, ega oleks uskunud, et on selline rühm. Aga seal pole midagi imestada. Riigikogus on isegi Fideli-nimeline Kuuba-Eesti sõprusrühm. Need, kes veel ei tea, selgituseks niipalju, et need nn sõprusrühmad on loodud selleks, et saaks soodsalt reisida, maksumaksja raha eest ja osalt ka vastuvõtja (sõbra) kulul. Kes siis Kuubale, kes Hiinasse. Noh, muidugi tuleb ka head nägu teha seal, kuhu parasjagu reisitakse. Peaminister Ansip näiteks on Türgi-Eesti sõprusrühma liige, sinna kuulub ex officio ka näiteks Ekspressi peatoimetaja Priit Hõbemägi, endise kõrge parteifunktsionääri poju, kes kiidab Türgit nii, et keel sitane. Nii nagu issi ees, nii poju järel, mis seal ikka pikalt mõistatada.



Aga Rosimannus jutust saame veel teada, et ta võtab lausa individuaalõppe tunde hiina keeles (loomulikult maksab selle kinni maksumaksja, kes muu!), et ta on teist koosseisu Hiina-Eesti sõprusrühma liige, ja lausa selle rühma esimees. Saab ka teada, et Rosimannus on tihe külaline Hiina saatkonna vastuvõttudel, kus saab kõige paremat Hiina toitu Eestis. Ja et tal on kodus korralik varu Hiina viina, kõik see, mis vastuvõttudel kingitud. Huvitav, kas kõik need kingid on tal registreeritud, nagu kord ja kohus. Üldiselt tuleb Rosimannuse jutust välja, et Hiina on igati jees! koht, nagu sommid ütlevad.

Ja edasi saab sõna justiitsminister Rein Lang. Ja jälle, pole sõnagi sellest, kuidas ta koos oma armukesega saatis eesti rahva Tartus pikalt lainele.



Aga ta räägib sellest, kuidas Riigikogus on parasjagu menetlemisel igati vinks-vonks perekonnaseadus, siis liikluspakett, mis tõstab karistusi liikluseeskirjade rikkumise eest, näiteks seatakse karistus sõltuvusse joobe suurusest, ja siis veel saab hakata trahvima ka siis, kui kiiruseületamise on fikseerinud liikluskaamera.

Siis on muudatus teenetemärkide seaduses, kus kaotatakse ära teenetemärkide komitee ja president saab sellega ainuõiguse ordenite välja andmist otsustada. Ning teenetemärgi saab ära võtta edaspidi tahtlikus kuriteos süüdi mõistmisel, ja siis kui saavad teatavaks asjaolud, mille teadmisel poleks isikule ordenit antud, ning siis, kui isiku hilisem käitumine oli nii vääritu, et see välistanuks teenetemärgi andmise. Otsustab president. Ja saame teada, et justiitsministeeriumi 2008. aasta töökavas on üle 40 erineva seaduseelnõu väljatöötamine. Vohh, tublid!

Siin veel üks suurem pilt Langist (ninnu on mehel kuidagi na punane, huvitav küll, millest?!):

4 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Hiina teema pani kulmu kergitama. Üldiselt naudin te blogi, aga nüüd ei saa aru, milles probleem. Rahvusvahelised suhted on ju normaalne nähtus, koolituskulud aga seadusega ette nähtud. Hiina viin on täielik solk, seepärast pole ime, et see koguneb, mitte ei vähene.

Ma saan aru, et olete RE peale tigedad aga iga peeru peale haukumine läheb tüütuks lugejale.

Anonüümne ütles ...

Rein Langil on nina punane ja nägu pundunud...Ei tea tema naistest midagi ja ei huvita, aga...molekulil oli EV aastapäeval kaasas naisterahvas kes oli väga tigeda näoga ja hernehirmutise välimusega. Lang ise on yks suur targutaja...

Anonüümne ütles ...

Rosimannuse vend müüb pornokanaleid edasi.Huvitav, kas vanemal vennal ka osalus on.

sp ütles ...

mis siin ikka tige olla, see on lihtsalt paradoks, et sellal, kui ametlik Eesti tunnustab puna-Hiinat(sest t6esti oleme nendega k2sist-jalust seotud)
ja mitte Tiibetit, kutsusvad teised, tihti sama partei esindajad ules Hiinat boikottima,
viimast vast t6esti ei juhtu, sest 'rahvusvahelised suhted' jne, ilma irooniata, Eestil on ju oma huvid