neljapäev, 22. mai 2008

Nüüd on siis selge, kust tuli Hansapanga uus netipank!



Siis see uus Hansapanga netipank (pildil paremal), mis siis erineb vanast pangast kasutajasõbralikkuse ja loogika poolest. See pole mingi uuenemine, see on ju puhas Swedbanki koopia. Netipank võeti Rootsist üle juba enne nimevahetuse teadet. No teadagi, muidu oleks liiga palju uusi asju korraga olnud. Aga nüüd, ja olukorras, kus Hansapangast saab peagi Swedbank, on ka internetipank selleks juba ette valmistatud.

Mnjah, poolteist aastat tagasi muutus Swedbankiks emapank FöreningsSparbanken. Uue panga logos on vana tammepuu alles. Ja Hansapanga laevuke, või mis ta oli, kaob niisiis ajaloohõlma. Mnajh, olid ajad, olid ajad, kui Hansapanga kliendiks said vaid ettevõtted, ja konto avamise eest tuli kõvasti pappi peale maksta.

5 kommentaari:

Unknown ütles ...

Minuarust küll väga sarnane pole. eesti oma ikka palju loogilisem ja ilusam.

Anonüümne ütles ...

Lahmimine vähendab teie usaldatavust, hoiduge sellest. Vaadake swedbank.se demoversiooni, ikka väga erinev on see ülesehitus (olen ise mõlema netipanga klient).
Sarnased on hoopis "Äripäev" ja www.di.se

Anonüümne ütles ...

Mehed saunas rääkisid ja imestasid ,et "Kust küll võeti Hansapanga rajamiseks algkapital?"
Kaks sündmust läksid ajaliselt kokku, parvlaeva Estonia hukk ja sellele järgnenud Hansapanga rajamine.Vaadake,tallin on väga väike,enamus ärimehi alustas oma äritegevust Viru hotellist,kes äritses tossudega ja hilpudega,kes kupeldasid prostitega,kes müütasid shampust,kes vahetasid või murdsid raha jne.
Kõik need Tiit Vähi jms. ärimehed alustasid virust.
Virus tundsid kõik teineteist ja nõnda rikkaks ei saanud seal keegi,et rajada pank.
Või mil moel veensid Hansapanga rajajad investoreid investeerima Eestisse sellisel segasel ajal nagu seda oli 90-ndate algus?
Kes olid investorid ja kas neid üldsegi oli olemas?
Saunas mehed olid veendunud,et Hansapanga algkapital saadi parvlaeva Estonia huku kinnimätsimise ja laeva kindlustusrahadest.
Laevahuku kohta räägitakse ka seda,et laev uputati selleks,et saada kätte kindlustusrahasid.
Läheb ilusasti kokku,eks ju.Siit võib järeldada,et
laev lasti põhja eesmärgiga saada kätte kindlustusrahad ja rajada Hansapank. Kui ma nüüd kedagi solvasin siis palun ette vabandust,ärge solvuge minu arutelu peale maailma asjade asjus.

Inno ütles ...

Minu teada tuli algkapital Tartu Kommertspangast, õigemini selle rusude vahelt. Aga võibolla ka Estonia hukust, kindlustusrahadest, mine tea, kuigi minu teada eestlased sealt eriti pappi ei saanud, eestlasi esindanud Viktor Kaasik sai küll kuulsaks, aga tegi nõrka tööd, enamiku rahast said hoopis rootslased.

Anonüümne ütles ...

Olen kasutanud Swedbanki netiversiooni 8 aastat ja olen ka Hansapanga klient. Ei leia seal midagi sarnast. Kusjuures Hansa tase on ikka palju kõrgem, Swedbankist ei saanud veel mõned kuud tagasi kõiki väljavõtteidki kätte, mida vaja oli. Meie IT-tase on ikka kõrgem kui Rootsis, andku svenssonid mulle nüüd andeks:)