laupäev, 14. juuni 2008

Mis kuradi värk käib?


Väljavõte Postimehe veebist.

Lugedes Iiri referendumi kajastusi, torkab silma, et iirlased oleks nagu milleski süüdi. Et rikkusid mingi asja ära. Et seda ei oodatud, et iirlased, kes on palju raha saanud ELilt ja nüüd peavad tegema, mis vaja. Nõustuma selle raha eest igasugu asjadega. Vägisi tekib mõte, et mis kuradi asi see EL on, et kõik peavad selle järgi joonduma, oma tahtmised maha suruma. Nagu miski kupeldaja ja riigid peavad alati jalgu hargitama, kui raha pakutakse.

Tegelikult, olgem ausad, see nn Lissaboni lepe on sisult sama, mis eelmine, mille Euroopa rahvad kolinal läbi kukutasid. Nüüd tehti uus katse, rahvale enam sõna ei antud, kuna rahvas, see on ju loll. Aga iirlased, kellelt tagasilükkamist kõige vähem oodati, lükkasid ka selle uue asja tagasi. Ja kui tähele panite, siis Eesti parlament kinnitas selle leppe kiirkorras just iirlaste mõjutamiseks, et, vaadake, sõbrad eestlased kinnitasid ära, nüüd tehke teie kah samamoodi. Kahjuks ei läinud eestlased iirlastele eriti korda. See eestlaste lollus, mille tõttu on nad (eestlased) sealmaal kus on ja oma iseseisvuse korduvalt kaotanud. Suurim lollus on muidugi see, et jobudikke parlamenti valitakse. Kelles pole riigimehelikkust ollagi. Või kui see enne valimisi ka oli, siis Toompeal istudes kaob see kui tina tuhka. Seal tuleb välja, mille pärast sinna tegelikult trügiti: raha ja hüvede pärast. Eksole.

Ja kui nüüd vaatame ajas veidi tagasi, siis kas on Eestis elu seoses ELiga paremaks läinud? Või mis see ELis oldud aeg on andnud? Ok, palgad on mõne tuhande krooni võrra tõusnud, aga see oleks juhtunud ka ilma ELita. Aga muu. Maapoed on kinni pandud ja elu maal välja suremas. Suur osa ajudest on minema jooksnud, samuti suur osa spetsialistidest. Ka ettevõtjad mõlgutavad lahkumismõtteid. Kohapeal jookseb majandus kinni, peaasjalikult seoses algse euro-joovastuse ja sellele järgnenud pohmelli tõttu. Inflatsioon on kõrgel, kasv madal. Euro kasutuselevõtt on lükkunud teadmatusse kaugusse. Nüüd lükatakse üksteise järel tagasi need kokkulepped, millega Eesti juba ammu liitus ja mille lootuses üldse sinna ELi sai astutud. Kas pole selline tunne, et eestlasi on petetud? Umbes nii, et peig meelitas kena näitsiku abiellu, näidates ilusaid asju, kiideldes ühe koma teisega, aga hiljem selgus, et need asjad pole üldse tema omad ja enamus räägitud mesijuttu ei vastanud tõele.

Ja suhted Venemaaga, neist pole mõtet rääkidagi. EL on vastupidi, olnud täiesti võimetu nende suhete parandamisel. Piirilepingust enam ei räägitagi. Pigem mängib EL, või selle suured tegijad Venega kokku, surudes Eestile peale mingeid "projekte" nagu see gaasitoru. Tunnistagem ausalt, pärast ELi astumist on suhted Venega sitemad kui kunagi varem. Ja Eesti peab ajama asju Hiinaga, selle kommunistliku värdjaga. Kes oma rahvast massiliselt hävitab. Lömitama veel suurema diktatuuri ees kui seda Venemaa ongi. Nagu prostituut, kes peab seksima mingi kuradi perverdiga. Ja siis kirutakse prostituute, kurat riik ise on üks puhevil lits. Riigile on lubatud litsi lüüa, kodanikele mitte. Mis värk käib?

Ja mis huvitav, ELi nn toetustest pole suurt osa ära kasutatud. Sest seda pole võimalik kiiresti teha, bürokraatia võimas sein seisab ees. Ja ärge tulle ütlema, et bürokraatiat pole seoses ELiga juurde tulnud. Eestist on saanud mingi kuradi perverssus, mis kiitleb oma liberaalsusega, aga teiselt poolt võtab omaks maailma kõige bürokraalikuma süsteemi osasid. Kaua selline pull kesta ei saa, ühel hetkel käriseb kogu kupatus lõhki. Ja Eestist saab, mis tast saama peab, maailma kõige aeglasemalt areneva ja kõige bürokraatikuma riigi ääremaa, mõttetu perifeeria. Kus pole mõtet mingit Nokiat otsida, hea kui siia veel keegi elama jääb, ja hing sees püsib. Ja kõik need lubatud pensioni-skeemid ikka vett peavad.

Ja ma olen kindel, et kui nii edasi läheb, siis võtab Keskerakond eesotsas Savisaarega revanši. Sest Keskerakond oli praktiliselt ainuke, mis ELi suhtes skeptilisust ilmutas. Või julgust. Sest kolm-neli aastat tagasi tähendas ELi-vastasus (ja ma ei räägi siin euroopalikest väärtustest, vaid sellest ELi-nimelisest bürokraatia-masinast, euroopalikke väärtusi saab viljeleda ka ilma ELita), et sind tembeldatakse rahvavaenlaseks. Mina tunnistan, et hääletasin ELi astumise vastu. Ja olin ELi suhtes skeptiline. Ja juba lähem aeg näitab, kas mul oli õigus.

6 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kallis Inno, EU-ga liitumine ei ole 5-10 aasta perspektiivi samm. Üldse kuna eestlaste jaoks on omaenese saatuse planeerimine nii uudne kontseptsioon, räägitaksegi kogu aeg naljakalt väikestest ajaperspektiividest.

Jah, näitasime head majanduskasvu, tõsi osas oli see globaalse majandusbuumi tekitatud. Tore. Nüüd on kriisike. EU-s oldud 4 aasta jooksul on külapoode kinni pandud. Aga talude käsi on paremini käinud. Mis iganes, see kõik on pudi-padi, selliste asjade pärast ei looda EU-sid ega astuta nendesse.

On tõsi, et EU bürokraatiamasin on väga suur, vertikaalne ja ebaefektiivne. Aga paraku ei ole välja mõeldud ühtegi paremat juhtimisstruktuuri, mis sobiks igavese persetäie väga eri kultuuridega ja seejuures padudemokraatlike väikeriikide juhtimiseks ja poliitikate kujundamiseks. See on maailm, kus on miljoneid vastandlikke huvisid ja huvikesi, jupijumalaid, ajudeta entusiaste ja põhimõttelisi pessimiste.

Siit kohe ka järgmine küsimus: aga kas siis üldse on vaja juhtida? 50-aastast perspektiivi arvestades võib vastus olla paraku "jah". Asjad liiguvad üha enam selles suunas, et lahti on minemas erakordselt võigas suurvõimude vaheline rebimine kahanevate ressursside pärast. Hiina, Lõuna-Ameerika, Põhja- ja Kesk-Ameerika, Kagu-Aasia tiigrid. Planeedi elanikkond kasvab 10 miljardini, kuid tõenäoliselt ei suuda Emake Maa hoida tänases mõistes ülalpool vaesuse piiri rohkem kui 1 miljardit.

Üksikutel pehmetel ja humanistlikke väärtusi kandvatel lillelapse moodi Euroopa riikidel on ainuke šanss konsolideeruda ja "kokku mängida". Kuidas seda kõige paremini saavutada, on paraku "täppisteaduslik" küsimus, mis selgub tagantjärgi. Praegu proovitakse EU nimelise moodustisega.

Edmund ütles ...

No tegelt kodanikel lastakse siiski litsi lüüa ainult teatud konkreetsetel viisidel. Mõtle kui paljud inimesed teevad karjääri vaid raha ja sotsiaalse staatuse pärast, kui paljud ajakirjanikud treivad laimavaid paskville lakkudes samal ajal isehakanud meediatürannide perset jne. Me vihkame puhevaid litse sõna otseses mõttes, aga samas kui paljud prostitutsioonivastased on üldse mingid kompromissitud ja ausad tüübid, sarnaselt sinule ja Irjale (ehk siis teie, kes te tasulist seksiteenust kaitsete)? Mitte paljud. Kurb.

Anonüümne ütles ...

Selle 10 mrd-ni ei jõuta mitte kunagi, max 9 mrd, aga seegi kahtlane. Mäletan, et paarkend a-t tagasi pakuti 10 mrd täitumise ajaks juba aastat 2010 vms. Aga see kasvutempo on pea kõikjal juba pidurdunud ja 10 mrd prognoosidest pole enam midagi järel:


The world population is the total number of living humans on Earth at a given time. As of June 2008, the world's population is believed to be just under 6.7 billion. In line with population projections, this figure continues to grow at rates that were unprecedented before the 20th century, although the rate of increase has almost halved since its peak, which was reached in 1963, of 2.2 percent per year. The world's population, on its current growth trajectory, is expected to reach nearly 9 billion by the year 2042.

Anonüümne ütles ...

EU on ainult vaheetapp globaalse unitaarriigi loomise suunas, vt tänase Postimehes ilmunud Henry
Kissingeri artiklit, kus ta ülistab globalismi ja sõimab rahvuslust.
http://www.postimees.ee/140608/esileht/ak/336739.php
Henry Kissinger on nimelt üks tähtsamaid uus maailma korra eest võitlejaid, mis tähendab sisuliselt mikrokiibistatud elanikonda orjamas väikse, kuid kõikvõimsa kliki heaks (kas ei tule tuttav ette?)
Lissaboni leping oli lihtsalt selleks vajalik, et rahva seljataga sõlmida varem läbikukkunud EU võimu tugevdamise ja liikmesriikide sõnaõiguse vähendamise kokkulepe.
6-8 juunil USA-s Virginias Chantilly's http://cryptome.info/bilderberg08/bilderberg08.htm
toimus tavaliselt iga nelja, kuid nüüd kahe aasta järel toimunud nn Bilderbergi kohtumine, kus maailma poliit- ja finatseliit tulevad kokku ja arutavad maailmajagamise probleeme ilma ajakirjanike esidajateta. Muuseas sealsamas toimunud Barack Obama presidendikampaania, kuid Obama pidi järsku ajakirjanikud maha raputama, väites et peab ühele erakohtumisele minema. Obama on maailma eliidi juba valitud tulevane USA president (jätke need sõnad meelde!), Hillary Clintonit sunniti kandideerimisest loobuma.
Sellel kohtumisel oligi üks põletavamaid probleeme mikrokiibistamise projekt, mis tähendab sisuliselt seda, et kiibile on kantud kogu inimest puudutav teave, kaasa arvatud tema kriminaalminevik, tervislik seisund, pangaarve ja mikrokiibi abil on võimalik inimest positsioneerida suvalises maailma punktis, seega moodne orja kaelavõru.
Teine küsimus oli Iraagi sõja eskaleerimine Iraani, mis vastab just globaaleliidi huvidele. Küsimus pole ju kahanevates naftavarudes, Iraagis on maailma teiseks suurimad naftamaardlad, küsimus on kunstlikult kõrgeks kergitatud naftahindades, et maailma järjekordsesse kriisi tõugata, lõigates sellest kosmilisi kasumeid ja suunates arenguid vastavalt oma äranägemisele.
Globalism ei tähenda mitte vaba suhtust maakera inimeste vahel, vaid tulevast loodavat maailmariiki, võiks öelda et super NSV Liitu, aga kui see on valmis, siis sealt pole enam kuhugile põgeneda.

Anonüümne ütles ...

Braavo, Inno!

Anonüümne ütles ...

Ainus poliitiline plakat teiste seas, kes kutsus iiri rahvast yles ei yltlema, oli Sinn Feini oma. See on sygavalt rahvuslik poliitiline jõud ja järelikult teeb iirlastele muret nende rahvusriigi tulevik. Eestlastele ei paista see muret eriti tegevat. Ja kuidas saakski, sest ... oidu pole, sellepärast. Õnn ei peitu rahas, ega majandusedus. Aga sellest on enamusel raske aru saada...