pühapäev, 20. juuli 2008

Üks tore päev rannas


Irja rannas ajakirja lugemas.

Siin, kus me praegu oleme, puhub õrn meretuul ning sooja on nii umbes 23 kraadi. Pikutasime terve pika päeva oma salarannas (nii palju ütleme, et see on Lõuna-Eestis), kus oli peale meie vaid paar-kolm inimest, ja sulistasime mõnusalt madalas merevees. Ja hästi hea oli. Ega kogu aeg ei olegi hea internetis istuda - vahel on hea hingata värsket õhku.

Täna nägime, kuidas üle mere lendasid, hästi madalalt kusjuures, kuus valget luike. See oli nii ilus! Olime parajasti kõhuli vees ja lihtsalt nautisime vaatepilti. Kahju, et ei saanud neid pildile.

Aga Inno lubas teie jaoks pärast mõned pildid üles panna :). Loodan, et teiegi suvi on mõnus, armsad blogilugejad. Nüüd pidid ilmad ju soojaks minema ka. Kirjutage meile oma suveelamustest. Need, kes välismaal, ka. Mida vahvat teinud olete, kus üritustel käinud? Ja neile, kes kontoris vaevlevad -pole hullu! Meie ei kao kuhugile, luiged nähtud, oleme jälle netis ning pakume teile meelelahutust!

Hea uudis on veel see, et hakkame Innoga juba möödunud aasta kannatustest tervenema. Olin pärast isa surma ikka täiega down ja näost loppis, aga nüüd, vaatan, et ei ei ole enam vigagi. Ja elurõõm hakkab tagasi tulema, naeran palju rohkem. Innol sama, ka temale oli isa surm raske üleelamine, sest isa armastas teda nagu poega. Talvel oli meil mõlemal põskkoopapõletik, põdesime ikka väga pikalt. Alles Ameerikas, Texase kuuma päikese all saime terveks.

Enne kui mu isa suri, ütles ta väga huvitava mõtte. Nimelt, vaidluses emaga, kas on ikka vaja marjapõõsaid istutada, ütles isa, et ega sel ei olegi tähtsust, kas tema nende vilju näeb; tähtis on see, et ükspäev tuleb jälle suvi, marjad saavad valmis ja keegi saab neid süüa. Noh, paar päeva tagasi sõingi isa istutatud vaarikapõõsast esimesed vaarikad. Ema mässab maasikatega, see on ta kirg, ja nii ma siis sõingi ema korjatud maasikaid ja isa istutatud vaarikaid. Ja oli nii hea tunne, nagu mitte kunagi polnud olnud. Millal teie viimati oma vanematel külas käisite? Minge, nad ootavad. Ja maasikad ja vaarikad on juba valmis :).

Mõned pildid loodusest:







13 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

https://www.sais.ee/avalik/et/PGNMI/et_pingerida_nmi_13_4313.html


näe kes bioloogiat tudeerima sai.

propsis ütles ...

Maasikaleminekuga on tõtt-öelda juba pisut hiljaks jäädud, aga mõne viimase kribala võib veel peenralt leida, kui hästi läheb. Vaarikaid leidub aga tänavu tõesti palju. Karusmarjad ja sõstradki on juba päris söödavad Lõuna-Eestis. Nii et ühinen Irja üleskutsega. :)

Anonüümne ütles ...

Väga tore,et pikutate rannas ja teete kolmandat.Mida kauem puhkate seda rutem käib alla kogu eesti meedia,teie pealt viksitakse lugusid,nii nagu koolis enne tundide algust.Te puhake kauem sest siis on elu ilusam,reaalne elu kisub päris karmiks sest on leitud terve maailma pahede kurjajuur,vägisi kisub(kisun) kolmandaks maailmasõjaks.
youtubes on sellest kurjajuurest film üleval The Money makers.
Ma arvan,et meil eestis on olemas parim kandidaat füüreriks ja tema kasutaja nimi on M&M Delfi kommentaariumist.
Oleks hea kui saaks Mulli ja molli ühte punti natsidega loe www.kaitsepolitsei.com
ja siis võiks alustada maailma vallutamisega.Esmalt võiks tõsta eestimaa elatustaseme kolme päevaga jaapani elatustasemega samale tasemele-seda suudab teha Juku-Kalle Raid kui talle antaks kätte võim riigis jne.
Hüüa VARGAD AHJU!

Edmund ütles ...

Täitsa kenad pildid. Irja on ikka tõeline peesitav kiisu meil siin. :) Samas Inno-mõmmik näib olevat oma habeme kasvatamise ideest loobunud. Suht sileda lõuaga ikka praegu teine.

Inno ütles ...

Ma ajasin just enne randa minekut habeme ära. Muidu teine tükk aega märg pärast ujumas käimist, tilgub sunnik, ja segab raamatu lugemist.

Edmund ütles ...

No eks ta habe muidugi saab märjaks kui ujumas käia. Aga kui käterätiga teisest üle käia, siis peaks ikka tilkumine järgi jääma. Mul on habe ikka päris suureks kasvanud juba, niiumbes 6.5 kuud juba (ja kavatsengi mitte ajada habet (v.a. nats kohandada ülevalt poolt ja vuntside piirkonnast) ega käia juuksuris enne, kui käesolev aasta läbi on, siis vaatan mis edasi), aga käterätiga kuivatamine peatab selle tilkumise küll suht ruttu. Samas võibolla on mul natuke teistsuguse tekstuuriga karvad, siuke noore mehe habe siis. :) Tavaliselt ma eelistan lugeda istepositsioonis või siis selili pikutades, mitte niiväga kõhuli.

Inno ütles ...

Ma ei viitsi eriti rätikut randa kaasa vedada, meil on lihtsalt tekk seal. Ja mulle meeldib just kõhuli lamada ja lugeda.

Aga habe on talvel igati hea asi. Mõnus ja soe. Pole vaja panna salli ega midagi.

Arvamusliider ütles ...

Lõuna-Eestis on natuke raske merevees sulistada. Kõigile teadaolevalt leidub nähtust nimega meri Eesti Põhja-, Kirde-, Loode-, Lääne- ja Edelarannikul. Kagust ning lõunast ei leia seda ka tikutulega otsides (ei soovita).

Inno ütles ...

Oleneb, kust vaadata. Tallinnast vaadates on Pärnu lõunas, Tartu ja Narva kuskil idas, saared läänes.

Arvamusliider ütles ...

Ma teadsin, et selline vastus tuleb. Lõunalt tagasi tööle sõites mõtlesin sellele ja teadsin, et sedasorti vastus tuleb, kus te üritate kõike relativismiga põhjendada:) Mulle ka relativism meeldib, isegi väga. Sellega on ülimugav musta valgeks keerata ja muid vigureid teha. Relativistlik moraal on eriti kaval relv!;)
Sellest hoolimata - kui Tallinnat vaadata näiteks Moskvast või kui vaadata Stockholmist või Riiast, siis Tallinn asub kõigele vaatamata Põhja-Eestis. Võta või jäta. Haritud inimesena saate ju taustsüsteemi valiku olulisest aru küll.

Inno ütles ...

No kui Tallinn on Põhja-Eestis, siis on Pärnu Lõuna-Eestis. Või ei ole?

Arvamusliider ütles ...

Sul on õigus:
http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&geocode=&q=eesti&ie=UTF8&ll=58.573981,26.05957&spn=3.95921,10.228271&z=7

Tallinn, ei ole täpselt põhjas. Aga veel vähem on meri lõunas... Näiteks Saaremaa lõunarannikul on küll võimalik supelda, aga mitte Eesti lõunarannikul. Mida pole, seda pole. Aga las see ilmakaarte teema jääb nüüd sinnapaika. Uurime kõik koos Ingridi vitu floorat ja faunat edasi. Põnev!

Anonüümne ütles ...

Tõenäoliselt on see mereäärne koht kusagil Treimani ja Lemme vahel.