esmaspäev, 11. august 2008

Kuritegelik on külvata rahva seas paanikat




Ostsime täna Gruusia veini.

IRL-i poliitik Margus Tsahkna kutsub rahvast üles avaldama toetust Gruusiale, ähvardades, et kui me seda ei tee, siis "võime järgmised olla meie".

Selline avaldus on kuritegelik, sest külvab eesti inimestesse täiesti tarbetut paanikat. Mis järgmiseks? Kas on aeg kuulutada välja üldmobilisatsioon ning saata kõik mehed alates põlvepikkusest poisikesest ning lõpetades tudisevate vanaättidega Gruusiasse "vabaduse" eest sõdima? Andke aga minna, IRL-lased. Nii te end Eesti poliitikas kotti mängitegi.

Praeguses olukorras on kõige mõistlikum jääda rahulikuks ning avaldada toetust rahuläbirääkimistele Venemaa ja Gruusia vahel. Sest eks ole ju rahu see, mida ka meie kõige rohkem tahame. Ja rahu vajab ka Gruusia rahvas. Selle saavutamiseks peab Mihail Saakašvili tingimusteta tagasi tõmbuma, mitte õigustama sõda, mis sai alguse tema enda ülbusest.

Venemaad ei ole vaja karta. Kui Venemaa oleks tahtnud meid rünnata, siis ta oleks seda teinud juba aprillimäsu ajal. Samuti ei maksa unustada, et erinevalt Gruusiast kuulub Eesti Euroopa Liidu koosseisu ning on NATO liikmesriik. Venemaa peaks olema ikka täitsa ogar, kui ründab Euroopa Liidu ning NATO kaitse all olevat riiki. Venemaa ei ründa meid, kui me just ise ründa Venemaad. Avaldused nagu juhinduks Venemaa Natsi-Saksamaa loogikast ning "järgmised oleme meie" külvavad inimestesse hirmu ning hirmunud inimene hakkab käituma irratsionaalselt, näiteks kutsuma inimesi relvile. Kas seda IRL tahabki?

Inno ja Irja blogi kutsub inimesi üles jääma rahulikuks ning mitte alluma provokatsioonidele. Gruusia toetamiseks ei pea tingimata tänavale minema. Piisab ka Gruusia veini ostmisest, mida meie Innoga näiteks täna tegime.

23 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

OK, jääme rahulikuks, ei allu provokatsioonidele, aga VENEMAAD ON VAJA KARTA. Selles pole mitte mingit kahtlust. Ärme kardame venelasi - usun, et kõigil meil on vähemalt mõni armas vene sõber, olgu siis Eestis või mujal -, aga kardame Venemaad. Kui mitte täna, siis homme, kui mitte homme, siis ülehomme jne - see riik lihtsalt PEAB teistele selga ronima, et näidata, kes on peremees. Ja ronima ikka poriste kirsasaabastega.
P.S. mina joon Gruusia veine ka muul ajal kui täna.
P.S. mida küll oleks teie Venemaa-lembuse kohta öelnud Irja isa Georg, teie jutu järgi Wana Wabadusvõitleja?

Irja ütles ...

Vat seepärast ma nii julgelt kõnelengi, et ma täpselt tean, mida öelnuks mu isa. Minu isa jälestas Stalinit ning sodis ajalehepitidel alati tema silmnäo täis, aga ta armastas lihtsaid venelasi, kelle seas tal oli palju sõpru. Isa ütleski mulle, et venelased ja eestlased kannatasid ühtmoodi stalinlike repressioonide all. Ta teadis seda, sest istus Vorkutas koos lihtsate venelastega.

Anonüümne ütles ...

Jaajah, Irja. Kõigis vene hädades on süüdi gruusia rahvas, kes sünnitas Stalini.

Arvamusliider ütles ...

Vale rida ajate. Siin ei võitle omavahel 2 rahvust (näiteks grusiinid ja venelased), vaid siin võitlevad omavahel 2 maailmavaadet. Võiks isegi öelda - 2 institutsiooni: KGB ja demokraatia. Asi pole selles, kes alustas. Asi on selles, et see on vaja lõpetada. Kui te uudiseid loeks, siis te teaksite, et Šaakašvili on mitu korda rahuettepaneku teinud. Või ei ole? Ja kas tema on praegu see, kes Gruusia pealinna poole edasi tungib? Või on need "õilsad" vene rahukaitsjad?
Teate, teil on üks haigus küljes. Selle haiguse nimi on "olla alati peavoolu vastu, isegi siis kui peavoolul on juhuslikult õigus. Peavoolule vastu olemine toob kindlalt tähelepanu". Mage pull, olen pettunud.

Anonüümne ütles ...

"tingimusteta tagasitõmbuma"

Ehk arvavad I&I, et gruusia peaks ka relvad maha panema ja vene rahuvalvajad sisse lubama - "ükskõik, mis rahu majja toob".

Soomlased oleks võinud ka talvesõja ajal mitte olla nii rahvusvaheliselt ebamugavad, vaid lihtsalt alla anda.

Irja võiks mõelda sellele, et ka lihtne gruusialane on väärt elama vabana. Muidu on vaesel venelasel jälle koorem okupeerida vaeseid grusiine. Oh vaesed venelased.

Eks see rehabiliteeriski nõukogude vene riigi, et ta ka palju venelasi tappis. Et kui peksan oma perekonda võin ka naabri perenaise ära vägistada ning mehe kastreerida.

No on ikka humanistid ja intellektuaalid! Anna või tina.

Anonüümne ütles ...

Venemaad ei ole vaja karta??? Umbes 1000 aastat on see monstrum loonud vaid pisaraid ja verd. Mil põhjusel siis nüüd on järsku kõik ok?
Lapsed lapsed, kas teil on mingi apoplektiline amneesia ve?

LPR ütles ...

Kuidas te Inno ja Irja blogi käest neid teateid saate? Kas Inno ja Irja blogi räägib teiega eesti keeles? Kas tal on naise või mehe hääl?

Millal oli esimene kord kui ta teile midagi ütles?

Anonüümne ütles ...

1.Mida läheb korda see sõda eestile? Kas riigivõimud hakkavad ajama uut kaitsealast poliitikat?
Vaadakem meie lähiminevikku ja sealt selgub,et meie eliit koos riigivõimudega on muutnud nõrgaks Eesti kaitsejõud ja kaitseliidu.
Eliit on muretsenud vaid enese turvalisuse pärast.See oli alles hiljuti mil lahkus oma ametist kõrge sõjaväe kindral kuna riigivõim ruineerib Eestimaa kaitsevõimet.Kaitseliiduga oli sedasi,et neilt korjati ära relvad ja kogu asja ajamine ajati liiga keskuse keskseks.Kui peaks minema madinaks meie maal siis meie eliit tõmbab uttu neil väikestel sõjalaevadel.Seda rääkis mulle üks eruohvitser.
Üks teine kaua aega eesti sõjaväes teeninud teadis rääkida,et NATO-le ei lähe korda euroopa.See poola kaitsekilp müüdakse maha,peaasi,et mitte venemaaga sattuda konflikti.
2.Ikka ja jälle kõik räägib sellest AJUPESUST mida tehakse eliidi tellimusel ja jagatakse laiali hüpiknukkude kaudu neile ettekirjutatud tekstide abil ja riigi meedia kanaleid mööda,luigest rääkimata.Nood pööravad pööbli tähelepanu oluliselt mitte olulisele-püütakse muuta elanikke zombideks.Meile on momendil oluline HIINA OLÜMPIA MÄNGUD.
3.Väga palju asju kattub sellega mida räägivad globaliseerumise vastased. Ärevaks siiski teevad kesikute sõnavõtud sõja kohta.Sest meenub,et üks asi meie lähiminevikust.
Kui palju siis ikkagi on võimu eesti õigusorganeil eestimaa elu juhtimisel? Kuidas sai eksisteerida kadakaturu piraat kaubandus?Siit tulin järeldusele,et eesti riiki ehitatakse iga päev ses mõttes,et mingi võimuvõitlus käib kindlasti.
Oleks eesti õigusorganeil piisavalt võimu poleks ju kadakaturu piraatkaubandus saanud eksisteerida ligemale viisteist aastat.Küllap piraadid ajavad ajavad asja edasi aga vast enam mitte nõnda suuresti.Oleks väga huvitav teada mis seal toimub.Soomlased ju saavad viia üle piiri rohkesti alkoholi ja küllap nood ka kadaka turule lähevad.Kadaka turg ei allunud eesti riigi võimudele üle viieteist aasta.See oli riik riigis,õigemini vaid jäämäe tipp.
See oli(on) üks meie paljudest "Osseetiatest".
Niisiis te hüpiknukud jms.pederastid kui võtate sõna Georgia teemal siis vaadake kas saate jagu piraatidest kes ei maksa riigile makse ja toetavad eestimaa õõnestamist.
Ah ei viitsi täna enam pikemalt kirjutada aga
kokkuvõttes tuleb öelda,et meil on veel pikk tee iseseisvumiseni ja selle nimel tuleb võidelda oma igapäevase eluga ajades äri vms. sest:1.Meil pole enam omi pankasidki.No mis tolkku on sellest eesti pangast?!
2.Kaitsevõime.
3.Tootmispõhine teadus jne.
Hüüa,illuminaatide hüpiknukud ahju!

Anonüümne ütles ...

Katsuge oma Massiaru kiiresti maha müüa niikaua kuni selle eest veel vabalt konverteeritavat valuutat saab küsida.

Saate ise aru mida silmas pean.

Selliseid praktilisi asju tuleks kõigile soovitada. Igasugune home improvement näiteks võib praegult ilusti oodata.

Ott ütles ...

Joote gruusia veini.. järelikult toetate Mart Laari.

Anonüümne ütles ...

Irja on selline lihtsake ja ei tee vene inimesel ja Vene riigil vahet. Et kui vene inimene on tore, siis on ka Vene riik tore.

Virgo Kruve ütles ...

IRLi poliitikud on paanikas, sest nende "targim poliitik" Mart Laar jõudis vaevalt Gruusiast tulema kui algas invasioon Lõuna-Osseetiasse. Juhus? Vaevalt, pigem oli "nõunik" seal tööasjus ja nüüd on näha selle tulemused. See mees tahtis veel eelmisel kevadel saada Eesti välisministriks! Täna võime näha põgenemisvalmis Gruusia presidenti, kes anub(!) vaherahu kehtestamist, sest tema rooside revolutsioonist ähvardab venemaa murutrimmer üle sõita. Ilma Venemaaga hirmutamiseta ei olekski USA kannupoistel IRLi parteist mitte mingisugust agendat. Maksupoliitika ja radikaalsuse osas teeb neile ära isegi viimaste aastate Reformierakond.
Minu jaoks on eriti tülgastav, et 19. augustile kavandatud öölaulupidu tahetakse teha Gruusia teemaliseks. See on juba Eesti vabaduse saamise loo lörtsimine päevapoliitiliste küsimustega. Ärge nüüd arvake, et ma olen kuidagi optimistlik venemaa arengute ja poliitika suhtes. Kaugel sellest, pigem skeptiline ja ettevaatlik. Kuid mulle hakkab vastu see küsimusteta lojaalsus agressor-Gruusiale või 2003. Iraagi invasioonis USA kannupoisiks hakkamine või Afganistaani konflikti sattumine. Eestil tuleks pigem õppida, et USA kannupoisina on riiklus loovutatav, nagu läheb Gruusiaga ja isegi vaatamata sellele, et Gruusia oli Iraagis suuruselt kolmanda sõdurite üksusega brittide järel.

Anonüümne ütles ...

Ei tea kas Meelis Atonenil ja Tavidil on kulla müük hüppeliselt kasvanud?

Anonüümne ütles ...

"Venemaad ei ole vaja karta. Kui Venemaa oleks tahtnud meid rünnata, siis ta oleks seda teinud juba aprillimäsu ajal"
Ajalooline kogemus kinnitab, et Venemaad on vaja väga karta. Kuid NATO liikmesriigi ründamine tooks Venemaa jaoks kaasa teatavad komplikatsioonid.

Anonüümne ütles ...

aga tänane Kroonika on huvitav, mis? Ristsoo afäär, Ojulinnud.

Anonüümne ütles ...

kaks lk tagasi oli Gruusia hirmus agressor ja Venemaad ründav pätt, kuidas siis nüüd kõlbab veini juua?
Hoiatamine pole mingil juhul paanika tõstmine. Venemaaga kõrvuti elamist ei tohi hetkekski unustada.

Anonüümne ütles ...

aga, Irjake, anna "väikesele sõbralikule vene inimesele" pisukegi võim, siis ei pea tulemusi kaua ootama. Mitte setud ei olnud 1940 põhilised reeturid, vaid peipsivenelased, nii vähe kui neid oligi. Herbert Lindmäe "Suvesõda Tartumaal" olgu siinkohal väikeseks õppematerjaliks. Nemad olid esimesed, kes ühinesid hävituspataljonidega ning asusid külma rahuga mõrvama seniseid naabreid - eestlasi.

Inno ütles ...

Niipalju taustaks veel, et ostsime selle veini Lätist.
Ja veel niipalju, et Venemaa pole olnud kogu aeg monstrum. Veel 1000 aastat tagasi polnudki seda suur-Venemaad olemas, olid üksikud vürstiriigid, ja kui lugeda Russowi Liivimaa Kroonikat, siis olid suur-Venemaa sünnis osalised ahned Läänemere kaupmehed, kes Ivan Julmale moodsat relvastust tarnisid, mille abil Ivan Julma Moskva riik tugevnes, alistas teised vürstiriigid ning mongoli khaaniriigid, ja pärast tungis Liivimaale, kallale nendelesamadele kaupmeestele.

Anonüümne ütles ...

et kui ostate gruusia veini lätist, siis on kõik broo, sest siis te toetate oma ostuga lihtsat gruusia veinikasvatajat, mitte mart laari ja tema klikki?

tore, et on olemas sellised inimesed! muidu peab ikka mõnda muukeelset meediat lugema, et sellist mõnusat naiivsust leida, aga teie olete selle ilusti maakeelseks teinud. ihan totta and prosta prelest!

Anonüümne ütles ...

"Venemaad ei ole vaja karta. Kui Venemaa oleks tahtnud meid rünnata, siis ta oleks seda teinud juba aprillimäsu ajal. "
Pisut ignorantne väide - nimelt oli see võimalus olemas. Õnneks reageeris valitsus ja alustas "rahutusi" ise ja varem. Venemaalt rahastatud ja juhendatud üksuste juhid (sõitsid tumedate jeepidega ja juhendasid rahvahulkades teatud gruppe, näha ka piltidel ja videosalvastistes) ei olnud valmis veel oma rühmasid varustama ja juhendama. Kogu üritus libises käest. Lisaks oli teada, et tänu Kevadtormile on suurem osa Eesti kaitseväest mobiilne ja relvil.
Hiljem püüti siiski korduvalt provotseerida eesti politseid, kaitsejõude ja kaitseliitu relva kasutam, et saaks siiski 9. kuupäevaks vere välja ja uuesti massid tänavale. Õnneks suurem osa sibulast oli selleks ajaks aru saanud, et pauku tuleb teha teistmoodi. Pole mõtet loota, et see jääb viimaseks katseks.
Sedakorda suutis teie poolt paljukiidetud Näksip tegutseda väga otsusekindlat ja päästis ka teie perse. Rääkimata meestest kes relv kaisus paar ööd kasarmeeritud olid. Aga sellest kollases ajakirjanduses ei räägita!

Hundikutsikas

Inno ütles ...

Millegipärast on nüüd kõik kõvad tegijad ja rusikatega vehkijad, aga kui asjaks läheb, näiteks 1939. aastal, siis oli püss põõsas. Selline see eestlane on, ütlen seda oma sõjaväe kogemuse põhjal, kui asi läheb tõsiseks, siis pole teda, eestlast kuskil. Muidu on aga kõige kõvem mees. Eriti jutu poolest. Pidagem seda meeles.

Inno ütles ...

Hea näide oli ka see nn pronksiöö. Kuidas lasti paarisajal jõnglasel Tallinna kesklinnas mürgeldada, keegi ei julgenud vastu astuda. Isegi politsei mitte. Valitsus karjus lihtsalt appi, et tulge nüüd, mehed, astuge Kaitseliitu. Häbi! Lõpuks tapeti üks venelane lihtsalt ära, anti selja tagant nuga. Sellised kõvad mehed on eestlased!!! Ja pole siis ime, et juba aastasadu on kõik perse läinud. Aga jutt, see on muidugi vägev kogu aeg, jutus on eestlased valmis Venemaad vallutama, eksole. Jutus on eestlane maailma valitseja ja Eesti on maailma naba.

Anonüümne ütles ...

Inno paistab teadvat, et Ganinist rüüstaja sai tera eestlase käest. Mine jaga oma teadmisi ka politseiga sel juhul. Mis pime viha sind siis seekord motiveerib? Isegi Ingrid pole niipalju fleimi saanud kui Gruusia või eestlased.