kolmapäev, 13. august 2008

Mida kirjutab Wikipedia meie armsa sõbra Saakašvili eeskuju Beria kohta


Beria koos Stalini tütrega, tagaplaanil Stalin laua taga. Väljavõte Wikipediast.

Mida siis kirjutab Wikipedia meie suure sõbra Mihhail Saakašvili ühe eeskuju, endise Gruusia esikommunisti Lavrenti Beria kohta, kes oli NKVD juht aastatel 1940-1946:
"Sel perioodil juhtis Beria inimeste deporteerimist Poolast ja Balti riikidest pärast nende alade okupeerimist Nõukogude vägede poolt."

Beriat on kirjeldatud kui hirmsat meest, kes tegi omal ajal Gruusias karjääri oma kommunistidest konkurentide jõhkra kõrvaldamisega, nende hukkamisega (kas pole huvitav sarnasus praeguse aja Gruusiaga, kus Saakašvili poliitilised oponendid segastel asjaoludel üksteise järel mõrvatakse?!). Beria seisis otseselt Katyni veresauna taga Poolas. Organiseeris NLiidus juudivastast tegevust. Ja tegeles Nõukogude tuumaprogrammiga, mille tarbeks küüditati pärast sõda Siberisse tuhandeid inimesi NLiidu aladelt, et neid kasutada odava tööjõuna uraani ja mitmete teiste maakide kaevandamisel. Arvatakse, et Beria mürgitas hiljem ära ka oma konkurendid Ždanovi ja Stalini (Stalini mürgitamist olevat ta tunnistanud Molotovile). Pärast Stalini surma seisis Beria ühe NLiidu võtmefiguurina (ta oli sise- ja julgeolekuminister, tema liitlane Malenkov peaminister) riigi liberaliseerimise taga (umbes nagu hiljem Gorbatšov), vabastades ühtlasi poliitvangid ja mõistes hukka juutide tagakiusamise. Ühtlasi toetas ta liberaalsete reformide läbiviimist Ida-Saksamaal ja teistes satelliitriikides. Arvatakse, et need liberaalsed manöövrid olid mõeldud selleks, et ta saaks sillutada teed võimule. Partei juht oli toona suht ohutuks tegelaseks peetud Hruštšov. Liberaliseerimisele tegi lõpu meeleavaldus Ida-Berliinis ja arvati koguni, et Beria toetab Saksamaade ühendamist, et saada selle vastu abi USAlt. Beria vastased Molotov ja Bulganin korraldasid riigipöörde ja võtsid talt võimu, isegi endine liitlane Malenkov pööras Beriale selja.

Beria võeti vahi alla, samuti tema lähemad toetajad. Beria tunnistati süüdi riigireetmises, terrorismis ja kontrrevolutsioonilises tegevuses ja hukati koos toetajatega. Lisaks süüdistati Beriat seksuaalses sadismis ja naiste ära kasutamises, prostituutide pidamises. Lisaks olevat ta vägistanud alaealisi tüdrukuid. Beria endise kodumaja keldrist Moskvas, kus praegu asub Tuneesia saatkond, on hiljem leitud inimluid.


Beria kui rahvavaenlane, ajakirja Time esikaas 1953. aastast. Allikas Wikipedia.

9 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Lahkunud Aleksander Solzenitsõn oma raamatus "Gulag Arhipelaag" kirjutas nii mõndagi Beriast ja sellest ajast.
Mulle väga meeldis üks mõte sealt raamatust.
Ta kirjeldas pikalt ja laialt kuis viidi läbi arreteerimisi.
Hallmass,lambakari,pööbel oli hirmul ja teadmatuses mis toimub ja ei osanud hakata vastu toime pandavatele riigi poolsetele kuritegudele sest neid hoiti teadmatuses,infosulus,tehti ajupesu...tuleb tuttav ette tänapäevasest elust,kas pole?!
Kuid oh imet,ühel järjekordsel arreteerimisel üks naisterahvas hakkas vastu punnima,pistis täiest kõrist lõugama!!!Mendid kohkusid ära ja jätsid selle vapra naisterahva sinnapaikka,naine pääses surmast...
Lugupeetud Aleksander Solnzenitsõn leidis,et kui leidunuks kasvõi üksainus ajakirjanik või poliitik või keegi muu kes valgustanuks riigis toimuvat erinevalt riigipropaganda masinast ja astunud vastu riigivõimude poolt toime pandavatele massilistele kuritegudele oleks päästetud miljonite inimeste elud...
Hiljuti oli lugupeetud Aleksander Solnzenitsõni surma aastapäev.Ja teate,kas panite tähele kuis teda laimati nii artiklites kui ka kommentaarides...Ma olen veendunud,et just nimelt selle eelpool kirjutatud mõtte pärast teda püütigi maha teha sest maailmas leidub palju jõudusid kes on vastu kodanike ühiskondade tekkimisele,on illuminaatide ja varaste juhtida,nende teenistuses,poliitik hüpiknukke on palju keda juhivad illuminaadid-kõik nood kokku püüavad zombistada kõiki elanikke kogu maailmas.
David Icke on üks tänapäeva Aleksander Solnzenitsõni kehastusi inglismaal.Meil olete teie kallid Inno ja Irja...
Egas ma asjata teid nimetanud Kalevipojaks ja Koidulaks...

Anonüümne ütles ...

mis surma aastapäevast sa jahud? vana suri alles paar nädalat tagasi.

Anonüümne ütles ...

Aitäh märkuse eest.
Ei no seda oligi arvata,et tood välja vea püüdes sellega pöörata tähelepanu ära kommentaari sõnumilt.
No,siis teen vigade paranduse minu eelmisele kommile.Sõna surmaastapäeva asemel sõna matused.
Kuule,vana oli nõnda vana,et kui artiklis oli juttu matustest siis ma ei pööranud sellele tähelepanu kas tegemis oli matustega või aastapäevaga-see pole ju nii oluline,oluline on mida temast arvatakse ja mida lugupeetud Aleksander Solnzenitsõn kirjutas oma raamatuisse.

Anonüümne ütles ...

Kas David Icke ei ole mitte see mees, kes kuulutas ühes raamatus, kuidas maailma valitsused on roheliste tulnukate-reptiilide kontrolli all?

Ei tundu väga tõsiseltvõetavana. Solzenitsõn tuli mulle ka järsku väga tuttavana ette, kui lugesin, et 19 USAs elatud aasta jooksul ei õppinud ta keelt ära.

Anonüümne ütles ...

julgelt sildistate, kulla blogijad... Eeskujud jne. Ehk viitate nii moepärast, et konflikti teise osapoole praeguse peaministri arvates oli NL lagunemine Venemaa jaoks tõeline katastroof. St - oleks asi edasi kestnud, oleks kõik OK.

Avalikult õhutatakse impeeriumi taaslooma (kindlasti kuulub sinna alla ka kaotatud territooriumide taasliitmine). Ei pääse ka meie, ükskõik kui alandlikult Moskva ees ka poeksime. Isegi teie blogi ei ole pilet vabadusse kui moskoviidid sees.

Inno ütles ...

Aga kas ei olnud siis?! Kui palju inimesi sai hukka selle kolossi lagunemise käigus?! NLiit ja tema satelliidid. Jugoslaavia, endine suur uhkus, hävines täiega. Hiina, näiteks, jäi lagunemata, eksisteerib edasi, ja kõik on suured fännid, käivad seal olümpial ja puha. Kuigi sama monstrum mis NLiit, ainult selline, ütleme, reformitud. Umbes selliseks oleks kujunenud ka NLiit, kui seda riigipööret poleks tulnud, Jeltsini aktsioone, kus liiduvabariigid end lahku lõid. Selline positsioon.

Kui Eesti mäta otsast vaadata, siis loomulikult oli lagunemine hea. Aga Moskva mätta otsast mitte. Osakem vaadata asju ka teise mätta otsast. Või mis kasu oleks Eestile sellest, kui Eesti laguneks, ütleme, Kirde-Eestiks (Vene mõju all), Saarteks, Setumaaks, Mulgimaaks, Virumaaks?! Kas see poleks "tõeline katastroof"?!

Inno ütles ...

Ja paljude inimeste jaoks ka Eestis oli NLiidu lagunemine katastroof, kes polnud just võimelised haikapitalismi iseärasustega imekiiresti kohanema. Nad kaotasid oma töö ja jäid nö ajaloo hammasrataste vahele, neist ei kirjuta lehed ega räägi raadio, aga nad on olemas ja neid on palju. Paljud inimesed kaotasid kõik oma säästud, näiteks. Pensionäride elu muutus põrguks, samuti pidid üliõpilased tööle minema.

Ja mis on moskoviidi riigis praegu viga siis nii väga? Paljud eestlased tegutsevad seal, käivad tööl, loovad ettevõtteid, isegi meie esiajakirjanikud nagu Mart Luik ja esipankur Indrek Neivelt, esikaupmees Hillar Teder. Näiteid võib tuua palju. Kõik saavad seal toimetatud, kedagi ei hoita kinni nagu vanal nõuka ajal, kõik võivad lahkuda sellest riigist, mida osa Eesti politikuid nimetavad kurjuse impeeriumiks. Näiteks Hiinas hoitakse inimesi kinni, nagu ka Kuubal ja Põhja-Koreas, või Valgevenes. Aga Hiinas käiakse rõõmsalt olümppi kajastamas, eksole.

Anonüümne ütles ...

anole.18.59
Tänan tähelepanu ja oma arvamuse avaldamise eest,ole ikka julge ja pane kirja oma tõekspidamised,soovid,unelmad,kõik too mis südamel vaatamata sellele kes sa oled või mida teed,oled sa muidu mees või lihtne tööline ikke pane kirja oma arvamus see on oluline sulle ja meile kõigile jpms.
Vaata youtubest David Icke Big-brother ja sa saad parema ülevaate maailma asjadest,su silmad avanenavad.Ära niisama laima teist taga.
See kes on lugenud vähemasti ühe raamatu Aelaksander Solnzenitsõni raamtutest peab autorist lugu ja saab aru,et tegemist on SUURSUGUSE INIMESEGA kelle sõnum maailmale on tähenduslik ja maailma elu edasiviiv jpms.Tema ja paljude muude kirjanike puhul pole rahvus määravaks või sellele pole mõtet pörata tähelepanu see pole oluline.
Mis sellest,et võib-olla ta ei õppinud ära inglise keelt.Küllap kasutas tõlgi abi,ta ju emigreerus ameerikasse küllatki vanast peast.
Teise maailmasõja ajal rootsi põgenenud eestlased samuti ei õppinud ära rootsi keelt vaatamata sellele,et elasid seal aastakümneid.
Mõnedele lihtsalt pole antud keelelist oidu.
Solnzenitsõni rahvustunnetele ei maksa ette heita,kui nüüd püüate väita,et ta neil põhjusil ei õppinud ära inglise keelt.
Itaallased ja hispaanlased samuti ei räägi inglise keelt.
Paljud inimesed iirimaal ei räägi inglise keelt ja saavad hakkama väga hästi.
Miks üldsegi peame õppima inglise keelt nõnda paaniliselt? Kui tahame suhelda siis võib ju seda teha ka mõnes muus keeles,oluline on suhtlemine aga mitte millises keeles.
Hüüa,illuminaatide hüpiknukud ahju!

Anonüümne ütles ...

Õigust räägid Inno,venemaa on väga hea riik aga 5.kolonn ei taha sellest aru saada.Neid ei võeta venemaal vastu kuna neid peetakse eetlasteks,eestikeele aktsendi pärast.
Karistusseadustikus on paragrahv Väljasaatmine.Saatkem 5.kolonn välja.Paraku on asjad käinud vastupidi.5.kolonni omadele jagatakse passe,võltsiti andmeid,justkui nende vanavanemad olnud eestlased jms.
Kõik muu venestamse värk sinna juurde.
5.kolonni süda asub nimekirjas www.kaitsepolitsei.com
5.kolonnil on relvi kodudes rohkem kui Eesti kaitseväel,Kaitseliidul ja Eesti politseiorganisatsioonil kokku-olgem valvsad ja ärgem allugem provokatsioonidele,me peame vältima igasugust relvakonflikti.
Delfis kirjutatakse,et mingid ohvitserid läksid omapead Georgiasse.Kas pole tegemist provokatsiooniga?
Jätke see gruusia sinnapaikka! Meile ei lähe korda see karvavõrdki,keskendugem hiina olümpia mängudele ja sealse Falun kungi liikumise kallal toime pandavate inimõiguste rikkumistele mis on kümneid kordi raskemad võrreldes tiibetiga ja millele meedia üle maailma ei pööra tähelepanu sest see pole kasulik ärimeestele,eesti kaitsevõime taastamisele,majandusele.
Hüüa,illuminaatide hüpiknukud ahju!