kolmapäev, 13. august 2008

Vaadake siis, kellega Eesti sõbrustab: terve Gruusia on Stalini kujusid täis


Stalini ausammas Gori kesklinnas Gruusias.

Nagu juba öeldud, Stalin, kes Eestile ja eesti rahvale on viimase 100 aasta jooksul kõige enam kurja ja kahju teinud, on Gruusias jätkuvalt rahvuskangelane, pühak, Stalini kujusid on terve maa täis.

Ja kui Saakašvili eeskuju on Stalin ja Eesti suurelt Saakašvilit toetab, siis peaks ka Džugašvili, ehk Stalini suhtes sõbralikum olema, või mis?! Kas mitte Stalin polnud samuti sunnitud Eestit ja teisi Balti riike okupeerima, Soomes sõda alustama, küüditamisi läbi viima, olud nõudsid, või mis?! Ja loomulikult oli Stalin kõigi rahvaste suur sõber, eksole.

Siin veel pilt Stalini kujust Gori kesklinnas (kujutised hansrossel.com):


Ja siin hõbedane Stalin Shovi kuurordi pargis:


Ja Stalini surimask Stalini muuseumis Gori linnas:


Ja veel üks kujutis surimaskist, koos lilledega:


Siin Stalini marmorkuju Gori raudteejaama ootesaalis:


Stalini sünnimaja Goris, mille ümber on ehitatud tempel:


Veel üks pilt Stalini sünnimaja ümber ehitatud templist:


Stalini pilt Gori raudteejaama ees:

12 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tore lugu eks,meil samaaegselt ei võidud üles upitada Lihula sammast.

Anonüümne ütles ...

Stalini kujud ja majamuusem Goris kahvatub tänapäevase Türgi rajaja Mustafa Kemal Atatürki isikumuuseumi kõrval Ankaras, kuid ka Atatürk ei olnud mingi ingel vaid viis läbi meeletuid massimõrvu ja küüditamisi armeenlastega nagu me teame.

Meil endal on Peeter I majamuusem Kadriorus - isiku kelle juhtimisel tsaari Venemaa okupeeris meid 18 sajandil. Kuid kas meie nutame selle pärast, ei. See kõik on olnud osa ajaloost ning osa ka meie kultuurist.

Kui meie oleme uhked, et Eesti oli okupatsioonilise -orjastava tsaari venemaa aken Euroopasse, siis samamoodi võivad seda ka olla Gori linna elanikud, sest nende hulgast on kasvanud ülesse maailma suurkuju, küll kõige negatiivsema poole pealt.

Ja materjalistliku poole pealt - gruusia nii vaene riik, et küll see stalini kodulinn neile ka tursmi raha sisse toob.

Anonüümne ütles ...

Üks mõte tuli veel meelde seoses diktaatorite ja diktatuuriga mis praegu valitseb meie kodumaad ja muid maid.
Seoses meedia vahendusel tehtava ajupesuga tuli mul meelde üks asi.
Millele nood ajupesijad loodavad?
Millele nood teevad panuse?
Ajupesijad teevad panuse hallmassi,lambakarja,pööbli HAUGIMÄLULE.See toimib lühiajaliselt ja sellega nood saavutavad oma tahtmise kui nood pidevalt jätkavad samas vaimus,jagavad samu mantraid,sõnumeid,uudiseid,
kommentaare,sortsimisi.
Siin tuleb esile tuua ühe näite Tiibeti munkadest.Kas teate kui mitu korda tiibeti mungad kordavad ühte ja sama mantrat ühe õhtu jooksul? 2500 korda!! Muideks,see on päris mõnus korrata mantrat 2500 korda.Proovige järele ja lausuge mantrat sõnades
OM MANE PADME HUM(väga võimalik,et siin mõned tähed peaksid olema teised,ma täpselt ei mäleta selle mantra kirjapilti)2500 korda järjest,saate päris hea kaifi,see lülitab väga hästi välja,lõõgastus on päris kosutav.
Selle kommentaariga püüdsin selgust tuua sellele:1.Miks ajupesijad väsimatult kordavad omi soove.2.Millele nood teevad panuse.
3.Kui mitu korda tuleb taguda ja tampida ikka ja jälle omi veendumusi ja meelde tuletada toimunut jpms.
4.jpms.
Seepärast ei ole häbiasi korrata: 1.Vanu teemasid kui nood viivad elu edasi,iseasi millised on nood elu edasi viivad sõnumid.2.Seda mida õigeks peate,mis südamel.
3.jpms.
Igatahes ma näen,et mingid maniakid(arvatavsti on tegemist kapopededega)oma kommentaaridega pidevalt püüavad hirmutada ja nõrgestada Innot ja Irjat-2500 korda õhtu jooksul.
Tehkem meiegi sama,2500 korda raiugem kommentaaridesse oma õigust,tõekspidamisi,omi soove,unistusi-iga õhtu jooksul!

Anonüümne ütles ...

rõõmustage, vennad Tähismaad, praeguse seisuga liiguvad teie iidolid - venelased - ikkagi Tbilisi peale. Saate ehk verdki näha... Ja kindlasti pole teie rõõmul piire, kui kährikutel õnnestub Saakašvili kätte saada või mõrvata. Halleluuja!

Inno ütles ...

Venelased patrullivad Tbilisi ja Gori vahel (kord "tungivad" peale, siis lahkuvad, nii juba mitu korda tänase päeva jooksul), mis on ka täiesti normaalne, kui arvestada, et neil tšurkadel seal endal mõistust peas pole.

Venelased tagavad piirkonnas rahu, ja mis sellest hullu on?

Anonüümne ütles ...

anole.16.03
Minu arust,minu mäletamist mööda siin Tähismaade blogis kirjutati mõned postitused tagasi sedasi,et tähismaad ei poolda vene võimu aga vene pooldavad vene rahvast,pööblit,kultuuri.Selles postituses või kommis kus Inno kirjutab "Peksa pätti vms.
Et grusiinid on ise süüdi mil alustasid sõda,sukasvili lolluse pärast valatakse verd.
Enne kui hakkad kommima siis loe ka eelmisi postitusi ja kindlasti pead lugema minu omi mitu korda-2500 korda loe minu kommentaare.Tähsimaade igat postitust loe 5000 korda ja enne magama minekut veel kord samapalju.
Keset ööd mine akna peale ja hüüa:
"Illuminaatide hüpiknukud ahju!"

Anonüümne ütles ...

Irja ja Inno, see teema on küll siit juba läbi käinud aga kordan veel, palun hoidke oma suumulk kinni asjade koha pealt, millest teil õiget ettekujutust pole. Poliitilised arusaamad on üks selline teema, mille kommenteerimistest võiksite hoiduda. Mide te teineteisele enne magamaminekut Gruusia-Vene suhetest räägite, jätke enda teada Poliitika paistab teil õige ``nõrga`` olema

Anonüümne ütles ...

õige, Inno. Tagavad rahu. Tagati ju Eestiski. Näiteks 1940, 1941, 1944 jne...

Küll hukati taluinimesi, küll linnarahvast, küll pommitati pealinna elamukvartaleid. Siis veel küüditamine. Kõik ikka rahu nimel. Võib vaid ette kujutada, mis toimub hetkel Lõuna-Osseetia grusiinide külades, mis hetkel on venelaste võimualas. Pole vaja palju fantaasiat, kõik on ju juba kunagi olnud.

Jah, paljugi lastakse ära teha neil, keda sa hellitavalt "tšurkadeks" kutsud (ka Vene väekontingendi koosseisus on neid hetkel Gruusias piisavalt). Aga minu jaoks ei suurenda see aupaistet venelaste peade ümber.

Ja mis peamine, Vene "rahutagamisjõud" toovad sellele piirkonnale kõige vähem just rahu. Osseedid saavad venelastelt relvi juurde ning siis hakatakse looma "julgeolekutsooni", selele järgneb uus vägivald. Lõpuks saavad venelased selle, mille nad varem või hiljem pidid saama - kontrolli nafta liikumise üle (ja mitte Vene, vaid Aserbaidžaani).

Anonüümne ütles ...

Ma kaldun ka arvama, et oluline on see, kes sa oled, mitte see, mis riideid sa kannad.

Et siis Stalini kujud, mida turistid vahtimas käivad, on offtopic. Nende ületähtsustamine paneb sind samale pulgale Ansipiga, Irjo san. Mehed, kes odava populaarsuse nimel on valmis tegema mida vaid.

Tseki oma toimikut Keksnädalas, kui huvitab:

Mida Gruusia saavutas
INNO TÄHISMAA, /.../
Jälgime nüüd Innoga juba teist päeva CNNi ja BBC Prime’i ega jõua ära imestada, kui hull mees võib olla Gruusia president Mihhail Saakašvili. /jne/

Palju õnne!

Inno ütles ...

No aga grusiinid tapsid mitu tuhat süüta elanikku maha. Või polnud see nii?! Et need, keda grusiinid tapsid on etemad kui need, keda venelased tapsid. No kui nii, siis kvalifitseerime rahvad olulisuse järgi. Et 1 grusiin=100 osseeti. Kas nii?

Anonüümne ütles ...

Ei, mitte nii. Kui Gruusia väed tõepoolest linna pommitasid, nagu väidavad Vene allikad, siis oli see õudne viga. Aga mitte lihtsalt viga, vaid *lõks*. Selles on Ševardnadze ja Brzezinski ühel nõul. Think about it.

Anonüümne ütles ...

Heh, Innot-Irjat on Kesknädalas?! See seletab paljugi! What the hell - see seletab lausa KÕIK! LOL! Tundub, et elatusallikas on leitud. Nüüd mõõk selga ja edasi - Ansipi, Saakašvili ja Gruusia peale!