pühapäev, 24. august 2008

Vabatahtlikud või lihtsalt pätid


Väljavõte Postimehe veebist.

Tundub, et vabatahtlikena Gruusiasse läinud (see, kes lennu kinni maksis, on jäänud saladuseks, ilmselt siis Eesti riik ise, ehk maksumaksja, või siis Gruusia riik, sealne maksumaksja, kellel teisel sellisteks lollusteks raha, ja... võimalusi oleks, eks ole Eesti ja Gruusia ühed vägevamad tegijad maailmas, nende endi arvates, vähemalt nende tegude põhjal tuleb see välja?!) tegelased on kõige sulaselgemad pätid. Ja mida nad sinna tegema läksidki? Humanitaarabi jagama, vist oli nii. Aga tegelikult?! Nagu tuleb välja kippusid nad vägisi hoopis Gori linna, vaenlase tagalasse luurele. Ja esinesid kas siis Punase Risti töötajatena, või siis ajakirjanikena. Sest neid, sõjaväelise taustaga nn vabatahtlikke poleks keegi muidu niimoodi kuhugi minna lasknud. Mis on kokkuvõttes sulaselge pätitemp. Tehes sellega kahju nii Punasele Ristile kui ajakirjanikele. Selliste tõbraste tõttu saabki hukka palju süüta inimesi, kuna selliste kaabakate tõttu kahtlustatakse kõiki. Võib arvata, et sellised "instruktsioonid" andsid neile grusiinid ise. Ja võib arvata, et seda tegid ka grusiinid, või nende sõdalased, esinesid sõjategevuses, vaenlase tagalasse tungimiseks "sõbralike" ajakirjanikena, mistõttu sai surma mitu süütut päris ajakirjanikku, kuna Vene pool, kes ilmselt asjast aru sai, avas kõigile sellistele "ajakirjanikele" tule. Miks muidu oleks pidanud venelased ajakirjanikke tulistama?! Endale sellega hulga sitta kaela tõmbama.

Ja grusiinidest võib kõike uskuda. Sellel Saakašvilil on juba selline hullu pilk silmis. Selle mehe peaks grusiinid kiiremas korras maha võtma.

7 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

isegi Saakašvili pilk jääb ette... Kas Putini tühi kagebiidipilk on kuidagi sümpaatsem? Ja ajakirjanikke tulistas Vene juba Tšetšeenias. Teeb seda alati, kui on midagi karta. Venelane tapab isegi oma ja võõraid tsiviilelanikke. See on neil veres, ära vaeva end mingite keeruliste põhjuste otsimisega. Venemaal lihtsalt ei maksa inimelu midagi ja venelased on sellega harjunud. Paljudel neist ongi meeldiv surnud olla, kui vireleda kusagil Tambovi oblasti pärapeldikus.

Inno ütles ...

Aga miks siis Eesti riik ei tegele selle Tšetšeenia teemaga?! Miks see on unustatud?! Miks ei saadeta tsetšeenidele abi? Miks seda teemat maailma avalikkuse silmis üleval ei hoita? Miks on nii, et eestlased muudkui kisavad, aga sellest pole mingit tolku, samas venelased teevad ära nii et on tehtud? Ja mis on tulemus: mõne aja pärast on eestlaste kisa ununenud, venelaste teod jäävad alatiseks meelde. Miks on see nii?

Ja mulle tundub, et need, kes räägivad Venemaast kui mingist pärapõrgust, need lihtsalt ei tunne oma vaenlast. Minu tuttavad, kes Venemaale tööle läinud, on saanud seal suurusjärgu võrra kõrgemat palka, seda sama töö eest, mida nad oleks Eestis teinud. Tundub, et Eesti on muutumas pärapeldikuks, nii et ta ise seda ei märkagi. Venemaa majandus kasvab kiirusega 8% aastas, kui suur on Eesti kasv? Eesti poodide riiulid on täis Venemaal toodetud toiduaineid. Mida Eestist Venemaale veetakse?

Anonüümne ütles ...

Too, palun,mõni näide poodides pakutava Venamaa kauba kohta. Rämpsturgudel müüdavaid biskviite, mis tehtud veest, jahust ja vist ka natukesest suhkrust, ära paku, karamellkomme ka mitte. Ja Ida-Virumaal (vist) müüdavast solkviinast ära ka räägi, eksju, seda nagu raske toidukaubaks pidada. Mida`s veel?

Inno ütles ...

Sõbrake, kus sa oled olnud, aeg on edasi läinud, me ei ela enam aastas 1995! Poed on täis Venemaal toodetud õlut, mitmet liiki maiustusi, siis lastetoidud, igasugu helbed ja krõbinad. Lisaks viinale, mis ületab oma kvaliteedilt (ja loomulikult ka hinnalt) kõik välis- ja kodumaised konkurendid. Mine poodi ja uuri kaupa. Ja üllatud isegi. Mina ka üllatusin, kui ükspäev riiulitele välja pandud kaupa vaatasin.

Anonüümne ütles ...

see rämps, mis meie poodides pakutakse vene kauba pähe, on poodnikel sisse ostetud, kõige odavam ja ebakvaliteetsem kraam venemaalt. Miks nad peaksidki kvaliteetkaupa sisse tooma, kui see riiulitele kauemaks seisma jääb, kui meeldiks. Olen ise viimasel ajal Venemaal sõitnud ja just "poodelnud" sealmaal. Kõike on, sortiment on palju laiem ning ma ei usu, et vene kvaliteetviin meie Lauaviinale alla jääb. Just , kobige lpx aastasse 2008! venemaa majandus on "kahjux" tõusuteel , ülehelikiirusel ning sellega tuleb kõigil arvestada. Kasvõi vastu tahtmist.

Anonüümne ütles ...

ma arvan et see gruusia toetamine pole tegelikult siiras vaid venemaale üritatakse kättemaksta eelmine aasta ebaõnnestunud riigipöörde katse eest,eks nüüd ole kõik pronksöö tõendid välja tulnud ja pilt selge ja nüüd siis lüüakse tagasi kogu sita eest mis plaaniti.

Anonüümne ütles ...

Mina 13.32 - selle 16.52 jutuga olen nõus. Ka mitte väga ammu Peterburis käinuna möönan, et SEAL on kaupa piisavalt, kusjuures ka kvaliteetset (maiustused nt, jah, ka viin - vähemalt pudeli väljanägemise ja hinna põhjal otsustades kvaliteetne). Küsisin Innolt nimelt seda, kus on MEIE poodides see Venamaa kvaliteettoidukaup... Et meie poed on täis Vm toodetud õlut - no lubage veel kord kahelda. On vist jah mingid Baltikad, aga kogu muu valiku kõrval... nujah...