pühapäev, 16. november 2008

Käisime Savisaare vastuvõtul


Väljavõte Delfi veebist.

Käisime Irjaga reedel Edgar Savisaare kutsel ühel Rahvarinde 20. aastapäeva kontsert-vastuvõtul Kumus (ametlikult oli tegemist Tallinna linna korraldatud Ärkamisaja filmifestivali lõppkontserdiga). Et nii-öelda vaadata, mis värk siis on. Ja tuleb tunnistada, et oli väga lahe.

Kumu Kadrioru-poolse sissepääsu juurde oli pandud lausa punane vaip. Siis fuajees pakuti šampust. Edasi juhatati saali. Kontserti juhtisid Evelyn Sepp ja Peeter Rebane. XXI Sajandi Orkestri saatel esitasid oma laule sellised tuntud lauljad nagu Jaagup Kreem, Hendrik Sal-Saller, Tanel Padar, Jarek Kasar, Hannaliisa Uusma, Maarja-Liis Ilus, Eda-Ines Etti, Lea Liitmaa, Hedvig Hanson, Helin-Mari Arder ja Laura Põldvere.

Taustaks peab lisama, et Irjale meeldis väga Hedvig Hanson. Kes laulis tõesti hästi. Pole ka ime, ta on lauljate, Tõnu Kilgase ja Novella Hansoni tütar. Hedvig laulab oma vanematest isegi paremini. Meeslauljad olid oma vanas headuses, mind üllatas Jarek Kasari alias Chalice hääl. Varem on ta valdavalt räppinud, pole lasknud häälel kõlada, aga nüüd kuulsin esimest korda tema häält, mis on väga hea. Samuti üllatas Laura Põldvere, kes on oma häält Ameerikas koolitanud. Hannaliisa Uusma laulis ka väga hästi, lugu depressiivsetest väikelinnadest.

Savisaar andis üle meened, Tauno Kangro väiksed tööd ärkamisaegsete filmide autoritele. Seejuures näidati neist filmidest ka klippe. Njah, naljakas oli vaadata, kui saledad olid kunagi Savisaar ja Marju Lauristin. Ja kui tragid. Ei olegi päriselt aru saanud, mis must kass Lauristini ja Savisaare vahelt läbi jooksis. Nad moodustasid kunagi tugeva tandemi ja oleks võinud koos poliitikas jätkata tänaseni.

Oli selline kammerlik üritus, kokku mõned sajad inimesed. Pärast kontserti väike külm laud, kus siis sai juttu ajada ja tutvust teha. Oli üllatav, kui paljud inimesed loevad meie blogi! Isegi Savisaar andis kätt ja ütles, et on meie blogi lugeja. Ilmselt seepärast, et Savisaare partei konkurendi, Reformierakonna kohta naljalt suurest ajakirjandusest infot ei leia. Ei saagi aru, miks. Ühelt poolt mõjutab kindlasti Mart Kadastiku sõprus Andrus Ansipiga. Teisalt pole Eestis millegipärast hea toon kritiseerida juhtivat erakonda, või valitsust üldse. Kuigi see peaks just olema ajakirjanduse leib. Pigem vaatavad ajakirjanikud tähtsatele tegelastele suhu ja kirjutavad üles kõik, mis sealt tuleb. Ilma igasuguse kriitilise pilguta. Tundub, et Eesti meedia on ikka veel lapsekingades. Või pole Pätsu ajal alanud ja läbi nõuka-aja kestnud vaikiv ajastu veel lõppenud.

Siis veel üks tähelepanek. Ja seda on varemgi öeldud. Et kui algul arvati, et kõik on puha väljamõeldis, millest me oleme oma blogis kirjutanud, siis on viimasel ajal veendutud, et päris palju vastab tõele. Eks see on olnud ka meie eesmärk: mitte iga hinna eest raiuda mingit oma tõde ja seda peale suruda, vaid lasta lugejal endal veenduda ja otsustada, kas kirjutatu on ikka nii nagu on. Sest nagunii on igal lugejal oma tõde, oma nägemus sellest, mis on või ei ole.

Mul õnnestus ka ära leppida Siiri Oviiriga, kelle minu arvates meestevaenuliku kirjutise peale ma paar aastat tagasi Postimehes reageerisin, millest sai alguse paras trall. Vestluses Oviiriga tuli välja, et ta siiski väga hoolib meestest ja on üks tark, laia silmaringiga naisterahvas. Olgu veel öeldud, et targad naised on minu nõrkus.

Ajasin põgusalt juttu ka endise rahandusministri Aivar Sõerdiga. Küsisin tema käest ka praeguse majanduskriisi kohta, et kust tuleb see number 20 miljardit reservide kogumahuks, kui stabilisatsioonireserv on vaid mahuga 6 miljardit. Ta siis ütles, et see ongi jama, kasutada saab vaid stab. reservi.

Enne lahkumist kingiti kontserdil osalejatele mälestuseks CD-plaat esinejate lugudega.

Siin veel mõned pildid Delfi veebist:




19 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Irjal on ilus kleit, korralikult profi poolt tehtud soeng ja meik. Üldmulje rikuba aga kõhu pealt läbi kleidi kumav sukkpükste õmblus

Anonüümne ütles ...

Inno, sind on hea vaadata - silmis sära ja näos rahulolu.

Anonüümne ütles ...

Et siis selge siht silme ees, sõbrakesed - poliitikasse, poliitikasse, poliitikasse! Ja kellega teil siis veel ühista pasunat puhuda kui mitte keskiga...
Siit mõned küsimused - no lihtsalt niisama, labasest uudishimust.
1.Kes kelle leidis, teie Edgari või Edgar teid? 2.Kas läbirääkija ja peokutse edastaja oli tulevane Rakvere linnapea Võsapetsa (olite ju hiljuti Rakveres kohtunud ja tõrts töömehe juttu ajanud) 3. Kas teie ja keski suhted on kaubalis-rahalised või niisama... ilusasilmsed? 4. Kas valimisvõitluses võtate oma põhisõnumiks prostitutsiooni ülistamise ja naise vabastamise teda orjastavast sünnitamissundusest, nagu olete seni oma blogis teinud, või teatate hoopis, et see kõik oli nali ja teie ideaaliks on hoopis tiiu-talutütreke, kes toidab oma kümne väikse usina sõrmega (jumala pärast, mitte selle teise asjaga) ära mehe (kes peab ju puhkama, muidu sureb veel maha) ja karja lapsi, kes on niiiii nunnukesed, et tahate neid kohe lähemal ajal endale ka?
Ootan igatsusega vastust, aitäh!

Anonüümne ütles ...

Irja ja Inno näevad sellel peol ja piltidel väga kenad välja! Seda lugu oli ka hea lugeda,tegi tuju heaks.

Anonüümne ütles ...

Irja näeb fantastiline välja!

Inno ütles ...

Vastan 16:31 anole:
1. Me oleme Edgariga juba vanad "semud". Ta on minu artikli kohtusse kaevanud ja ilmselt mind maapõhja kirunud. Olen teda kirunud. Samuti on ta kiitnud, meie blogi. Ja olen teda kiitnud. Nii et leidmisest on siin asi kaugel, pigem on asjalood kujunenud nagu on, on tekkinud teatud vastastikune sümpaatia.
2. Ei olnud võsapets. Petsiga kohtusime vaid korra, ta võttis ühendust ja intervjueeris meid, oma saate tarbeks, mõned kuud tagasi, istusime mitu tundi vallimäel ja ajasime juttu, aga saadet sellest millegipärast ei tulnud. Ju siis polnud piisavalt huvitav jutt. Või siis tahtis lihtsalt end kurssi viia, ta küsis põhiliselt Rakvere kohta. Ja kelle muu käest ikka objektiivset infot saab kui meie käest. Rohkem pole Petsiga suhelnud. Kutse saime postiga, mõned päevad tagasi.
3. Ütleme nii, et suhted on lugupidavad. Seda raha eest ei osta.
4. Meie blogist on läbi käinud sadu eri sõnumeid, põhilised on kaks: ära vali Reformierakonda ja õpetajale peaministri palk.

Ja mis poliitikasse puutub, siis oleme kogu aeg olnud poliitikas. Iga kodaniku kohus on olla poliitikas. Kui ta seda ei tee, demokraatlikus ühiskonnas, on ta vastustustundetu. Ka see inimene, kes käib valimistel, annab oma hääle, arutleb poliitika teemadel, on poliitikas. Meie blogi üks eesmärke on kindlasti julgustada inimesi osalema poliitikas, avaldama oma arvamust, oma mõtteid.

Anonüümne ütles ...

Irja on väga kaunis ja väga kena ja talle väga hästi sobiv kleit.
Inno ka sina tundu olevat end oma välimuse osas kokku võtnu olevat... tundub, et oled kaalus alla võtnud ja seega näed palju parem välja, kui siin mõned ajad tagasi... aga eks pinged ja stress on selja taha jäänud ja elu lõplikult paika loksumas..

edu teile!

Irja ütles ...

Elu on jah kuidagi kergemaks ja mõnusamaks läinud. Ja eks see nüüd juba läbi saama hakkav aasta oli tõesti raske, eriti pärast isa surma, kui meie maailm kukkus kolinal kokku.

Aga pärast vihma paistab alati päike, nagu öeldakse, tarvitseb vaid ta ära oodata. Aitäh heade sõnade eest!

Anonüümne ütles ...

Irja näeb tõesti ikka tõsiselt kaunis välja selle kleidi ja selle uue soenguga. Ega sa Irjake seekord ennast ei meikinud? Huvitav on see, et kui Juuni Justi fotodel nägid sa üleslööduna oma meigikuhila ja paruka all ikka veel välja natuke nagu siuke kõrgklassi prostituut (siiski pigem heas mõttes), siis praegu oled sa tõesti kaunis naine. Paistab, et Inno jah väheke kaalust alla võtnud, kuigi noh soeng on muidugi täiesti omaette teema. Aga ta vist ongi siuke kräsupea?

Rõõm kuulda, et elu on kergemaks ja mõnusamaks läinud. Kuigi ütleks, et jube busyd olete samas viimasel ajal, et nii vähe blogite võrreldes varasemate kuudega. Või mis?

Irja ütles ...

Meigi tegi üks tore rakvere meikar, kes töötab Aqua veekeskuses, kui kedagi huvitab. Minu meelest tuli välja superluks ja stiilne.

Justi pildil ei olnud parukas! Minu enda juuksed olid lokki keeratud. Aga sellega olen nõus küll, et need pildid siin on väga ilusad. Ma olen muidugi kaalust alla võtnud ka üsna mõned kilod...

Anonüümne ütles ...

irjal ei ole enam yldse rindu,enne olid mininisad, nyyd on ainult paistes nibud jarel,selles kleidis torkavad need punsunud nibud kuidagi erilti v6ikalt silma...

Irja ütles ...

Ma juba muretsesingi, et tea, kas peab ise end inetuks sõimama hakkama. Kuidagi väga ühte väravasse olid kommentaarid, et ilus kleit, ilus Irja. Nüüd üks kommija leidis vähemasti ühe iluvea. Super!

Anonüümne ütles ...

Minu arvates just väikesed rinnad sobivad selle kleidiga, supermodelli keha on Irjal, pisike elegantne rind on igatahes parem kui tiine lehmaudar, väike rind sobib targale naisele, suur rind muudab naise vulgaarseks ja kuidagi odavaks. Irjal on kehaga vedanud. Kadedad naised kommivad siin, masendav lihtsalt.

Anonüümne ütles ...

Kusjuures ma olen nõus. Väiksed rinnad on mõnedel naistel ikka crazy sexy! Ka sellega, et suur tiss võib mõjuda vulgaarselt ja litsakalt. Olete kunagi mõelnud, et mõned suurte tissidega naised on tegelt soovinud omale väiksemaid rindu?

Anonüümne ütles ...

kindel see, elu poole kergem, kui pole rippuvaid tisse, millega ei saa joosta ega hüpata, ilma et tiss vastu vahtimist ei laksataks.

irja hall kleit on hea valik, ikkagi selle hooaja moevärv, arvasin seni, et irja on moekauge luuletaja, kes ilmub peole sitsikleidis aga ennäe imet, oskab ennast kauniks teha kui vaja.

Anonüümne ütles ...

HAHA ja miks peaks uured rinnad rippuma? väikesed torud võivad samamoodi rippuda:D pole vist elus piisavalt rindu näinud te:D

Anonüümne ütles ...

JUbe head näete välja.Ärge ainult RAKVEREST ära minge.Jätkake samas vaimus.Tervist Teile.Ma tean, mis tähendab ISA surm matsin oma ISA 5.aastat tagasi.Elage hästi.

Anonüümne ütles ...

"Nüüd üks kommija leidis vähemasti ühe iluvea. " einoh, hea, hehhe! NEID VIGU ON SUL MITMEID MUTIKE, et mitte öelda sadu. Ja see, et siin seda tõsiasja piisavalt kommenteeritud ei ole, ei tähenda muud kui seda, et inimestel ei ole viitsimist ja aega alati siia midagi sisse toksida. Kindel on see, et igal pool räägitakse su rumalusest ja madalast intelligentsist. Ka madalast välimusest.

Irja ütles ...

Kindel see, kindel see... ;)