pühapäev, 23. november 2008

Üks lahe reportaaž- tõeline onlain ajakirjandus!


Väljavõte Tarmo Õuemaa kodukalt.

Ajalehe Lääne Elu peatoimetaja Tarmo Õuemaa on oma kodukal edasi andnud huvitava reportaaži selle kohta, kuidas Tartu-Tallinna rong jäi täna lumetuisus kinni ja mis edasi sai. Ta kasutas rongivagunis oma arvutit ja netiühendust. Ja edastas infot. Ning nagu selgub, vahetasid samas rongis, isegi samas vagunis sõitjad infot interneti teel.

Õuemaa veeb oli kindlasti informatiivsem, kui suurte lehtede võrguküljed, kus polnud peale mittemidagiütlevate pressiteadete suurt midagi. Kiita tuleb Postimeest, kes reageeris, kuigi hilinemisega, aga ikka reageeris tänasele tormile, ja võitis lugejad omale.

Siin on, mille üle lugupeetud lehtede, ka Delfi tegijatel mõelda. Et kasutada paremini ära oma ressurssi. Et mitte kaotada oma turgu personaalsetele veebidele, mida kutsutakse ka blogideks. Ent mis sarnanevad pigem kohtadega, nagu näiteks kohvik. Või tänavanurk. Või ruutmeeter asfalti "kella all". Ka näiteks Lääne Elu veebis polnud Õuemaa seikluste kohta miskit kirjas. Lääne Elu veebisait on väga kahvatu, nagu mingist eelmisest ajastust.

5 kommentaari:

Tarmo Õuemaa ütles ...

on jah ajast ja arust. teeme uut.

Saila ütles ...

Ei aega, ei kirjandust! miks ma peaksin ajalehest või veebist lugema sellest, mida võin aknast näha või mille keskele võin vabalt ise astuda!?

Arvamusliider ütles ...

cassandra, kas sa olid seal rongis? Ei? Mis sa mölised siis, kui polnud?!

Anonüümne ütles ...

Ei, lahe on jälgida kuidas erinevad veebiväljaanded on teemat täna kajastanud. Ja kes mis hetkel aru sai, et kõige õigem on lasta inimestel endal rääkida, ehk tekitada kogemuste-muljete baasil aktiivne kommentaarium. Elementaarne! Postimehel oli keskööks ligi 1000 kommentaari, Eesti Päevalehel, arvake ära mitu...? Null! Sest Päevaleht tuli selle mõtte peale alles kell 23.45, esimene kogemus ilmus sinna pärast südaööd. Palju õnne EPL! Ja Delfi, kes tuli selle mõtte peale tubli tund aega varem kui EPL. Nii et: "ten points to Postimees today!"

Anonüümne ütles ...

Mida see mees Tallinn-Tartu rongil tegi, kui ta tahtis tegelt Haapsalusse sõita. Ma kontrolliks esmalt selle mehe narko-jääknähtusid.