teisipäev, 25. november 2008

Miks Madli Vitismann Kadri Kiila hullarisse toppis?



KAS EMA JA TÜTAR?: Madli Vitismann alias Liina Velland, vasakul, väljavõte Postimehe veebist, ning Kadri Kiilas.

"Alati kiimas" reformierakondlast Paavo Nõgest ära süüa ähvardanud Kadri Kiila ehk Kiilaka Ahistaja orkutiküljel on kirjas, et hullumajja pani ta Madli Vitismann. Täpsemalt siis Tartusse, Raja tänavale. Tähtajatult ning akuutsesse ehk kõige ohtlikumate naiste osakonda.

Pliiz. Reform on vist paanikas ning valmis isoleerima kõik isikud, kes selle Titanicu uppumisele kätt ette tahavad panna.

Aga hakkame siis asja uurima. Kes teab, mis tegelinksi on see Madli Vitismann? Tšekkasime välja, et ta on sündinud aastal 1950 ehk on seega 58-aastane, töötanud ajalehtedes Õhtuleht, Päevaleht ja Rahva Hääl. Hetkel on ajakirja Meremees toimetaja. Teeb kaastööd Skandinaavia merendusajakirjadele. Ja tal on pseudonüümid Jaak Rahu (!) ja Liina Velland.

Mis värk selle hullumajja toppimisega on, huvitav? Kas Madlil on hullaris tutvaid, kes Reformile ohtlikuks muutunud Kiila sinna orgunnisid? Sest olgem ausad, see tüdruk ehk Kiilas teadis LIIGA PALJU. Ja kuna Titanic ehk Reformierakond on juba jäämäega kokku põrganud, siis praegu tehakse meeleheitlikke pingutusi, et siiski mitte ära uppuda. Orkester mängib muidugi ka nüüd kuni lõpuni.

Nii suure ja võimsa partei pikal agoonial ning kiirel hukul on oma melanhoolne võlu. Saame sellele teiega järgmisel aastal kaasa elada. Reformierakond lämbub omaenda ülbusse. Ja tema timukad on ta enda kunagised kaasvõitlejad. Need, kes olid lojaalsed, aga kes reedeti. Truud madrused, kes heideti üle parda.

Aga kel inffi, öelge sõna sekka. Mis mutt on see kurjakuulutava ilmega tädi Madli? Ja kas ning miks ta Kadri Kiila hullarisse sokutas?

P.S. Inno tšekkas just välja, et Madli Vitismann kirjutab Postimehes meediaarvustusi Liina Vellandi nime all. Ning üllatus-üllatus, meie kommentaariumis väideti, et ta on Kadri Kiila ema. Kas tõesti?

Veel mõned pildid Madli Vitismannist:

Väljavõte Shipgaz.com veebist.


Väljavõte naistoimetajate ühenduse veebist.


Väljavõte shipgaz.com veebist.

17 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

ei tea asjast midagi,aga on ilmselge et pärast selliste kirjade kirjutamist pannaxe isik ravile,kindlasti tegi ta ka laivis midagi mitte ainult virutaalselt.aga kui te arvate et ta niipalju teab aidake tal hullarist põgeneda ja avaldage tema versioon.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

1.Kui ta pandi seadusevastaselt hullarisse siis peab olema võimalus teda sealt välja tuua.
2.Keegi võiks kirjutada politseisse avalduse algatamaks kriminaalasja ebaseaduslikult vabaduse ära võtmise paragrahvi järgi,päästmaks Kadri Kiila au ja väärikust.
3.Sel nädalal ju räägitakse "Titanicu" huku uuest uurimise vajadusest.
www.elaestonia.org
Kas keeg

Anonüümne ütles ...

Ärge tehke ennast tolaks. Kedagi ei saa "hullarisse toppida" tänapäeval, isegi enesetapjad lastakse paari nädalaga välja.

Anonüümne ütles ...

te olete ikka imelikud, tegemist on ksisofreeniaga, mis tavaliselt lööb välja just sellises vanuses.
Kas te arvate , et ema pole niigi piisavalt õnnetu? Laps on raskelt haige. On ikka teil tore tegevus küll, teiste inimeste valuga end üles haipida. Kas teil niisugust tunnet nagu häbi või kaastunne kunagi esineb ka?

Kadri on muuseas endale ja teistele ohtlik.

Irja ütles ...

Mis mõttes ohtlik siis? Avalikkusele jäeti mulje, et pandi hullumajja Paavo Nõgese, oma erakonnakaaslase ärasöömisähvarduse pärast, mis on ju jabur.

Anonüümne ütles ...

Avalikkusele jäetud muljet muudaks Kadri veebileht, kuhu ta pani kogu oma kirjavahetuse üles, aga see veeb suleti juba mõni aeg tagasi, nähtavasti emal survel või võla tõttu. See kirjavahetus oli pehmelt öeldes tõesti kummaline.
Nii et mis siin ikka spekuleerida, truth is out there.

Anonüümne ütles ...

Teadmiseks, isiku tahte vastaselt saab ravile panna ainult kohtu loal, arsti otsusest ei piisa..

Anonüümne ütles ...

no guugli puffer andis nende kirjade pealkirjad veel välja enam mitte,need olid jah mingi kiiksuga tegelase jutuga,aga kamoon kui nii väikse asja nagu ropendamine ja mõnitamine eest hullarisse saab panna,mix ei suleta ja panda hullarisse dozoori riigikukutajaid ja autonoomia tegijad kel ka mõistusega kõik korras pole ja kes kindalsti suurem oht on,äkki teadja räägib lähemalt mis oht siis sest tibist lähtus,et oleks nagu netist välja murdnud ja killima hakanud vä?

Anonüümne ütles ...

to Irja. ja ongi jabur, et ajakirjandus (kui SLÕ ja Delfi on ajakirjandus muidugi)haiget inimest rahule ei jäta ja teie ka veel susite ja ema järel nuhite.
Võtke ja lugege kuskilt, kuidas antud haigus ohtlik on.
Ja hullumajja panemiseks pole kohtu määrust vaja, kui ikka inime sassis on või näiteks enesetappu üritab, viiakse ravile

Anonüümne ütles ...

mis ta üritas enesetappu vä?sellest oleks küll kahju kui nii ere kirjanduslik täht nii haledalt hukkuks.ta kulub veel NAKile marjax ära,ta võiks oma kirjad avaldada teex märkale konkurentsi

Anonüümne ütles ...

ei ole hea tuua avalikuse ette inimene , kes end ise kaitsta ei saa.



http://lepo.it.da.ut.ee/~kiilas/2.html

Anonüümne ütles ...

tule m6istusele, kulla 15.52,
enamik enesetapjaid on tavalised, mitte diagnoosiga inimesed,
kes neid 'kohustuslikus korras ravile' suunab, huvitav?

(ja ka skisosid elab meie hulgas tunduvalt rohkem kui kinnises osakonnas patsiente on)...
kui end tappa ei suuda, aga toole/kooli naasta raske depreka t6ttu samuti mitte, on (hullu)arsti poole poordumine lihtsalt loogiline

Anonüümne ütles ...

to 20.10
midugi pannakse ellujäänud enesetapja ravile.
Tean meest , kes igal sügisel hakkas trollibussiga sõitmist kartma ja kui õigel ajal ravile ei saanud, pani garaažis nööri kaela. Sugulased juba teadsid otsida. Pärastpoole suunati ta juba siis kui ilmad pimedaks läksid ravile kuuks ajaks ja nöör jäi rahule.
Egas ravile suunamine tähenda käeraudades äraviimist.Ravile suunab ka perearst.
Täiesti totter on aga haiget inimest mingite enda poliitiliste ambitsioonide sisse segada, nagu Tähismaad teevad

Anonüümne ütles ...

Kadri hullarisse sattumise taga ei ole Reformierakonna vandenõud, olge nüüd normaalsed... Tegu on haige inimesega, kes kuude kaupa kõiki oma tuttavaid ja mittetuttavaid pommitas oma haigeid teooriaid täis kirjadega. Selleks ei pea olema meditsiinilise haridusega, et aru saada, et inimene vajas abi. Selline haigus ei ole vabandus, et tervete inimeste elu mürgitada. Uskuge, väga raske on mitte tähele panna väga isiklikke ja haigeid kirju, mis potsatavad su postkasti mitu korda päevas kuude kaupa. Hea, et ta ema lõpuks midagi ette suutis võtta.

Inno ütles ...

Nõuka ajal paljundasid mõned nn teisitimõtlejad kah vabaduse-teemalisi lendlehti ja pommitasid nendega avalikkust, aastate vältel. Praeguse Reformi eestvõitlejad, Ansip ja Kadastik ässitasid nende peale koeri, sõimasid hulludeks, saatsid hullumajja ja vangilaagrisse. Tundub, et "vanad head ajad" on jälle tagasi.

Anonüümne ütles ...

innole.aga see viimane võrdlus võttis mul antud kontekstis pisara silma.kujutad sa ette kui see psihh veel välja olex printid ja linnavahele riputand.tegelt oleks päris karm ühel päeval tööle minnes näiteks oma töökoha ukselt leida kiri selle kohta et oled geilord ja lits ja veel mingi bikiinipiirkonna jama.mõnel soliidel inimesel võtaks tükiks ajaks põhja alt.

ja sellised kirju vabadusvõitlejatega võrrelda võib küll vaid vesti dnja.

Inno ütles ...

No aga Paavo Nõgene ju on geilord!

Ent see polegi antud kontekstis oluline. Ja pole vahet, kas subjektiks on vabadus, geilordid, litsid või miski muu, kui ikka inimese õigust oma arvamusele hakatakse piirama sulgemisega hullumajja, siis on midagi väga valesti ja halvasti. See ongi asja point.