reede, 21. november 2008

Savisaar selgitab küsitluse tagamaid


Väljavõte Edgar Savisaare blogist.

Keskerakonna juht ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar selgitab oma blogis tagamaid, miks ta otsustas lasta rahval otsustada, milline algatus vajaks toetust Tallinna kultuuripealinna projektiga seoses. Millegipärast ei lastud tal asja seletada Postimehes ja Õhtulehes. Ma ei imesta, seal lehtedes on kaks ebajumalat: Andrus Ansip ja Reformierakond. Kadastik muidugi ka.

Küll aga materdati ajakirjanduses kõvasti Savisaare algatust. Mulle arusaamatul põhjusel. Kas oleks aga näiteks materdatud Ansipi algatust, kui, ütleme, ta oleks pannud avalikule arutelule ükskõik millise riiklikult olulise teema? Vaevalt. Aga tal polegi vaja midagi arutada. Tema ei konsulteeri kellegagi, ei kuula kedagi, ei anna kellelegi aru, irvitab rahva üle, ja ajakirjandus laulab talle hosiannat. Selle asja nimi on täieline Eesti vabariik.

8 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Kui pärast pronksiööd kogunes internetis ca 100 000 allkirja selle kohta, et tiblade (just nimelt tiblade, mitte korralike venelaste) perselakkuja Savisaar kasigu linnapea kohalt kus kurat, ei läinud see vanale paksule karvavõrdki korda. Ja nüüd siis selline töölisdemokraatia triumf... Aga teie, vennaksed, tõmmake aga takka ja lakkuge omakorda Savisaare perset, eks koht Rakvere volikogus juba terendab, ja teab mis sellele kõik veel järgneb keskerakondlikul karjääriredelil...

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

Ansip pani arutlusele kuus teemat,andis selle riigikogule nämmutamiseks.
Ansipit nahutati selle eest,et ta
kuulab neti kommentaatoreid,need kipuvad riiki juhtima.Mingisugust arutelu ei tulnud.
See oli kevadel mil kirjutasin Postimehe kommis pääministrile ettepaneku selles,et too peaks maha pidama sõja teaduse tootmispõhiseks muutmiseks.

Anonüümne ütles ...

See jäeti tutvustusest viisakalt mainimata, et
1) Linnateatri jaoks läinuks vaja 200mil, Kultuurikatla jaoks 25-30mil
2) Linnateatri jaoks on raha nagunii välja lubatud aasta tagasi
3) 2011 Linnateater valmis ei saa ka parima tahtmise korral

Inno, Eesti Vabariigis ei ole olemas aatelist poliitikat.

Anonüümne ütles ...

Ma arvan, et seda rünnatakse kui ohtlikku pretsedenti e-riigi jaoks. Siiani tehakse otsuseid kusagil ministeeriumites ja olulised faktid maetakse küll avalikult kättesaadatavatesse kuid mõttetu sisuga ülekoormatud andmebaasidesse, et seal olulise leidmine võtab meeletult aega. Näiteks mina leidsin, et EAS kulutab umbes 17 miljonit järgmise 2 aasta jooksul ainult ühe kodulehe sisu tellimiseks. Või siis teise majandusteemalise interneti lehe jaoks 2 miljonit. Nendega võrreldes on toompea 2 miljonile grandiidiga kaetud peldik vähemalt praktiline kulu. See esimene projekt ja 17 miljonit aga aegub juba aastal 2010 ja sellest ei jää isegi kellegi arvutitesse enam midagi alles.

Kaldusin küll teemast natuke kõrvale aga seda rahvahääletust peetakse ohtlikuks, sest siit on ainult väike samm ka riiklikult oluliste küsimuste internetis hääletusele panemiseni. Umbes miljonil inimesel on internetipanga koodid millega ennast tuvastada ja see oleks samaväärne elektroonilise hääletamisega. Mõelge nüüd ise seda poliitikute peata olekut kui tuleb välja, et mõnes küsimuses, näiteks välireklaami keelu all hoidmine või riigikogu palga oleks väga kiiresti ja lihtsalt võimalik korraldada sadu tuhandeid kodanikke hõlmav küsitlus. Pealegi väga väikest kuludega, vaid miljon või paar võrrelduna sadadega mis kuluvad tavalisele hääletamisele. Seejuures on hääletamise nõuded (1 kord osalemist, hääle salajasus) tehniliselt väga kergelt lahendatavad.
Kus nüüd on see e-riigi võimekus, millest nii palju räägitakse? Toompea kardab võimu kaotamist ja selleks tuleb Savisaart pidevalt tümitada, sest muidu tuleb inimestel mõte, et Eesti allakäik SKP 9 protsendi pealt -0,2 peale on toimunud Reformierakonna valitsuse ajal. Kes on selles aga süüdi? Juhan Kivirähk tegi täna Vikerraadios samal teemal väga hea päeva kommentaari.

Anonüümne ütles ...

anole 16:32,

sa vaata vaid - kõik lakuvad kellegi perset ja sina hoiad meie
esiprosti Näksipi jalguvahe puhta.
Nüüd on aga asjaolud niikaugel, et
igasugune perselimpsimine ja taeva
appihüüdmine tuleb oravaparteil ära lõpetada, ning hakata seda
aastate jooksul kokkukeeratud sitta
helpima. Selleks sulle head isu,
va oravatropp.

elektritsaabtasuta.blogspot.com ütles ...

anole 22.02
Kas te oravad ja kesikud jms inimloomd pole teps mitte ühest pedeorganisatsioonist?
Martin Helme kunagi tegi selgeks,et pole vahet kelle valid,saad ikka pede esindaja...
parem valige Eesti Logistika Ühendus ja õppige logistikuks sest logistikud teenivad aasas miljon krooni... www.logi.ee

Anonüümne ütles ...

Kes siin appi hüüavad? Kes tunnevad oma tõemonopoli lõppu? Eks ikka ajakirjandus ja ka kultuura-inimesed. Muidugi ässitatakse ka riiklikke institutsioone... Aga Savisaare puhul ei ole ju tähtis, mida ta ütleb või teeb, negatiivse kajastuse saab ta ikka.

Anonüümne ütles ...

pärisorjale,
sa kitku oma kalkuneid Iirimaa
hüvanguks ja ära võta sõna teemadel, mis sulle selgelt úle
jõu käivad.